Címkék

Utolsó kommentek

  • elzee: Ma kóstoltam a bort... 19 éves kora ellenére tökéletes állapotban van, talán még mindig nincs a cs... (2022.12.25. 14:32) Éljen, itt a legdrágább vörös!
  • Didier Pénine: @alföldimerlot: If you need personalised Champagne just go to sayitwithchampers.co.uk (2020.06.07. 13:28) Rizlingek az óceánon túlról
  • Szikra Feri: Én most lettem szerelmes a zweigelt-be. Itta már valaki a Balaton-felvidéki Somodi Zsolt Borászat ... (2018.11.27. 11:21) A világ legjobb zweigeltjei
  • gbsz: A lecsós kép forrása nem a linkelt URL, hanem ez: www.gabojsza.hu/2007/07/kedvenc-lecsm.html Kéret... (2017.02.21. 16:44) Mit igyunk a lecsóhoz?
  • ecsabi: @fakanalhos: Aki pedig Angliában él és magyar borra szomjas, az lessen be ide: <a href="http://... (2016.01.31. 16:09) Villányi áttörés
  • Utolsó 20

Alkoholista Twitter

Nincs megjeleníthető elem

Alkoholista a Facebookon

Elindult A bűvös szakács

Töredék értékekből új magyar gasztrokultúra

2007.07.16. 17:46 - Műtannin

Molnár B. Tamás és Bittera Dóra, illetve az általuk alapított Magyar Gasztronómiai Egyesület (MGE) enciklopédikus igényű gasztronómiai blogja. Elképesztő mélységű tudásbázis, tömény információ, szikár, precíz és kíméletlenül kritikus anyagok. Meg persze receptek. A célok, motivációk ugyanazok, amelyeket a néhány hete kibocsátott kulináris chartában is leírtak: megmenteni a nemzeti gasztronómiai kultúra csak töredékekben megmaradt értékeit, és ezekből új magyar gasztronómiát teremteni. Leszámolni végre a magyar vendéglátásban jelen lévő tévhitekkel, hazugságokkal, a parasztvakítással, a műkajákból aszpikszobrokat faragó Oscar-díjas és sokszoros olimpiai bajnok vizesnyolcasokkal, a porokat reklámozó médiaséfekkel, a szakácsszakmát betanított munka szintjén kezelő szakoktatással, a legpocsékabb kommer időkben írt tömegétkeztetési tankönyvekkel. Nem kis küzdelem. A kulináris charta példaként pont a magyar borászat föltámadására hivatkozik: ahogy akadt egy-egy Szepsy, Györgykovács, Gere (és a többiek), aki szívós munkával megteremtette a jó magyar bor közönségét, piacát, végül kultúráját, pedig szinte nem létezett minőségi bortermelés a kilencvenes évekig, most úgy kellene föltámasztani a sokkal súlyosabb válságban lévő, a világtól még inkább leszakadt magyar gasztronómiai kultúrát. Mi lelkesen segítünk.

Címkék: híradó szemleszerű bittera dóra molnár b. tamás

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://alkoholista.blog.hu/api/trackback/id/tr68119110

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása