Egészen korrektnek tűnő felmérést készített a honfitárs fiatalok pálinkafogyasztási szokásairól az NRC. A részleteket Index anyánkon ismertetjük, úgyhogy akit érdekel, ki, hol, hányszor és kivel, az kattantson.
A pálinkát nem is kell behűteni
A málnát és a szedret szűkebb réteg kedveli
2007.07.12. 12:41 - Albert gazda
Címkék: híradó
12 komment
A bejegyzés trackback címe:
https://alkoholista.blog.hu/api/trackback/id/tr36116622
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.
Borboszi 2007.07.12. 20:55:54
... szívem csücske pálinkatéma :-) igazán kiváncsi lennék rá, hogy hány fiatalt kérdeztek meg, a nemek arányára, képzettségükre, arra, hogy honnan hallottak a pálinkáról és milyen átfogó tudásuk van róla. Hümmm.. stb, stb. Az én tapasztalatim ugyanis gyökeresen ellentmondanak ennek a cikknek az adataival. Jártattam a számat eleget otthon pálinka ügyben, kóstoltattam és magyaráztam is szép számmal... és teszem itt is, amennyiben módom van rá... ebben a korcsoportban hááát... lehet, én találkozok csak olyan fiatalokkal, akik nem egészen így vélekednek. Node... örvendek, hogy fokozódik az érdeklődés az ifjúság részéről, csak így tovább :-)))
kurucz · http://onlime.blog.hu 2007.07.13. 17:05:51
Borboszi!
A bővebb elemzést itt olvashatod el:
www.nrc.hu/aktualis?page=details&news_id=423
Ez alapján azért a "pálinkát vedelnek a fiatalok" cím kisssé túlzó. ;)
A bővebb elemzést itt olvashatod el:
www.nrc.hu/aktualis?page=details&news_id=423
Ez alapján azért a "pálinkát vedelnek a fiatalok" cím kisssé túlzó. ;)
Borboszi 2007.07.13. 21:21:52
... köszi faragatlan, a gyakorlati tapasztalataimat még mindig nem sikerült annak az 500 főnek megdöntenie, akik online válaszoltak... de ettől függetlenül csak hajrá, kóstolgassanak-kóstolgassanak...
mindamellett a cikk írójának sincs túl sok köze a pálinkához, ahogy a fogalmazásból kitűnt... ez viszont sajnálatos. :-(
mindamellett a cikk írójának sincs túl sok köze a pálinkához, ahogy a fogalmazásból kitűnt... ez viszont sajnálatos. :-(
kukko 2007.07.14. 12:21:18
Kár, hogy nem volt olyan kérdés, hogy melyik a kedvenc pálinkád. Szerintem eredményként kijött volna, hogy a fütyülős barack, meg a vilmos, amik egyébként nem is pálinkák. Ezért is nem értem, hogy hogy vehet ilyeneket az egy ember, mikor igazi pálinkákat is lehet kapni azon az áron.
espé 2007.07.14. 13:55:17
A közvéleménykutatók ismét kikutatták, hogy amit nem lehet megvásárolni, az nem kedvelt ital. Pl a borovicska Magyarországon ellenjavallt, pedig karnyújtásnyira van, ellentétben az egzotikus fajtáktól.
BOB 2007.07.17. 22:16:35
Azért a vilmosból lehet valódi pálinkát is főzni, csak nem egyszerű. A Zimek főzdének van is, ha jól tudom. Nem összekeverendő azzal a bizonyos vilmossal, ami ipari szesztermék, nempediglen pálinka,
Benikuty 2007.07.18. 10:07:58
Már bocs kedves bob,de ami ebben olyan bonyolult? "Csak" kell megfelelő mennyiségű,első osztályú gyümölcs,meg egy korrekt főzde. Gondolok arra,hogy azt a pálesz kapjad ami a Te cefrédből jött le,meg annyit,ami abból főtt.
Név és telszám nálam.Ja,és nincs eldurranva az agya árilag.
Név és telszám nálam.Ja,és nincs eldurranva az agya árilag.
BOB 2007.07.18. 10:14:02
Nem vagyok pálinkafőző, de úgy tudom, a vilmosnak elég hamar elillan az aromája, ezért nehezebb műfaj mint példuál a szilva. Persze lehet, hogy nem jól tudom.
Borboszi 2007.07.18. 21:13:10
bob, pontosan mit jelent az nálad, hogy elillan az aromája? Öööö... ha igazi pálinkáról beszélünk, akkor nem illan az el, az tuti :-)))...
.. benikutynak tökéletesen igaza van, egészséges, a technilógiai célnak megfelelő jó minőségű gyümölcs, tökéletes erjesztés, és egy nagyon jó főzőmester, aki tökéletesen elválasztja neked főzéskor az elő- közép- és utópárlatot... a többi a te dolgod, hogy hogyan érleled :-)...
.. benikutynak tökéletesen igaza van, egészséges, a technilógiai célnak megfelelő jó minőségű gyümölcs, tökéletes erjesztés, és egy nagyon jó főzőmester, aki tökéletesen elválasztja neked főzéskor az elő- közép- és utópárlatot... a többi a te dolgod, hogy hogyan érleled :-)...
BOB 2007.07.19. 15:00:45
Ha mar megvan a parlat, nem illan el, a keszitesnel kell vele vigyazni. Legalabbis valami ilyesmit meselt anno nagyapam :) Magyarra leforditva jo erjesztes es a nagyon jo fozomester hangsulyosan requested feature a vilmoskorte-parlat keszitesekor.
EGO 2007.07.19. 16:38:46
Kedves értekezők! Amennyiben a gyümölcs megfelelő (érett, egészséges, tiszta, stb), az erjesztés és a lepárlás körülményei is jók, onnantól kezdve tényleg minden a főzőmesteren múlik.(eddig azért el is kell jutni...) Szinte minden jelentős főzdének van vmilyen birspálinkája, van ahol többfélét is találhatunk. Érdemes kóstolgatni, már csak a stílusok miatt is...Mostanság a minél ritkább gyümölcsök "pálinkásítása" a trend, nemrég a fent említett Zimek úr Madárberkenyéje vált nagy megelégedésünkre, viszont a Sárgadinnye, amire több főzde is rázizzent, kiverte a biztosítékot.
Visszatérve a birsre: egy jó birspálinkát(pl. Brill Market, Bestillo, Agárdi) tessék megkóstolni birsalmasajttal! Egyszerűen frenetikus!
A többieket is érdemes a saját gyümölcsükkel (-ből) készült étkekkel fogyasztani, ritkán öngól.
Üdv mindenkinek!
Visszatérve a birsre: egy jó birspálinkát(pl. Brill Market, Bestillo, Agárdi) tessék megkóstolni birsalmasajttal! Egyszerűen frenetikus!
A többieket is érdemes a saját gyümölcsükkel (-ből) készült étkekkel fogyasztani, ritkán öngól.
Üdv mindenkinek!
Borboszi 2007.07.19. 21:10:44
EGO,
'minél ritkább gyümölcsök' - igazad van, és szerintem izgi ez a trend... aztán ahol már nem tudnak milyen ritkasághoz fordulni, akkor jönnek a zöldségek... és nem viccelek. :-) még csak rossz szájízzel sem mondom... sógoraink eléggé előrehaladottak már ebben a műfajban és fergeteges ötleteik vannak. Hovatovábbnem, egy Destillata résztvevő céklapárlatát kóstolhattam. Először csak vonogattam a szemöldökömet felfelé, hogy biztos, hogy azt mondja, hogy 'rotebete'? De igen, azt mondta.. aztán valami olyan fantasztikus párlatot produkált céklából, hogy csendben bólogattam, és magamban döbbentem le az ötleten és a kivitelezésen. Másik sógorunk nem átallot kakaóbabot áztatni pálinkában... :-))) egészen különleges és figyelemreméltó tételek :-)... berkenye volt a Agárdinak is... háziberkenye is, meg barkócaberkenye is.. azokat szerettem nagyon. :-)
'minél ritkább gyümölcsök' - igazad van, és szerintem izgi ez a trend... aztán ahol már nem tudnak milyen ritkasághoz fordulni, akkor jönnek a zöldségek... és nem viccelek. :-) még csak rossz szájízzel sem mondom... sógoraink eléggé előrehaladottak már ebben a műfajban és fergeteges ötleteik vannak. Hovatovábbnem, egy Destillata résztvevő céklapárlatát kóstolhattam. Először csak vonogattam a szemöldökömet felfelé, hogy biztos, hogy azt mondja, hogy 'rotebete'? De igen, azt mondta.. aztán valami olyan fantasztikus párlatot produkált céklából, hogy csendben bólogattam, és magamban döbbentem le az ötleten és a kivitelezésen. Másik sógorunk nem átallot kakaóbabot áztatni pálinkában... :-))) egészen különleges és figyelemreméltó tételek :-)... berkenye volt a Agárdinak is... háziberkenye is, meg barkócaberkenye is.. azokat szerettem nagyon. :-)
Utolsó kommentek