2005 és 2006 között 7 százalékkal emelkedett az organikus francia borgazdaságok száma. Az organikus dűlők összterülete 2001 óta 40 százalékkal, az utóbbi tíz évet alapul véve 400 százalékkal nőtt. Ez azonban így is csupán 19 ezer hektárt jelent. A régiónkénti lebontásban Languedoc-Roussillon áll az élen (5290 hektár, 2 százalékos növekedés 2005-höz képest), a harmadik helyezett pedig a Bordeaux-t is magában foglaló Aquitaine (2806 hektár, 20 százalékos növekedés). Ez utóbbi azért figyelemre méltó, mert a csapadékosabb időjárás miatt ott nehezebb az átállás az organikus művelésre. Burgundiában az átállási szakaszban lévő borászatok termőterületének aránya 27 százalékkal nőtt 2005-höz képest. Az átállás legalább 4 évet vesz igénybe, és fontos megjegyezni, hogy az organikus minősítés a szőlőtermesztésre vonatkozik, azaz a palackokon az "organikusan termesztett szőlőből készült bor" felirat szerepelhet, nem pedig az, hogy "organikus bor".
Címkék: franciaország híradó organikus
Szólj hozzá!
A bejegyzés trackback címe:
https://alkoholista.blog.hu/api/trackback/id/tr5179809
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.
Nincsenek hozzászólások.
Utolsó kommentek