Címkék

Utolsó kommentek

  • elzee: Ma kóstoltam a bort... 19 éves kora ellenére tökéletes állapotban van, talán még mindig nincs a cs... (2022.12.25. 14:32) Éljen, itt a legdrágább vörös!
  • Didier Pénine: @alföldimerlot: If you need personalised Champagne just go to sayitwithchampers.co.uk (2020.06.07. 13:28) Rizlingek az óceánon túlról
  • Szikra Feri: Én most lettem szerelmes a zweigelt-be. Itta már valaki a Balaton-felvidéki Somodi Zsolt Borászat ... (2018.11.27. 11:21) A világ legjobb zweigeltjei
  • gbsz: A lecsós kép forrása nem a linkelt URL, hanem ez: www.gabojsza.hu/2007/07/kedvenc-lecsm.html Kéret... (2017.02.21. 16:44) Mit igyunk a lecsóhoz?
  • ecsabi: @fakanalhos: Aki pedig Angliában él és magyar borra szomjas, az lessen be ide: <a href="http://... (2016.01.31. 16:09) Villányi áttörés
  • Utolsó 20

Alkoholista Twitter

Nincs megjeleníthető elem

Alkoholista a Facebookon

Demeter Zoltán a borászok borásza

Szombat délelőtt startol az Etyeki Pincefesztivál

2007.05.18. 19:00 - Albert gazda

E poszt publikálódásának pillanataiban jelentik be Etyeken, hogy a legjobb borászok szerint pillanatnyilag Demeter Zoltán a legjobb borász. Mint arról már beszámoltunk ügyesen, Rókusfaly Pál fesztiválszervező-bortermelő azt vette fejébe, hogy magát a borkészítő szakmát kérdezi meg önmagáról. Az ötletet kivitelezés követte, jó csomóan szavaztak, és itt is van, íme, az eredmény.

Demeter Zoltánnak, úgy tudjuk, a voksok csaknem húsz százalékát sikerült besepernie, ami különösen annak tükrében szép teljesítmény, hogy elég nagy volt a szórás. A második helyen hármas holtverseny alakult ki, Kaló Imre, Légli Ottó és Lőrincz György között.

Ismert, 2006-ban Lőrincz György nyújtotta a legmeggyőzőbb teljesítményt mind a Borbarát, mind a Művelt Alkoholista olvasói szerint. Nem hallgatjuk el azt sem, hogy a most díjazott tokaji termelőt hat Alkesz-szerző közül három emelte a dobogó legfelső fokára a múlt év végén.

Az Etyeki Pincefesztivál pedig szombat reggel elkezdődik. Menjenek inni. Ha Etyek van közelebb, oda, ha Szeged, akkor meg oda.

Címkék: híradó st. andrea demeter zoltán légli kaló pincefesztivál

3 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://alkoholista.blog.hu/api/trackback/id/tr4779482

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

egri Fehér 2007.05.18. 21:58:10

Ma a szakmai napon egész jó kis előadások voltak, bár azért egyik sem tűnt annyira mélyen szántón tudományosnak (talán a bortúristásat kivéve). Plusz a Királyudvar borai nagyon szépek, helyenként gyönyörűek voltak.

Egyedül a tolmácsolással volt gond (no meg a francia előadók angolja sem volt tökéletes, de ez így természetes:))), elég nagy gáz volt, hogy néha az idegen nyelvű szöveg tökéletes ellentétét sikerült elmondania a két tolmácsnak. A kedvencem az volt, amikor nem tudott mit kezdeni a "vintage" (évjárat) szóval, és folyamatosan vintidzsezett [azt senki sem várja el egy tolmácstól, hogy tudja, hogy mi az, hogy Pomerol, vagy Canon-Fronsac, de azért a vintage alapszó, ha az ember tudja, hogy boros rendezvényen fog dolgozni...] Kár volt egy ilyen profin megszervezett rendezvényen ezen elhasalni :(

egri Fehér 2007.05.18. 21:59:12

Ezúton is gratula Demeter Zoltánnak!

Fekete Leányka 2007.05.21. 23:04:38

Gratulálunk azért a másik háromnak is!
süti beállítások módosítása