Címkék

Utolsó kommentek

  • elzee: Ma kóstoltam a bort... 19 éves kora ellenére tökéletes állapotban van, talán még mindig nincs a cs... (2022.12.25. 14:32) Éljen, itt a legdrágább vörös!
  • Didier Pénine: @alföldimerlot: If you need personalised Champagne just go to sayitwithchampers.co.uk (2020.06.07. 13:28) Rizlingek az óceánon túlról
  • Szikra Feri: Én most lettem szerelmes a zweigelt-be. Itta már valaki a Balaton-felvidéki Somodi Zsolt Borászat ... (2018.11.27. 11:21) A világ legjobb zweigeltjei
  • gbsz: A lecsós kép forrása nem a linkelt URL, hanem ez: www.gabojsza.hu/2007/07/kedvenc-lecsm.html Kéret... (2017.02.21. 16:44) Mit igyunk a lecsóhoz?
  • ecsabi: @fakanalhos: Aki pedig Angliában él és magyar borra szomjas, az lessen be ide: <a href="http://... (2016.01.31. 16:09) Villányi áttörés
  • Utolsó 20

Alkoholista Twitter

Nincs megjeleníthető elem

Alkoholista a Facebookon

Gráf miniszter jól játszott

Elfogadták az európai borreformot, és jól tették

2007.12.27. 15:42 - Albert gazda

Olvasóink hiányolták a minap, hogy nem foglalkoztunk a frissiben elfogadott európai uniós borreformmal. Azóta Jásdi István, az Index már-már állandó szerzője összefoglalta anyánknak magukat a fejleményeket és a fejleményekről kialakított véleményét is. E szerint a végére minden jóra fordult. Aki kíváncsi a részletekre, kattintson ide és mélyedjen el bennük.

Címkék: eu szemleszerű jásdi borreform

2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://alkoholista.blog.hu/api/trackback/id/tr98276413

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

korankelo · http://korankelo.tumblr.com/ 2008.01.01. 19:41:32

Persze amikor a kormányt kell szídni...

Bár az EU szvsz. megint a szokásos mindenkinek/senkinek sem jó puha utat választotta.

hegyaljai 2008.01.01. 20:59:20

Kedves korankelo!
A dolog teljesen normálisan zajlott le. Az EU Bizottság megpróbált magának több hatalmat megszerezni. A boros tagállamok erre figyeltek, és nem csak a cukor és a lepárlás ügyére. A változások ezzel a reformmal megindulnak, lehet, hogy nem elég gyorsan, de ez egy ültetvényes kultúra esetén talán nem is baj. Ennek ellenére a magyar szőlő és bortermelés csak változásokkal tud majd megfeleni az EU termelői és a tengerentúli konkurencia által teremtett kihívásoknak. A döntések a tagállamok kezébe kerültek többségében. Ez maga a tárgyalások sikere. Ez csak akkor válhat a magyar bor sikerévé, ha arról a bizonyos "nemzeti borítékról" okosan döntünk. Ha nem akkor folytatódni fog a terület és terméscsökkenés, de legalább nem az EU eredeti tervei szerinti pofáraeseés, hanem egy "soft landing" következik be, miközben kicsiknek és nagyoknak egyaránt lesz lehetősége fejlődni.
süti beállítások módosítása