Címkék

Utolsó kommentek

  • elzee: Ma kóstoltam a bort... 19 éves kora ellenére tökéletes állapotban van, talán még mindig nincs a cs... (2022.12.25. 14:32) Éljen, itt a legdrágább vörös!
  • Didier Pénine: @alföldimerlot: If you need personalised Champagne just go to sayitwithchampers.co.uk (2020.06.07. 13:28) Rizlingek az óceánon túlról
  • Szikra Feri: Én most lettem szerelmes a zweigelt-be. Itta már valaki a Balaton-felvidéki Somodi Zsolt Borászat ... (2018.11.27. 11:21) A világ legjobb zweigeltjei
  • gbsz: A lecsós kép forrása nem a linkelt URL, hanem ez: www.gabojsza.hu/2007/07/kedvenc-lecsm.html Kéret... (2017.02.21. 16:44) Mit igyunk a lecsóhoz?
  • ecsabi: @fakanalhos: Aki pedig Angliában él és magyar borra szomjas, az lessen be ide: <a href="http://... (2016.01.31. 16:09) Villányi áttörés
  • Utolsó 20

Alkoholista Twitter

Nincs megjeleníthető elem

Alkoholista a Facebookon

Abcug Hujber Ottó 9.

Fodor Gábornak mégsem tetszik a szerencsi erőmű

2007.12.06. 07:04 - Albert gazda

Még nem értjük pontosan, mi következik abból, hogy az egyik miniszter a másikhoz fordult. Index anyánkra írtuk meg, hogy Fodor Környezetvédelmi Gábor az örökségvédelmi törvény módosítását kezdeményezte Hiller Kulturális Istvánnál. Mert szerinte jobban kéne óvni a világörökségi területeket. Van ez a mondat: attól, hogy egy beruházás környezethasználati engedéllyel rendelkezik, még nem feltétlenül kell megvalósulnia. Ez a mondat biztató. Fodor úgy gondolja, népszavazást kéne tartani, és nemcsak Szerencsen, hanem az összes érintett településen. Igen kíváncsiak lennénk az eredményre.

Címkék: híradó szemleszerű tokaj erőmű hujber szerencs

5 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://alkoholista.blog.hu/api/trackback/id/tr5254019

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

kvarczit 2007.12.06. 11:13:41

Biztos hogy nincs mit égetni a tervezett erőműben.Legalább is helyi dolgot.
Biztos hogy elviselhetetlenűl megnőne a kamion forgalo.
Nonszensz,hogy először napi húsz kamionról beszéltek,az engedélyben pedig napi 198 kamionrólvan szó-ráadásul munkaidóben,nappal.
Borzalmas elképzelni.
Még borzalmasabb azt elképzelni,hogy mit lesz,ha a példáúl két év múlva mondjuk változik a szabályozás.
Másként ítéljük,ítélik meg mi környezetbarát,vagy mi zöld energia.
A lényeg viszont nem ezekben rejlik.Az erőművet nem ilyen megfontolások miatt építenék.
Szerintem egyszerűen csak arról van szó,hogy a mostani szabályozás szerint drágábban vennék meg a termelt áramot,mint amit a jelenlegi piaci áron kapnának.
Mindezt természetesen mindannyiunk zsebéből fizetve.
Röhely.
Mit tennének ha pár év múlva kiderűl mégsem éri meg?
Vagy változik az elferdített, lehet hogy hosszú távon számunkra garantált? haszon?
Akkor már késő lenne-Nekünk.
Ne legyen.

aquarius71 · www.finewines.hu 2007.12.06. 22:22:02

A röhejt pontos j-vel írják. Ez a hozzászólás is az...

Egyébként no comment. A korábbiakban mindent elmondtam

aquarius71 · www.finewines.hu 2007.12.06. 22:37:41

Bocs, még valami. A "Fodor"-nak meg semmi nem drága, most lehet tetszelegni az atyáskodó felvilágosult politikus szerepkörében. Amúgy meg csak népszerűséget próbál szerezni, ahelyett hogy valódi környezetvédelmi problémákat próbálna megoldani.. Inkább nyilatkozataival saját munkatársainak, hivatalnokainak munkáját degradálja nullára. Lényegében kifejezte, hogy mindenki aki ebben az ügyben hatósági állásfoglalást tett az nem ért a munkájához/hülye/korrupt/stb. Lehet tetszés szerint behelyettesíteni.

És mindenki hozsannázik. Arról meg, hogy ki fogja az állam helyett a hatósági eljárásra költött százmilliókat (meraztugye elkérik) kártérítés gyanánt megtéríteni, ha ez az ügy eljut oda ahová egyesek szeretnék, arról persze senki nem gondolkodik.

Szomorú dolog ez. A demokrácia sajátos magyar értelmezése és az ezzel való visszaélés. Szokás szerint következmények nélkül. Érdekes Franciaországban Sauternes és a bordeaux-i világörökség helyszínek közvetlen szomszédságában 500 MW-os atomerőmű üzemel, de ez nem zavarja sem a franciákat, sem más nációk képviselőit mert megértik/fel tudják fogni azt hogy bizonyos dolgok összeférnek, ha az észérvek/tények bizonyítják. Nincs hiszti, abcúgozás, etc. és nem féltik a francia Tokajt.

Az a 400 év nagyon hiányzik itthonról amikor a szellem, a kultúra, az egyéni és közösségi inteligencia, a társadalom fejlődni tudhatott volna. És egyre inkább megértem azokat akik "ebben" nem akarnak élni. Itt...

Még egyszer bocs.

aquarius71 · www.finewines.hu 2007.12.06. 22:40:01

Azért szívesen megszavaztatnám, hogy ki hiszi el, hogy a "Fodor" valóban azt is gondolja amit mond, s nem pedig "szörfözik".

dalton1 2007.12.09. 16:56:49

Atomerőműben is szalmát égetnek? Ha a franciáknak ez jó nekünk is az kellene legyen?
Bizony szomorú...
süti beállítások módosítása