Molnár B. Tamás és Bittera Dóra, illetve az általuk alapított Magyar Gasztronómiai Egyesület (MGE) enciklopédikus igényű gasztronómiai blogja. Elképesztő mélységű tudásbázis, tömény információ, szikár, precíz és kíméletlenül kritikus anyagok. Meg persze receptek. A célok, motivációk ugyanazok, amelyeket a néhány hete kibocsátott kulináris chartában is leírtak: megmenteni a nemzeti gasztronómiai kultúra csak töredékekben megmaradt értékeit, és ezekből új magyar gasztronómiát teremteni. Leszámolni végre a magyar vendéglátásban jelen lévő tévhitekkel, hazugságokkal, a parasztvakítással, a műkajákból aszpikszobrokat faragó Oscar-díjas és sokszoros olimpiai bajnok vizesnyolcasokkal, a porokat reklámozó médiaséfekkel, a szakácsszakmát betanított munka szintjén kezelő szakoktatással, a legpocsékabb kommer időkben írt tömegétkeztetési tankönyvekkel. Nem kis küzdelem. A kulináris charta példaként pont a magyar borászat föltámadására hivatkozik: ahogy akadt egy-egy Szepsy, Györgykovács, Gere (és a többiek), aki szívós munkával megteremtette a jó magyar bor közönségét, piacát, végül kultúráját, pedig szinte nem létezett minőségi bortermelés a kilencvenes évekig, most úgy kellene föltámasztani a sokkal súlyosabb válságban lévő, a világtól még inkább leszakadt magyar gasztronómiai kultúrát. Mi lelkesen segítünk.
A bejegyzés trackback címe:
https://alkoholista.blog.hu/api/trackback/id/tr68119110
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.
Nincsenek hozzászólások.
Utolsó kommentek