A Királyudvarnál szeptember 13-án kezdődött a szüret sárgamuskotállyal a Danczkában, és október 6-án zárult a Lapis teraszainak kései szüretelésű furmintjával. Az aszút leszámítva úgy tervezzük, hogy 2011-ből a teljes választékunkat elkészítjük – lesz Henye Pezsgő, száraz borok, szüretelésű Lapis Furmint és Ilona Cuvée. Az aszúnál türelmesen várjuk, hogy megjelenjen a botritisz.
A szőlő minősége jó. Ideális érettségi állapotban szüreteltünk, remek savakkal és stabil struktúrával. A mennyiség megfelelő. A bogyók lémennyisége átlagos. A késő augusztusi és szeptemberi száraz és meleg időjárás ellenére nem tapasztaltunk víz-stresszt.
A 2011-es boraink minőségét csak az erjedés végeztével tudjuk megbecsülni. 2011-ben a természet kiváló alapanyagot biztosított. Minden okunk megvan a derűlátásra.
Címkék: királyudvar hwang anthony szüret 2011
Szólj hozzá!
A bejegyzés trackback címe:
https://alkoholista.blog.hu/api/trackback/id/tr383304320
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.
Nincsenek hozzászólások.
Utolsó kommentek