Címkék

Utolsó kommentek

  • elzee: Ma kóstoltam a bort... 19 éves kora ellenére tökéletes állapotban van, talán még mindig nincs a cs... (2022.12.25. 14:32) Éljen, itt a legdrágább vörös!
  • Didier Pénine: @alföldimerlot: If you need personalised Champagne just go to sayitwithchampers.co.uk (2020.06.07. 13:28) Rizlingek az óceánon túlról
  • Szikra Feri: Én most lettem szerelmes a zweigelt-be. Itta már valaki a Balaton-felvidéki Somodi Zsolt Borászat ... (2018.11.27. 11:21) A világ legjobb zweigeltjei
  • gbsz: A lecsós kép forrása nem a linkelt URL, hanem ez: www.gabojsza.hu/2007/07/kedvenc-lecsm.html Kéret... (2017.02.21. 16:44) Mit igyunk a lecsóhoz?
  • ecsabi: @fakanalhos: Aki pedig Angliában él és magyar borra szomjas, az lessen be ide: <a href="http://... (2016.01.31. 16:09) Villányi áttörés
  • Utolsó 20

Alkoholista Twitter

Nincs megjeleníthető elem

Alkoholista a Facebookon

Apák és fiúk III

A Junibor Egyesület kóstolója Etyeken

2008.08.26. 07:00 - Weér Yvo

Hogy lehet az, hogy miközben az apák rendszeresen együtt fröccsöznek, fiaik-lányaik nem is tudnak egymásról? – tették fel néhányan a kérdést, miután állítólag kiderült, hogy Konyári Dániel és ifjabb Figula Mihály nem ismeri egymást. És mivel az ifjú generációból többen is úgy gondolták, ez így nem jó, létrehozták a Junibor Egyesületet, melynek legfőbb célja „a szakmai fejlődés, valamint a saját generációnk megszólítása a jó bor nevében.” Azaz összehozni a fiatal borászokat egymással (elősegítendő a közös szakmai fejlődést), valamit a fiatal borfogyasztókkal.

Az egyesület hivatalosan augusztus 14-én, Gál Tibor ötvenedik születésnapja alkalmából rendezett emléknapon alakult meg, jelenleg huszonhét fiatal borász a tagja. Vannak közöttük közismert nevek – hogy ne mondjam: sztárok –, befutott családi birtokok reményteli örökösei és mostanában felbukkant tehetségek.

Augusztus 30-án megtartják első nyilvános rendezvényüket is Etyeken, Rókusfalvi Pál borteraszán. Az egyesület tagjai délután 4 órától várják a vendégek rohamát két-két borral. A beugró 2500 forint.

Aki biztosan ott lesz: Árvay Angelika, Bock Valér, Bolyki János, Bukolyi Marcell, Demeter Endre, ifj. Dúzsi Tamás, ifj. Figula Mihály, Frittman Péter, Gál Péter, ifj. Gál Tibor, Gere Andrea, Gere Viktória, ifj. Heimann Zoltán, Hernyák Tamás, Ipacs Szabó István, Jandl Arnold, Jekl Flóra, ifj. Kamocsay Ákos, Konyári Dániel, Liptai Zsolt, Prácser Hajnalka, Sebestyén Csaba, ifj. Szepsy István, Takler András, Vesztergombi Csaba, ifj. Franz Weninger, Wille-Baumkauff Stefán.

Címkék: híradó junibor

19 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://alkoholista.blog.hu/api/trackback/id/tr59631752

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

late harvest 2008.08.26. 11:50:53

...Még egy kamu rendezvény az "alkoholistáknak"!..., és szinte hihetetlen hogy megint Etyeken, ja!!! és a Rokusfalvi is benne van....netán ő organizálta..!? nem is hiszem el!Nekem ez már sok Eyekből és a bandáiból, a kevesebb néha több hogy ezzel a közhellyel éljek....
Jó lenne végre valami komoly, szinvonalas, szakmai megmozdulást is szervezni. Jó lenne egy hazai Vinitali vagy a mini Vinexpo...persze nekünk itthon ez csak álom marad.... Örülhetünk ha az idei borfesztiválon -a nagy tumultus és nyomorgás, részegség közepette- nem hánynak a cipőnkre..... hajrá magyarok.

rebekka 2008.08.26. 13:52:06

En igazan erdekesnek tartom az ötletet.
A Vinitali es a Vinexpo inkabb a kereskedöknek mint a magunkfajta "M .alkoholistaknak" szol.

boroscimke 2008.08.26. 13:58:14

ez a plakát:) minthavalami techno partit akarna reklámozni: fellépő dj is lesz! colát és redbull-t is lehet venni mint a dicso-ban:)) ha valaki nem akar bort inni. maga a kezdeményezés szép, dicsérendő. de ennek is nagyon pénz szaga van szvsz. miért nem tart a vindependent és a többi borász egyesület is ilyenket? ők talán egy kicsit komolyabban veszik ezt. komolyból pedig van egy pár rendezvény. itt egy kicsit off: ha valaki megjárta a füredi borhetet és neki is felemás vagy negativ tapasztalata volt az megirhatná:(

ezerjo 2008.08.26. 15:14:05

"Kedves" late harvest,

látom már eleged van a magyar borkóstolós kínálatból, meg Etyekből. Rókusfalvy és csapata felkarolt minket és (biztos nehéz lesz elhinni) pusztán szimpátiából, és azért, mert hisz bennünk felajánlotta, hogy segít nekünk részben helyszín, és technikai háttér, szervezés oldaláról grátisz megszervezni a rendezvényt.
Sajnálom, hogy Te már előre ledegradálod a rendezvényt és "végre valami komoly, szinvonalas, szakmai megmozdulást" követelsz. Nos, mi merre törekszünk most is és erre fogunk törekedni a jövőben is, hogy színvonalas rendezvényeken, jó borokkal népszerűsítsük a magyar bort, valamint minél több fiatallal szerettessük meg a borokat.

Üdv: Etyek és a bandája...

Gál Péter, Eger 2008.08.26. 15:17:00

Remélem, nem lesz mindenkinek ilyen negatív a hozzáállása, és sokan eljöttök majd Etyekre Rókusfalvyékhoz (akinek a csapatával együtt ezúton is köszönöm, hogy teljesen önként, ingyen és bérmentve (!) segít nekünk). Bízom benne, hogy 2500 Ft nem olyan sok egy szép pohárért és kb. 40-50 bor megkóstolásáért. :) (kóstolójegy nem lesz)

A lényeg a fiatalos, közvetlen légkör és a személyes találkozás, hogy megismerhessetek minket, huszonhetet aközül a számos fiatal közül, akik komolyan kívánnak foglalkozni a borral, eleget téve annak, amit a családi örökség megkíván.

Gál Péter
Gál Lajos Pincészete, Eger

bajkeverő 2008.08.26. 16:31:10

Kedves "Late Harvest"!
Nehéz indulat nélkül válaszolni a bejegyzésedre, mert az maga is dúskál az indulatokban. Sajnálkozva olvasom, hogy ilyen kép alakult ki benned az etyeki rendezvényekről. Annyit fűznék hozzá, hogy ezek a rendezvények nem neked szólnak, nem olyan beállítottságú embereknek szervezzük, mint amilyen te vagy!
Itt a finom boroké, a jóindulté és a barátságos hangulaté a főszerep!
Minket igazol az évente visszajáró több tízezer ember, aki nagy örömmel várja az újabb és újabb fesztiválokat!
Az hogy te hazai „Vinitali”-ról és „mini Vinexpo”-ról álmodozol, az a te dolgod. A mi álmunk egy olyan rendezvény volt, ahol a feltörekvő fiatal borászok meg tudják magukat mutatni a közönségnek, ingyen és bérmentve, nem úgy mint a többi hazai fesztiválon.
Remélhetőleg rajtad kívül sokan kíváncsiak a ránk, és ellátogatnak Etyekre szombaton.
Nagy segítség volt Rókusfalvy Palitól, hogy áldozott ránk idejéből, és teret adott a rendezvényünknek. (teljesen bérmentve)
Igen benne van az organizálásban, de NE érezzetek pénz szagot, a belépő teljes egészében a Junibor számlájára megy! Sok egyéb segítséget kaptunk másoktól is, (nyomda, poharasok, Vindependent, PBC) amit ezúton is köszönünk!

A techno party-s flyer-rel kapcsolatban pedig annyit, hogy a Junibor egyik fő célja a fiatal célközönség megszólítása. Szeretnénk, hogy ez az etyeki rendezvény a jövőben a fiatal, borral ismerkedő korosztályok számára jelentse majd azt az eseményt, ahol elkezdhetik az ismerkedést a magyar borokkal és borászokkal, illetve évről évre újabb ismeretekre és ismeretségekre tehessenek szert.
Ezért is lett kicsit divatosabb szórólap az átlagosnál. Úgy gondolom ez nem gond, ha egy fiatalok által alapított közösség kiadványáról van szó!

Elnézést a cseppet terjedelmes bejegyzésemért, de ez kikívánkozott!

Várunk minden érdeklődőt szombaton!

Üdv.: Hernyák Tomi
Hernyák Birtok Etyek

Borboszi 2008.08.26. 19:43:26

Kedves late harvest,

hadd világítsam meg egy másik nézőpontból is ezt a dolgot. Úgy, ahogyan én látom és gondolom.

Szerintem egyszerűen szuper az, hogy létrehozták ezt az egyesületet. Ők egy olyan generáció, akik bor közelében nőttek fel. Akiknek már megadatott az, hogy fiatalon megismerhették a világot és a világ borvidékeit, meghatározó személyeiségeit személyesen és valóságosan úgy, hogy közben az otthonihoz is hozzátettek a tapasztalataikból. És bizony kár lenne, ha ez a sok-sok tapasztalás, más-más gyakorlat nem találkozna egyszer sem. Fiatalok és együtt fiatalok.

Tudod mennyit jelent ez a magyar borászatnak? És csak a saját tapasztalatomból tudok kiindulni és abban az látszik, hogy ez egy nagyon pozitív dolog. Többükkel együtt jártam iskolába, együtt voltunk tinédzserek és emlékszünk egymás "ilyen-olyan dógaira". És amikor elkezdtünk dolgozni az életben és találkoztunk, netán kereskedelmi partnerek lettünk, akkor igencsak rugalmasan és gördülékenyen mentek a dolgok.

Az információk, tapasztalatok és "pletykák" szabadon áramolnak, mert van közös háttér, mert megvan a bizalom és mert így működik. És így tényleg működik.

Nos, persze mindig vannak olyanok, akik ekkor is inkább intrikálnak és széthúznak... és ebben a közösségben hamar kint is találják magukat. Mert a fiatalok az életüket teszi erre a szakmára, tanulnak, dolgoznak, és dolgoznak és dolgoznak. És már nem tűrik meg a széthúzást, mert láttak abból eleget.

Ne gondold, hogy az csak buli ám, hogy álldogálsz az asztal mögött, töltöd a bort és rohadt jól szórakozol közben. Akkor sem, ha ez kívülről "csak egy buli"-nak látszik. Mert felelősség van rajtuk közben. Bezony!

Másrészről... meg szeretnék ismerni egymást, együtt szeretnének tenni valamit, és képzeld... ha középkorúak lesznek, akkor bizony a magyar borászat, bormarketing, borkereskedelem az ő vállukon fog nyugodni és azt fogja terhelni... ha már most megtanulnak együtt dolgozni, akkor van rá jó és nagy esély, remény, hogy valami egyszercsak elkezd működni. Akkor is, ha egy egy ilyen aprócska kezdeményezéssel kezdődött is.

Úgyhogy én innen örvendezek hogy vannak és megalakultak, kívánok nekik sok sikert és jó borokat.

ferencz kriszta

late harvest 2008.08.26. 21:20:31

Kedves Blogerek, borász fiatalok....

Az állóvízbe sikerült belekavarnom!
Nem szerettem volna senkit megsérteni, aki ebben a projektben érintett. Ha így tettem volna, elnézést kérek!

Én annak szerettem volna hangot adni, hogy nálunk -véleményem szerint- igencsak felszínesek a mostani "fesztiválok". Az hogy a többség hulla részegre issza magát az ilyen alkalmakkor ez tény, és szerintem gáz!.(mint "kiállító" tapasztalataimra hivatkozok) Erről nem ti tehettek! Hanem a vendégeitek.Ők azok, akik a rendezvény színvonalát rontják, rombolják.Nehogy valaki nekem azt mondja hogy ezeket a "vendégeket" a standjánál alig várja már...! Tudom nem mindenki ilyen!..,de a hülyék-jófejek aránya nagyban befolyásolja a rendezvény sikerét, maradjunk ennyiben!
...az etyeki-pince feszt-től borfaluig oda-vissza nekem ezek a rossz tapasztalataim.Részegség, hangoskodás, stb..... Nem szeretem ezeket a rendezvényeket, de még is mindig elmegyek privát, majd megfogadom hogy legközelebb kerülöm! Ha találkozunk -márpedig szoktunk- akkor az más fórumokon van!Pl. Petőfi múzeumban(Bp.) a szekszárdi kóstoló v. somlói kóstoló .(Gratula érte!) Ilyenből kellene több. Ez építő.
És nem nekem, hanem NEKTEK! Itt a nagyérdemű valamire talán emlékszik.

És még egyszer elnézés érte, de a DJ-BULI-PARTY-BORKÓSTOLÓ- párosítást akkor is méltatlanak érzem hozzátok!
Igen, van közönség aki erre vágyik, de mint az édes-szagos-vöröset ezt is megszólóm! Arra is van igény, de ti sem ezt csináljátok!

Majd írja meg valaki hogy sikerült a buli.
üdv barátaim.

nick: 2008.08.26. 21:38:56

NA VÉGRE!!!

GRATULÁLOK!

...előre is. :-)


Mert a borkultúra terjesztése mellett is ez egyébként is nagy haditett:
Végre egy szakterület, ahol nemcsak magyar fog össze magyarral, de még a gyermekeik is érzik és értik, miről van szó! Idehaza sajnos nagyon ritka - ha nem egyedülálló a - dolog.

Előre is sok sikert kívánok!

A fanyalgóknak csak annyit, hogy ha nem értik, nem ők a célcsoport.
Mi ott leszünk, és viszünk nemcsak mégegy embert, de annyit, amennyit csak bírunk! ;-)


UI: a DJ meg ennek a korosztálynak szól, akiknek a srácok/lányok a bor szeretetét is szeretnék elhinteni, és sztem szuper ötlet!
Nemes Richárd ott legyen! :-)

balafánt · http://csakakorrekt.blog.hu 2008.08.26. 23:42:39

Szerintem jó kezdeményezés, marketinggel foglalkozva annyit hozzátehetek, hogy a célközönségnek éppen jó a plakát - de szerintem late harvest is éppen erre mutatott rá, talán csak tudat alatt. Mellesleg tetszeni nekem sem tetszik, de a cél a lényeg.

A program nekem olcsónak tűnik, remélem sikeres lesz. MOndjuk nem tudom, hogy mennyi résztvevővel számoltok, mert a hely talán annyira nem nagy, nem?

napoletano 2008.08.27. 19:36:21

Hat a plakatot, megvallom en sem tennem a haloszobam falara, de nem en probalom a) sajatmagam ugymond "felepiteni" az apam arnyekaban b) minosegi borkeszitesbol megelni, esetleg csaladot is eltartani Magyarorszagon.
Jo, hogy megalakult a Junibor, remelem, segiti a magyar bor jovojet. Minthogy azert kell nemi orultseg, hogy egy nemzedekbol sokan, akik azert mar lathattak vilagot (esetleg a "Papa penzen" - elnezest kero fejbolintassal Baumkauf Martanak), ugy dontenek, Mo-n keresik a boldogulasukat, borral foglalkozva. Tudjanak egymasrol, legyenek kapcsolatban egymassal - egymasra lesznek utalva gyakran, mert -kerdezzek az idosebbeket - kire is szamithat ma Mo-n egy gyakorlo borasz?

balafánt · http://csakakorrekt.blog.hu 2008.08.27. 21:20:43

Még egy észrevétel: ok, ok, nehéz elindítani egy rendezvényt, de Etyekre ha én és a párom is ki akarunk menni, valamelyikünk kevéssé érzi jól magát. De csak ennyi:)

nemelehetnee 2008.08.28. 01:20:53

late harvest!
Örülök, hogy említetted! Nem leszek ott Etyeken. Nézzétek el nekem. Szekszárdon lakom.:)
Ide viszont jöhettek, én leszek az első. Ahogy a borász neveket olvastam, innen nyugodtan mehetnének egy kocsival összefogásból, a környezetvédelemért.:)
Gratula a tenni akarásért. Bár mindenben így állnánk, hogy egymást segíteni kívánják az emberek, és nem alátenni a másiknak, a másik fején taposva jutni feljebb. Példát vehetnének honatyáink, az összefogásról.
Ha Szekszárdra jöttök, ott leszek! (mint mindig)
Ajánlom mindenkinek, aki szereti a bort, (nem víz helyett, csak mint élvezet) figyelje a bornapok, és borfesztivál elnevezéseket, minden évben egyszer eljöhet Szekszárdra, hogy ismerkedjen a borászokkal, és boraikkal.

tesztereszter 2008.08.28. 10:10:15

Nagyon értékelem a kezdeményezést! Boros rendezvényeken rendszeresen elkeseredem, amiért a korosztályom nem érdeklődik a téma iránt. Remélem, az Egyesület ha nem is radikálisan, de fog tudni ezen változtatni.
A rendezvény szellemében szombaton viszem apámat is :)

Slaw 2008.09.03. 14:11:01

Gratula a szervezőknek, a Junibor tagjainak!
Jó kezdeményezés!

Slaw 2008.09.03. 14:11:36

Gratula a szervezőknek, a Junibor tagjainak!
Jó kezdeményezés!

wineroads.eu 2009.02.12. 22:38:01

csak azt nem tudtuk meg a végén, ilyenre sikeredett a buli

ezerjo 2009.02.13. 00:32:08

@wineroads.eu:
a buli jól sikerült, melyről részletes beszámoló került fel a www.junibor.hu honlapra 2008.09.01-én.
süti beállítások módosítása