Címkék

Utolsó kommentek

  • elzee: Ma kóstoltam a bort... 19 éves kora ellenére tökéletes állapotban van, talán még mindig nincs a cs... (2022.12.25. 14:32) Éljen, itt a legdrágább vörös!
  • Didier Pénine: @alföldimerlot: If you need personalised Champagne just go to sayitwithchampers.co.uk (2020.06.07. 13:28) Rizlingek az óceánon túlról
  • Szikra Feri: Én most lettem szerelmes a zweigelt-be. Itta már valaki a Balaton-felvidéki Somodi Zsolt Borászat ... (2018.11.27. 11:21) A világ legjobb zweigeltjei
  • gbsz: A lecsós kép forrása nem a linkelt URL, hanem ez: www.gabojsza.hu/2007/07/kedvenc-lecsm.html Kéret... (2017.02.21. 16:44) Mit igyunk a lecsóhoz?
  • ecsabi: @fakanalhos: Aki pedig Angliában él és magyar borra szomjas, az lessen be ide: <a href="http://... (2016.01.31. 16:09) Villányi áttörés
  • Utolsó 20

Alkoholista Twitter

Nincs megjeleníthető elem

Alkoholista a Facebookon

Ki lesz az év borásza?

Megvan az öt jelölt

2008.11.19. 15:31 - Az Alkoholisták

A Magyar Bor Akadémia nyilvánosságra hozta Az Év Bortermelője díj öt jelöltjét. A sokszor hírbe hozott dr. Lőrincz György ismét rajta van a szűkített listán. Az öt kandidátus: Konyári János (Balatonboglári Borvidék), Légli Ottó (Balatonboglári Borvidék), dr. Lőrincz György (Egri Borvidék), Szöllősi Mihály (Ászár-Neszmélyi Borvidék), Vida Péter (Szekszárdi Borvidék). A Magyar Bor Akadémia egyébként elképesztő következetességgel (vagy nagyon egyszerű algoritmussal) válogat, 2006-ban, amikor Garamvári Vencelt díjazták, a jelöltek sora így festett: dr. Lőrincz György, Légli Ottó, Frittmann János, Szöllősi Mihály. Tavaly amikor Frittmann János nyerte el a címet, a jelöltek a következők voltak: dr. Lőrincz György, Légli Ottó, Szöllősi Mihály, Konyári János.

Címkék: év bortermelője 2008 konyári jános légli ottó vida péter dr. lőrincz györgy szöllősi mihály

58 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://alkoholista.blog.hu/api/trackback/id/tr18777885

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

pecz 2008.11.19. 15:55:28

Nem tud már valaki oda egy jó borászt is jelölni? Mondjuk Németh Attilát, de tudnék még mást is...

szulfit 2008.11.19. 16:14:06

Lőrincz Gyuri most már megérdemelné a címet, bár nem tudom, hogy ilyen előzmények után fáj-e még rá a foga.

kcu 2008.11.19. 17:39:00

Lőrincz Gyuri az első perctől kezdve zseniálisakat alkot, oda neki a pálmát!

hegyaljai 2008.11.19. 20:17:48

Árvay négyszer volt második. Szerintem ez a rekord. Mivel az élmezőny sok szempontból összehasonlíthatatlan, ezért a médiaszereplés alapján döntenek a szavazók. A díj akkor nyerné el az igazi fényét újra, ha valaki másodszor is megkapná. Most eléggé olyan jellege van, hogy ő még nem volt Év Bortermelője, akkor legalább az Év Pincészete díjjat kapja meg.:)

boroscimke 2008.11.19. 20:29:41

Lőrincz "St.Andrea" Gyurinak járna a díj. Bár Légli Ottó jr.nek sem ártana egy kimagasló érem....

bodorján 2008.11.19. 20:35:18

pecz:

Nem vagyok Lőrincz György-fan, de azért Konyári sztem nem rossz borász, ha nem az egyik legjobb.

balafánt · http://csakakorrekt.blog.hu 2008.11.19. 20:37:33

Engem nem érdekel már túlzottan, bevallom őszintén. Olyan díjat, melynek nincsen semmiféle nyilvános és követhető, bizonyos szinten objektív kritériumrendszere, nem tartok sokra. Egy lényege van: jó marketingértékkel bír annak, aki megkapja, legalább egy évre.

Az egészet át kellene alakítani. VAgy megválasztjuk az év legnépszerűbb borászát, vagy legyen valami szakmai koncepció, vagy más.

töppedt 2008.11.19. 20:43:08

Szerintetek van értéke egy olyan díjnak, amit a Magyar Bor Akadémia szívós következetességgel/algoritmus szerint előre, jól tervezhetően majd szépen kioszt?

Amúgy én Légli Ottónak adnám vagy Konyárinak ha muszáj lenne választani.

Egyébként meg Pálffy 100 legjobb magyar bor könyvének utolsó oldalával értek egyet ahol igy ír

Kaló Imre olyan ember, akinek soha nem lesz szüksége az Év Borásza címre. Ő már a legnagyobb rang birtokosa, a Természet Borásza. Aki őz m6djára, szelíden közelít hozzá, azt a kezéből eteti-itatja, de keresked6k, multik, a globalizált világ életidegen küldöttei jobb, ha messzire elkerülik, mint a vaddiszn6k az Ő szőlejét. Számára nincsenek termelők és forgalmaz6k, csak méltók és méltatlanok. Aki csak föl akarja falni a hasznot, megzabálni a termést, nyerészkedni más munkáján, azt elriasztja saját verítékének erejével. Kaló Imre úgy térít, mint a borászat megváltója, fölrúgja a kufárok asztalait, megveti a farizeusokat, és ami a keze köze kerül, azt borrá változtatja. A világ legjobb borává. Mert az Ő technológiája az Istenadta Természet.

borelite 2008.11.19. 21:19:41

Ez a Magyar Bor Akadémia díja, amelyet a saját kritériumai alapján adományoz,mint például a mozi világában az amerikai szakmai Akadémia a maga Oscar-díját. A közös mindkettőben az, hogy az idők során egyaránt komoly presztizsre tettek szert, amiért nagyon fontos azoknak, akik elnyerik, és évente mindig vannak olyanok, akik éppenséggel másnak adnák a díjat. Azt meg vélelmezni kell, hogy akik szavaznak, a legjobb meggyőződésük szerint teszik.

töppedt 2008.11.19. 21:33:10

borelite
szerinted mit jelent a saját kritérium ?
Nem látod hogy sorra veszik azokat a borászokat akiknek a neve leggyakrabban forog a köztudatban és egy ALGORITMUS szerint osztják és nem KRITÉRIUMOK alapján ?
Abban igazad van hogy nagyon fontos azoknak akik elnyerik (marketing) de van akit ez nem érdekel. De attól még megcsinálhatja a legszebb bort amit a föld hordott a hátán.
"Azt meg vélelmezni kell, hogy akik szavaznak, a legjobb meggyőződésük szerint teszik" A fentiek alapján nem vélelmezem

egy 2008.11.19. 21:45:19

Ezzel a díjjal alapvetően az a baj - mint a többi év embere díjjal - hogy akkor is kiosztanák, ha a hét csapás elvinné a teljes termést. Miért nem lehet azt mondani, hogy "Gyerekek, szép volt, jó volt ez az idei év is, köszönjük, mert mégiscsak megittuk, de azért pajzsra idén nem emelünk senkit,
mert ahhoz egy kicsit több kéne, mint jobbnak lenni ennél az átlagnál." (Egyébként hasonló témában más területen is vannak problémák. lsd.: Index/Belsőség - az év autója belsoseg.blog.hu/2008/11/17/miert_nem_a_lett_az_ev_autoja).
Minden évben, minden díjazott esetében komoly vita dúl az érdemek mérlegeléséről. Íme, egy javaslat, nevezzük játéknak. Az alábbi 17 pince legjobb borából 1-1 palack van előttetek egy asztalon, de csak 10-öt kóstolhatsz. Zárj ki az alábbi listáról 7-öt (vagyis, amire a legkevésbé vagy kíváncsi).
Íme a lista: Tiffán Ede, Báthori Tibor, Vesztergombi Tibor, Gere Attila, Thummerer Vilmos, Polgár Zoltán, Bock József, Gál Tibor, Kamocsay Ákos, Figula Mihály, Szepsy István, Malya Ernő, Árvay János, Takler Ferenc, Vincze Béla, Garamvári Vencel, Frittmann János.
Komoly tétet tennék rá, hogy minimális lenne a szórás, 5-6 név majdnem mindenkiében ugyan az lenne. Na, akkor TESSENEK ezektől a derék bortermelő emberektől visszavenni a címet (ilyen persze nem volt még és nem is lesz, de mégis!), mert úgy látszik, igazából senki sem gondolta komolyan, hogy ők bárkitől jobbak, tehetségesebbek, iránymutatóbban (bocs), vagyis az „év borászai” lennének.
Na jöhet, üssetek….

egy 2008.11.19. 21:47:51

Hoppá: szóval 10-et és 7-et! Mielőtt valaki kirakja, hogy egy megkeseredett Szögedi őstermelő áskálódik itt.

töppedt 2008.11.19. 21:53:16

Zárj ki az alábbi listáról 7-öt

Na itt jöttem rá, hogy szögedi vagy

Hol a labda ? mögötted ? Dehogy öttem

megjegyzés 2008.11.20. 00:26:10

már tavaly is hiányoltam a világos és tiszta kritériumrendszert. úgy tűnik, ez továbbra is gittegylet

hegyaljai 2008.11.20. 00:32:04

Kedves egy!
Sajnos nem tanultam latinul, így csak magyarul mondom, hogy halottakról vagy jót, vagy semmit!!
Eddig még ilyen mélyre senki nem süllyedt ezen a blogon, hogy holtakról rosszat mondjon, vagy megkérdőjelezze tisztességüket!!
Isten nyugosztalja kedves két Tiborunkat!
Aki pedig ilyen határozott véleményt mond a díjakról, azt szerettem volna hallani korábban, amikor a borokról volt szó. :-(

dagadtos 2008.11.20. 06:38:32

Kedves töppedt,

sajnos nem bírom megállni, hogy ne írjam le: még az említése is nevetséges egy olyan borásznak egy ilyen díj esetén, akinek nincsen palackozott tétele. Ahogyan azt sem, hogy bár nem ismerem Kaló Imrét, gyanítom jóval szerényebb annál, minthogy a saját borait a világ legjobbjának gondolja.(A Jézussal való nyílt azonosítástól a gyomrom fordul fel, ne haragudj.)
(A Tudom, hogy nem Te írtad, de Te másoltad ide, és Te értesz vele egyet.)
Az meg a világ legtermészetesebb dolga, hogy egy ilyen díj esetén az elérhetőség is szempont, ez így van máshol is. Ráadásul szerintem joggal. (Anélkül, hogy védeném ezt a díjat.)

Jenyei 2008.11.20. 06:54:18

Ez a "nyerészkedés más munkáján" ez tetszik. Aki ezt írta, az biztos maga feji a tejet a maga által kaszált fűből etetett tehénkéből, majd a maga által vetett és lekaszált búzából saját kemencében sütött kenyérkét harap hozzá. Boltost, kereskedőt még bottal se piszkálna.

egy 2008.11.20. 07:36:15

Kedves Hegyaljai!

Sajnos ez eléggé félrement, nem állt szándékomban sem élőt, de főleg nem holtakat gyalázni (bár az élők talán elbírnák és jót is tenne nekik). Biztos vagyok benne kedves Hegyaljai, hogy a felvetésem tartalmát tekintve nincs akkora különbség köztünk, mint amit a comment-ed hangvétele sugall, de legyen: mea maxima culpa.
Ami a másik felvetésedet illeti, a jövőben igyekszem aktívabb lenni a fórumon, hogy kiérdemeljem a szabad véleménynyilvánítás jogát, hátha akkor a blog-közösség mélységes mélyéről (ahova az imént süllyedtem) magasabbra kúszhatok.
Maradok tisztelettel:
egy

ui.: megint sikerült érdemben a témáról beszélnünk, az év borásza ügyben nem először.

lackó 2008.11.20. 08:35:21

Micsoda változatosság nevek tekintetében, akkor ha jól értem, úgy működik, hogy aszongya, kik voltka tavaly? Ja, várjunk, a Frittmann már megkapta, akkor őt kihúzzuk. Hol voltunk utoljára? Szekszárdon? Kik vannak ott? Ja, igen...Vesztergombi...az má volt...Takler...Jóska! AZ is vót, ne hülyéskedj...megvan! Vida...(amúgy csodálatos ember, gyönyörű borokkal, mielőtt félreértenétek, csak a magam eszével így képzelem a metódust).

Amúgy meg Lőrincz doktorra tennék egy tizest, jövőr Konyári, aztán Ottó és Vida Péter, így meg is van a következő 4 év borásza is.

töppedt 2008.11.20. 09:06:15

Kedves Dagadtos,

én se bírom megállni, hogy ne válaszoljak
1 Van palackozott tétele sok, de nincs kereskedelmi forgalomban
2 Kaló valóban szerény ember, saját értékrenddel és tényleg nem gondolja a borát a világ legjobbjának, mellesleg senki nem is írta.
3 Pálffy a borról ír, de nem tud elszakadni a borász személyiségétől. A bort tartja isteninek nem a borászt. Egyébként a kereszténységet a kezdetektől elkíséri a jóval régebbi bor. (Hamvas Béla A bor filozófiájában a végén ketten maradnak Isten és a bor/kisbetűvel/)
4 „Jézussal való nyílt azonosítástól a gyomrom fordul fel” Szerinted egy hasonlat=nyilt azonosítás ? Szerintem nem
5 Én a díjat fikáztam, mert számomra értéktelen. Amúgy ezután is fogok St Andreát, Léglit inni lelkesedéssel, akkor is ha nem Ők kapják a „díjat”
6 Végül, ha nem ismered Kaló Imrét ne beszélj róla

075 2008.11.20. 09:26:31

Ez egy igazi komcsi választási rendszer szart se ér, és meg lehet venni, és nem a igazán teljesítmény számít.
Egyébként ez sem lenne baj mert hát a mi országunk vezető embereitől még ez is szép teljesítmény, de legalább figyelembe vennék az adott vagy elmúlt évben a borászoknak az asztalra letett tételeit, vagy eredményeit( ez sem mérvadó mert ezt is megveszik)és ez alapján valami apró változatosságot csempésznének ebbe az izgalmas rendszerbe
Én személy szerint azoknak adnám minden évben akik egy szakmai zsűri szerint mondjuk 25-30 szakmabéli borász szomejié meg mustár off vájn( külföldiek) a pályázók borát 15-20 ajánlott borász ezt ajánhatja az akadémia, letesztelné, és aki az adott évben a legszebb eredményt bocs legkiemelkedőbb érné el az lenne az.
Na most a mostani rendszer soha nem fog sajnos megválltozni.
Na mondjuk egy Szepsynek nem lenne gondja egy ilyen rendszerben megnyerni ezt a díjat, viszont egy Árvainak már igen.
Lőrinc Gyurit pedig nem értem.. Ő annál sokkal jobb mondjuk egy frittmann elvigye előle a trófeát, és már rég meg kellett volna kapnia, de hát pont ez a baj ezzel a rendszerrel

lackó 2008.11.20. 10:08:39

075: most már kimondom: te egy segg vagy, minden él és bántás nélkül :)

Mondjuk általában a hozzászólásiadnak felét nem értem írásjelek hiányában :))
Mint az előző hozzászólásodból azt a részt sem, hogy kinek adnád és hogyan te személy szerint?

Miért lenne gondja Árvainak? Jó lenne leírni...

Az utolsó mondatodra pedig csak ismételni tudom magam, annak is az első felére...de nem írom le még egyszer.

Csupán jóindulatból: ugyan, tanulj már meg fogalmazni, egész, épkézláb gondolatokat lerni, mondatokat befejezni, emberekt tisztelni nevük helyes lerásával etc., etc., etc...

Jenyei 2008.11.20. 10:19:24

Akkor kezdjük Árvay Jánossal, tiszteljük meg, és írjuk helyesen a nevét.

Raul75 2008.11.20. 10:45:46

csak frissítés gyanánt :) :

"Az „ÉV BORTERMELÕJE MAGYARORSZÁGON 2008. évben” cím nevében is kifejezi, hogy ez az elismerés nem csupán egy bor minõségérõl szól, hanem mindama tevékenységnek, ami egy megbízhatóan kiemelkedõ minõséget termelõ pincészet szakmai irányítását és termékeinek piaci sikereit jelenti....Az „ÉV BORTERMELÓJE MAGYARORSZÁGON 2008. évben” cím nem egy bor kiváló minõségének elismerését jelenti, hanem a díjazott bortermelõ több éven át tartó, kiemelkedõ teljesítményéért, borainak állandó kiváló minõségéért, azok hazai és külföldi sikereiért adományozható."

lackó 2008.11.20. 10:54:45

Igen, többek között erre gondoltam, meg Lőrinczre és Frittmannra, ez így helyes. De Vesztergombit is átkeresztelték Tiborra, semmin sem lepődök meg.

Raul75: Az elv szép, csak jó lenne, ha a gyakorlat is ezt igazolná (ld. amikor egy borkereskedő lesz az év borásza).

Ránéztem a listára: rossz érzés volt látni azt a 3 keresztet. Nagyon.

075 2008.11.20. 11:35:56

Na megint rosszat csináltam..
Laci igazad van megpróbálok helyesen írni
Azt próbáltam felvetnihogy a mai világban ahol van vagy 25-50 kiválló bortermelő,már a régi rendszer elavult.
A rendszerváltás után ez jó volt mert volt 5-10, és ebből kelett választani.
Ezen kellene változtani, és erre kellene egy két ötlet.
Ami Árvait illeti, nagyo tisztelem meg kedves ember, de a mostani boraival nem hiszem hogy a mai tokaji mezőnyben befutna.

lackó 2008.11.20. 11:47:28

Árvay, változatlanul :)))

Te ki vagy???

Az alapötlettel nincs gond, amit Raul75 röviden megfogalmazott, az is rendben van, csak tartsa is mindeki magát hozzá.

RAMBO · http://szolo.blog.hu 2008.11.20. 13:35:31

Szerintem Lőrincz Györgynek kéne kapnia, hogy végre megnyugodjanak a kedélyek vele kapcsolatosan. Elképesztően ötletes a marketingje, és a borai is jók.

lackó 2008.11.20. 13:47:53

Lévén, hogy nincs is marketingje :))) Nem félreérteni!!! Egyébként tényleg megérdemli, időszerű és a logika alapján elvileg ő lenne a következő.

Árvay boraival mi is a gond?

Vucsics.Krisztián · http://www.vucsics.hu 2008.11.20. 14:08:55

Inkább tippeljük meg, kik lesznek jövőre a jelöltek... :-)

lackó 2008.11.20. 14:50:29

Tehát akkor már csak egy nevet kell kitalálni Lőrincz helyett?

075 2008.11.20. 15:01:11

Mondj egy ojan Árvay bort amely kiemelkedik?

vörös és fehér 2008.11.20. 15:11:53

Mondj egy olyant, ami nem üti meg korrekt szintet. (Bocs, de ez az Árvay-vita egy kicsit parttalan és értelmetlen szerintem. Amúgy a blogon is találsz 7 pontos bort tőle, nem mintha ez egy objektív mérce lenne. Olyan ugyanis nincs.)

lackó 2008.11.20. 15:12:56

Tehát, mondok egy oLYan Árvay bort, amely kiemelkedik: Zempléni Sauvignon blanc 2006.

Tisztelttel.

dagadtos 2008.11.20. 15:55:59

Kedves töppedt,

legyél kedves ne határozd meg nekem, hogy kiről írhatok. Egy rossz szót nem írtam Kaló Imréről. Nem tartom borászati Krisztusnak, ahogyan senki mást sem. Ehhez nem kell ismerjem.

Egyébként akkor most fuss neki szépen a szövegnek, és elemezgess: a hasonlat (ami messze túl erős, kufárokkal és farizeusokkal) bizony nem a borra, hanem az emberre vonatkozik, és a szövegben szó szerint, explicite megfogalmazódik, hogy az övé a világ legjobb bora.

Köszönöm, hogy kijavítottad a palackozott tételt, tényleg. Így teljesen más megvilágításba kerülnek a dolgok, nem igaz? Halomra szokták osztani az irodalmi díjakat is olyan szerzőknek, akik egy betűt nem jelentettek még meg, de otthon, a barátaiknak csodás kis felolvasóesteket tartanak kéziratokból...

pecz 2008.11.20. 16:03:00

Bodorjan!

Persze Konyári nyugodtan megkaphatja, nem akartam leszolni sem őt, sem Lőrincz Gyurit. Előzőtől a 04-es tételeket, Lőrincz Gyuritól meg a 05-ös Merengő létét nehéz megérteni.

Hegyaljai!

Tudtommal az Év pincészete címre maguk a pincészetek pályáznak és talán még bnevezési díj is van, úgyhogy azt nem kellene együtt emlegetni az Év bortermelője címmel.

Üdv mindenkinek: Pécz Béla

dummyname · http://budapestdailyreview.com/wineguide 2008.11.20. 16:42:13

az értékelési algoritmus megismerésében nem, de a fenti viták egy részének eldöntésében azért segít ez a rövid bekezdés: www.magyarborakademia.hu/

075 2008.11.20. 17:42:03

Te nyertél Lacesz szó mi szó megfogtál..
Na de igaza van redwhite nak nem erről szól ez a blogy

töppedt 2008.11.20. 18:00:35

Kedves Dagadtos,

Akkor fussunk neki, elemezgessünk
Ki mondja hogy övé(Kalóé) a világ legjobb bora ?
Pálffy
Mondhatja?
A vélemény szubjektív (Pálffy úgy érzi az) és mint éppen vörös és fehértől olvastuk objektív vélemény nem létezik, még a postírók véleménye sem szent

„Halomra szokták osztani az irodalmi díjakat is olyan szerzőknek, akik egy betűt nem jelentettek még meg, de otthon, a barátaiknak csodás kis felolvasóesteket tartanak kéziratokból...”
Azon kívül hogy minden hasonlat sántít
1 Nem hallottál még tehetséges filmrendezőkről akik szakmai berkekben osztatlan sikert arattak de nem kaptak Oscart
2 Ha jól értem Kaló bora lenne a kézirat – amit szük körben itatgat titokban – Ahhoz képest elég sok szó esik róla ezen a blogon (sokan járnak felolvasóestekre)
3 Neked dijkomplexusod van. Nem érted, hogy dij nélkül is lehet valami JÓ

A borról magáról meg : Isabelle Legeron 5 bort vett ki magának egy nagyon jó százas listából abból kettő Kalóé volt (Hollóvár Takács Lajosnak ugyanis 2001 óta Kaló ad tanácsokat).
Szentesi Csókaszőlő 2007, Kaló Merlot 2000, Hollóvár Juhfark 2006, Szepsy Aszú 2002, Királyudvar Lapis Aszú 2003.

És végül írhatsz bárkiről amit akarsz de van egy régi mondás „aki nem tud arabusul, ne beszéljen arabusul”

pelotepincsi 2008.11.20. 20:30:19

075 vagy autista, (ami persze nem baj) vagy minket szivat. vagy esetleg tényleg egy segg. éljen a StAndi!

Fűrészpor 2008.11.20. 22:27:15

szerintem 075 nem autista, csak azt akarta mondani, hogy ha idén valaki látta a suaska féle szőlőket tokajban akkor az a cím igen kérdéses lenne. Berezegne a léc, nem ártana némi utókontrol is:) De amúgy ez a jellemző a borelitre, hirtelen berobban a siker, oszt kell 100 hektár, sokat akar a szarka de nem birja a farka...

075 2008.11.20. 23:00:38

Fűrészpor!
Végre egy látó..nem is fokozom tovább akkor te is láttad..de tényleg az lehet hogy seggfej vagyok mert megmondom, és tudom de itt nem szabad mert minden begőzölt okostojás leharapja a fejem meg seggfejnek nevez.
Mi az a autista?
az ojan mint én?
na azt nem értem mért kell isteníteni..
Senki nem isten, és ha ugyanazt a bort 2x megkóstolod 2 véleményed van.
De ezt be kéne látni.
tényleg autista lennék.. szájmon mondja

MalbecNC 2008.11.21. 00:10:11

Nem autista. Vagy disgrafiás, vagy nem magyar iskolába járt. Vagy teteti.

Elég furcsa, hogy a "seggfejet" tudja helyesen írni, az "olyant" meg nem.

MalbecNC 2008.11.21. 00:17:14

Szöllősi Mihálytól úgy rémlik még csak egy Irsait ittam, elég rendben volt, sajnos többet nem tudok róla.
A másik négy közül meg képtelen vagyok választani. Ez az egyértelmű "melyik ujjamat harapjam meg" helyzet számomra.

MalbecNC 2008.11.21. 00:20:23

Vida Péter érdekében nem szólalt meg senki. Pedig ő legalább úgy megérdemelné. Fanatikus és jóindulatú borász, a végletekig...

Hmmm... Ideje már egy szekszárdinak ítélni a díjat! :-)

dagadtos 2008.11.21. 01:47:10

Kedves töppedt,

ne fárassz, légy szíves, van Kaló Imrének jelenleg kapható tétele forgalomban, amit vállal? Nincs. Szóba jöhet akkor egy ilyen díjnál, akármilyen kontextusban? Abszolút nem. Én itt lezártam, a különböző fanclubokba meg lehet váltani privát a tagságikat. (És lehet ilyenekben hinni, hogy ott van a világ legjobb bora. Tényleg hagyjuk egymást békén.)

Mondtam én egyébként olyat, hogy a díjtól lesz jó valakinek a bora, vagy vitattam, hogy Kaló Imre jó borokat csinál? Nyilván nem, én csak annyit mertem megemlíteni, hogy egy efféle díjnál fel sem merülhet egy ilyen borász neve. És ehhez nem kell ismernem Kaló Imrét, még akkor sem, ha Te ezt logikailag többedszerre sem vagy képes feldolgozni. Azt még fontosnak tartom leírni, hogy természetesen ez az egész nem Neki szól (amit pl. kóstolón ittam borát jó volt, ha nem is sikerült kikóstolnom a világlegjobbságát belőle), nekem a bajom Veled van, meg az ilyen giccses és nevetséges idézetekkel. (Jenyeivel meg abszolút egyetértek.)

Lugosi Dániel · http://www.photopress.hu 2008.11.21. 01:58:37

Szekszárd for PRESIDENT. Akkor én Vida úrnak egy szavazatot a címre. Még soha nem hallottam senkit nála szebben és fanatikusabban beszélni a borokról. És borai is eléggé rendben vannak.

töppedt 2008.11.21. 06:52:48

Dagadtos
Én is megfáradtam
Átnézve a hozzászólásaidat azért látni, hogy szintén fan klub tag vagy egyik déli borvidékünkön. Bocs ezt nem tudtam

RAMBO · http://szolo.blog.hu 2008.11.21. 12:13:41

Kedves Töppedt!

Én nem vagyok Dagadtos "fan".

"Fan"-ja vagyok a saját borvidékünknek.

Egyszer ittam egy olyan bort a Kaló Imrétől, hogy letettem a hajamat, annyira ízlett, a visszakóstolásnál szinte egyedül ittam meg az egészet, tehát kispályásan bár, de Kaló "fan" is vagyok.

Ezzel együtt tényleg nem érted, miről ír Dagadtos.

Azt mondja, csak az azonos pályán versenyző úszókat lehet összehasonlítani. Aki csak Balaton-átúszáson indul, az nem fog olimpián nyerni, mert az olimpiát medencében rendezik. Hiába ő a Balcsi Májkl Pfelpsze, ha Cseh Laci a medencében várja.

töppedt 2008.11.21. 14:38:24

Én értem mit mond Dagadtos és azt is értem amit te érzékletesen leírsz. Kaló szerintem nem vágyott sohasem az Év Borásza cimre. Kap helyette elismerést a barátaitól, igy beéri ha ő a Balcsi Májkl Pfelpsze.
Én a díjat érzem méltatlannak és azt szerintem Ti nem értitek hogy nem kell mindig dij, legfőképpen egy olyan, ami semmiképpen nem hasonlítható az olimpiához. Még akkor sem ha a medencében"Cseh Laci" várja.
Amugy nem tudom minek jobb lenni a Balcsi Májkl Pfelpszének aki azért komoly babérokat arat vagy egy semmitmondó díj birtokosának.
De abbahagyom az érzelgést mert ez a macsós Dagadtos megint giccsesnek talál.

075 2008.11.21. 17:16:02

Az a baj hogy KALÓ helye ott lenne mert mint mo ndtátok kimagasló borokat készít, és szerintem az halál mindeyg hogy hol forgalmazza, DE KÉPES MEGALKOTNI!
Erről kellen hogy szóljon az év bortermelője hogy a kiemelkedő borászok elismerésben részesüljenek mint a Lőrincz Gyuri Vag a Vida Péter is pl., és nem arról hogy kihalási sorrendben majd megkapja 5-ödgyére vagy 6/jára. Ezt kellene egy kicsit modernizálni hogy a fiatalabb tehetségek is szóba kerülhessenek.
Életműdíjat meg külön minden évben kellene/lehetne adni.

hegyaljai 2008.11.21. 20:27:59

Kedves 075!
Javaslom tedd közkinccsé az "Életmű Díj" feltételrendszerét!!:)

Légy szíves ezt ne tekintsd a részemről gúnynak, hiszen Te is azokat a határokat feszegeted, mint én az ismételt díjjazás értéknövelő hatásával.

Ami Kalló Imrét illeti, Ő ebben a kategóriában nem áll nyerőre. Ennek három oka van:
A potenciális szavazők nem kóstolták a borait.
A potenciális szavazók, akik kóstolták, nem értik, hogy mit akar Kalló Imre.
A potenciális szavazók akik kóstolták, és nem értik Kalló Imre borait, Őt ebbe a dobozba, kategorizálásba nem fogják tudni beerőszakolni, annál neki sokkal nagyobb a nyakbősége.:)

075 2008.11.22. 08:19:29

Kedves Hegyaljai!
na pont ezért feszegetem a kérdést hogy valamerre elinduljunk és ötletek szülessenek.
Részemről a díjat az elmúlt borászati év kiemelkedő borászának adnám, és itt alpot adna a készített borok minősége, amiket meg lehetne mérettetni, valamilyen közös fórumon.
Ezt töltheti be most például ott tokajban az év borásza választás, ami megint egy vicc, mert ahogy halottam azt is a te még nem voltál alapján osztják..
Mért ne lehetne valaki 2x vagy 3x az év borásza, ha kimagasló borokat készít?
Ezzel mindenki jobban járna mert gondolom jobb boroszületnének, és ha valaki többször lenne ász azt a fogyasztók is jobban becsülnék.
2.
Minden borvidéken meg kellene választani az év bortermelőjét a minőség alapján, aztán pedig a végső körben közölük dönteni szakmai zsűrinek, és titokban a gálán kihirdetni a győztest. Szerintem ez buli lenne...

EGO 2008.11.23. 22:41:22

Sziasztok!
Az eszébe jutott bárkinek is, hogy amíg itten vívás vagyon a t.címről, addig a díjazottak tenyeres falát rejtő Magyar Borok Háza bezárt?
HUN lesz eztán az ünneplés? A jelólt nem nyom kezet agyagba? Vagy elvitték az egész miskulanciát valahová??
Ez is csak a fent nagybetűkkel jelölt nemzetre jellemző...

Ferraiolo 2008.11.25. 10:47:14

Mert Pálffy megmondja a tutit...
Ő nem nyerészkedik senkin. Az olvasókon sem. Érdekes, hogy egy közismert médiaszemély borokról írt könyvét -vagy nevezném inkább bortoplistának- úgy viszik a kedves polgárok, mint a cukrot.
Már ez is presztízs valakinek, ha bekerül a méltatott körbe...

nick: 2008.11.26. 14:27:10

Árvay Fordítás pl. nagyon-nagyon kiemelkedő

de azért ez ötös listán kívül is tudnák még méltót a díjra...

iható? 2008.11.28. 17:40:05

Egyszer megkapta Szepsy István a díjat.Addig a pillanatig volt értéke amíg más nem kapta meg.Komolyan gondolják egyesek hogy a jelöltek olyan kaliberek?????Ay utóbbi időben év borászai közül némelyiknek nincs iható bora,ez tény!Amíg nincs jobb addig kapja meg Szepsy Istán!

lackó 2008.12.05. 12:46:46

Iható?: most láttam hozzászólásod: mi a francról beszélsz? Kinek nincsenek iható borai? Elgurult a pirula?

Amúgy Légli lesz, aszongyák a döntnökök.
süti beállítások módosítása