Címkék

Utolsó kommentek

  • elzee: Ma kóstoltam a bort... 19 éves kora ellenére tökéletes állapotban van, talán még mindig nincs a cs... (2022.12.25. 14:32) Éljen, itt a legdrágább vörös!
  • Didier Pénine: @alföldimerlot: If you need personalised Champagne just go to sayitwithchampers.co.uk (2020.06.07. 13:28) Rizlingek az óceánon túlról
  • Szikra Feri: Én most lettem szerelmes a zweigelt-be. Itta már valaki a Balaton-felvidéki Somodi Zsolt Borászat ... (2018.11.27. 11:21) A világ legjobb zweigeltjei
  • gbsz: A lecsós kép forrása nem a linkelt URL, hanem ez: www.gabojsza.hu/2007/07/kedvenc-lecsm.html Kéret... (2017.02.21. 16:44) Mit igyunk a lecsóhoz?
  • ecsabi: @fakanalhos: Aki pedig Angliában él és magyar borra szomjas, az lessen be ide: <a href="http://... (2016.01.31. 16:09) Villányi áttörés
  • Utolsó 20

Alkoholista Twitter

Nincs megjeleníthető elem

Alkoholista a Facebookon

A pálinkát nem is kell behűteni

A málnát és a szedret szűkebb réteg kedveli

2007.07.12. 12:41 - Albert gazda

Egészen korrektnek tűnő felmérést készített a honfitárs fiatalok pálinkafogyasztási szokásairól az NRC. A részleteket Index anyánkon ismertetjük, úgyhogy akit érdekel, ki, hol, hányszor és kivel, az kattantson.

Címkék: híradó

12 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://alkoholista.blog.hu/api/trackback/id/tr90116622

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Borboszi 2007.07.12. 20:55:54

... szívem csücske pálinkatéma :-) igazán kiváncsi lennék rá, hogy hány fiatalt kérdeztek meg, a nemek arányára, képzettségükre, arra, hogy honnan hallottak a pálinkáról és milyen átfogó tudásuk van róla. Hümmm.. stb, stb. Az én tapasztalatim ugyanis gyökeresen ellentmondanak ennek a cikknek az adataival. Jártattam a számat eleget otthon pálinka ügyben, kóstoltattam és magyaráztam is szép számmal... és teszem itt is, amennyiben módom van rá... ebben a korcsoportban hááát... lehet, én találkozok csak olyan fiatalokkal, akik nem egészen így vélekednek. Node... örvendek, hogy fokozódik az érdeklődés az ifjúság részéről, csak így tovább :-)))

kurucz · http://onlime.blog.hu 2007.07.13. 17:05:51

Borboszi!

A bővebb elemzést itt olvashatod el:

www.nrc.hu/aktualis?page=details&news_id=423

Ez alapján azért a "pálinkát vedelnek a fiatalok" cím kisssé túlzó. ;)

Borboszi 2007.07.13. 21:21:52

... köszi faragatlan, a gyakorlati tapasztalataimat még mindig nem sikerült annak az 500 főnek megdöntenie, akik online válaszoltak... de ettől függetlenül csak hajrá, kóstolgassanak-kóstolgassanak...
mindamellett a cikk írójának sincs túl sok köze a pálinkához, ahogy a fogalmazásból kitűnt... ez viszont sajnálatos. :-(

kukko 2007.07.14. 12:21:18

Kár, hogy nem volt olyan kérdés, hogy melyik a kedvenc pálinkád. Szerintem eredményként kijött volna, hogy a fütyülős barack, meg a vilmos, amik egyébként nem is pálinkák. Ezért is nem értem, hogy hogy vehet ilyeneket az egy ember, mikor igazi pálinkákat is lehet kapni azon az áron.

espé 2007.07.14. 13:55:17

A közvéleménykutatók ismét kikutatták, hogy amit nem lehet megvásárolni, az nem kedvelt ital. Pl a borovicska Magyarországon ellenjavallt, pedig karnyújtásnyira van, ellentétben az egzotikus fajtáktól.

BOB 2007.07.17. 22:16:35

Azért a vilmosból lehet valódi pálinkát is főzni, csak nem egyszerű. A Zimek főzdének van is, ha jól tudom. Nem összekeverendő azzal a bizonyos vilmossal, ami ipari szesztermék, nempediglen pálinka,

Benikuty 2007.07.18. 10:07:58

Már bocs kedves bob,de ami ebben olyan bonyolult? "Csak" kell megfelelő mennyiségű,első osztályú gyümölcs,meg egy korrekt főzde. Gondolok arra,hogy azt a pálesz kapjad ami a Te cefrédből jött le,meg annyit,ami abból főtt.
Név és telszám nálam.Ja,és nincs eldurranva az agya árilag.

BOB 2007.07.18. 10:14:02

Nem vagyok pálinkafőző, de úgy tudom, a vilmosnak elég hamar elillan az aromája, ezért nehezebb műfaj mint példuál a szilva. Persze lehet, hogy nem jól tudom.

Borboszi 2007.07.18. 21:13:10

bob, pontosan mit jelent az nálad, hogy elillan az aromája? Öööö... ha igazi pálinkáról beszélünk, akkor nem illan az el, az tuti :-)))...
.. benikutynak tökéletesen igaza van, egészséges, a technilógiai célnak megfelelő jó minőségű gyümölcs, tökéletes erjesztés, és egy nagyon jó főzőmester, aki tökéletesen elválasztja neked főzéskor az elő- közép- és utópárlatot... a többi a te dolgod, hogy hogyan érleled :-)...

BOB 2007.07.19. 15:00:45

Ha mar megvan a parlat, nem illan el, a keszitesnel kell vele vigyazni. Legalabbis valami ilyesmit meselt anno nagyapam :) Magyarra leforditva jo erjesztes es a nagyon jo fozomester hangsulyosan requested feature a vilmoskorte-parlat keszitesekor.

EGO 2007.07.19. 16:38:46

Kedves értekezők! Amennyiben a gyümölcs megfelelő (érett, egészséges, tiszta, stb), az erjesztés és a lepárlás körülményei is jók, onnantól kezdve tényleg minden a főzőmesteren múlik.(eddig azért el is kell jutni...) Szinte minden jelentős főzdének van vmilyen birspálinkája, van ahol többfélét is találhatunk. Érdemes kóstolgatni, már csak a stílusok miatt is...Mostanság a minél ritkább gyümölcsök "pálinkásítása" a trend, nemrég a fent említett Zimek úr Madárberkenyéje vált nagy megelégedésünkre, viszont a Sárgadinnye, amire több főzde is rázizzent, kiverte a biztosítékot.
Visszatérve a birsre: egy jó birspálinkát(pl. Brill Market, Bestillo, Agárdi) tessék megkóstolni birsalmasajttal! Egyszerűen frenetikus!
A többieket is érdemes a saját gyümölcsükkel (-ből) készült étkekkel fogyasztani, ritkán öngól.
Üdv mindenkinek!

Borboszi 2007.07.19. 21:10:44

EGO,

'minél ritkább gyümölcsök' - igazad van, és szerintem izgi ez a trend... aztán ahol már nem tudnak milyen ritkasághoz fordulni, akkor jönnek a zöldségek... és nem viccelek. :-) még csak rossz szájízzel sem mondom... sógoraink eléggé előrehaladottak már ebben a műfajban és fergeteges ötleteik vannak. Hovatovábbnem, egy Destillata résztvevő céklapárlatát kóstolhattam. Először csak vonogattam a szemöldökömet felfelé, hogy biztos, hogy azt mondja, hogy 'rotebete'? De igen, azt mondta.. aztán valami olyan fantasztikus párlatot produkált céklából, hogy csendben bólogattam, és magamban döbbentem le az ötleten és a kivitelezésen. Másik sógorunk nem átallot kakaóbabot áztatni pálinkában... :-))) egészen különleges és figyelemreméltó tételek :-)... berkenye volt a Agárdinak is... háziberkenye is, meg barkócaberkenye is.. azokat szerettem nagyon. :-)
süti beállítások módosítása