Még soha nem szüreteltünk ennyire szép, tökéletesen egészséges fürtöket, mint az idén. A z időjárás nem állított olyan nehézségek elé, mint tavaly - a növényvédelem nem okozott komolyabb problémát. Amire az idén nagyon figyelni kellett, az az optimális szüreti időpont volt. Az augusztus második felében tapasztalt hőhullám miatt (amikor éjszaka is nagyon meleg maradt), aki szép, élénk savakkal rendelkező fehérborokat akart készíteni, annak szeptember első hetében le kellett szüretelnie minden fehér fajtát. Szeptember 6-án és 7-én szüreteltük az olaszrizlingeket, szeptember 1-jén a furmintot(!), augusztus 30-án a leánykákat. A később érő kékszőlő-fajtáknál pedig az a kérdés, hogy töppedés nélküli bogyókat vagy töppedteket akarunk-e szüretelni. Mi az előbbit választottuk és a töppedés első jeleinél szüreteltünk. Az idén az olaszrizling és a cabernet franc tűnik a legígéretesebbnek.
Címkék: eger orsolya pince tarnóczi zoltán szüret 2011
1 komment
A bejegyzés trackback címe:
https://alkoholista.blog.hu/api/trackback/id/tr93291688
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.
zoli 2011.10.10. 22:55:49
Annak a szeptember elsejei furmintnak az analitikájáról lehet tudni valamit? Amúgy ez egy friss telepítés, netán szűztemés?
Utolsó kommentek