Címkék

Utolsó kommentek

  • elzee: Ma kóstoltam a bort... 19 éves kora ellenére tökéletes állapotban van, talán még mindig nincs a cs... (2022.12.25. 14:32) Éljen, itt a legdrágább vörös!
  • Didier Pénine: @alföldimerlot: If you need personalised Champagne just go to sayitwithchampers.co.uk (2020.06.07. 13:28) Rizlingek az óceánon túlról
  • Szikra Feri: Én most lettem szerelmes a zweigelt-be. Itta már valaki a Balaton-felvidéki Somodi Zsolt Borászat ... (2018.11.27. 11:21) A világ legjobb zweigeltjei
  • gbsz: A lecsós kép forrása nem a linkelt URL, hanem ez: www.gabojsza.hu/2007/07/kedvenc-lecsm.html Kéret... (2017.02.21. 16:44) Mit igyunk a lecsóhoz?
  • ecsabi: @fakanalhos: Aki pedig Angliában él és magyar borra szomjas, az lessen be ide: <a href="http://... (2016.01.31. 16:09) Villányi áttörés
  • Utolsó 20

Alkoholista Twitter

Nincs megjeleníthető elem

Alkoholista a Facebookon

A hűtő mélyéről I.

Maurer Kadarka 2008, Szerémség Csücsülős dűlő

2012.05.03. 06:00 - palack

A kadarka szerintem nem arra való, hogy érlelgessük, hosszabb időre elfektessük. Könnyed, gyümölcsös, fűszeres karaktere miért is válna szebbé a palackéréstől – ezt mutatta elég meggyőzően múltkori találkozásom nyugdíjas egyedeivel. A majdnem négyéves azért még nem olyan öreg, akár a csúcsán is lehetne, ezzel a randevúval mégsem kellett volna közel három évet várnom a legutóbbi óta. Nagyon fáradt, fakó tégla színt látok meg kitöltéskor, tiszta, de az ijedelem már megvan. Beleszagolva intenzív illat fogad, bár ez sem fiatalos már: eperdzsem és karamell uralja. Egyszerű, kedves bemutatkozás. Kóstolva érdekes élmény: feszességét, szerkezetét majdnem elvesztette, felpuhult, de szét még nem esett. Idő kell, hogy megszokjuk a más dimenziót, ha ezt elfogadjuk, akkor egész jó eperbor lett belőle. Az öregedő kadarkák, amiket eddig kóstoltam mindig a játékosságukat, díszítő elemeiket vesztették el, ezzel éppen fordítva történt a dolog. Itt a mosoly megmaradt, a szigor pedig szinte semmivé foszlott. Lecsengése hosszú, finom gyümölcsös az alkohol itt már komolyan kilóg, hiszen a test szinte már távozott miközben a lelke megmaradt. Összességében mégsem volt rossz élmény, így 4 pontot azért megérdemel.

Címkék: kóstolás vörös kadarka négypontos 2008 maurer szerémség

8 komment · 2 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://alkoholista.blog.hu/api/trackback/id/tr714483128

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Mandiner.Bor blogajánló 2012.05.03. 22:12:04

Ezt a posztot ajánlottuk a Mandiner.Bor blogajánlójában.

Trackback: Mandiner blogajánló 2012.05.03. 09:12:02

Ezt a posztot ajánlottuk a Mandiner blogajánlójában.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

shiraz 2012.05.05. 10:29:21

fyi
ez még a frissen telepített, 2 éves tőkék termése volt és nem került forgalomba. ennek a bornak még nem lehetett szerkezete.
egyszer lehet szervezni majd Oszkár Kadarkáinak kóstolóját. régi ültetvények és az újak termése egymás mellett több évjáratban.
üdv

dalton1 2012.05.06. 23:46:09

Ennek a bejegyzésnek mi értelme volt???

dalton1 2012.05.07. 00:04:51

@palack: "ez még a frissen telepített, 2 éves tőkék termése volt és nem került forgalomba. ennek a bornak még nem lehetett szerkezete."

Egyértelműen negativ kritika egy már nem kapható borról a fentiek tudatában...(4pont= OK, tudom...:))
Jó annyi értelme biztos volt hogy nem kell sokat tartogatni a kadarkákat (ha valóban mindre igaz)...

palack 2012.05.07. 09:16:19

@dalton1: Van, hogy egy poszt csak annyiról szól, hogy milyen volt egy kóstolt bor. Arra épp konkrétan nem emlékeztem, hogy ez nem is került forgalomba.

Tegyük fel, hogy jobb formában van ez a bor és ismét kap hat pontot, mint a korábbi fent hivatkozott bejegyzésben. Vajon akkor is megírja @shiraz: hogy "nem lehetett szerkezete?" Mondjuk annak idején nem tette és senki másnak sem csípte a szemét, hogy minek írok erről a borról.

Nem értek egyet azzal sem, mikor azzal jönnek mások, hogy minek dícsérek 300 palackos mikrotételeket, de azzal sem mikor valakiről csak hat pont fölött szabad írni.

shiraz 2012.05.07. 16:58:51

@palack: igen akkor is írtam volna, mert a nagyon fiatal ültetvényre kívántam felhívni a figyelmet, ezért írtam, hogy nem lehetett nagy szerkezete. a mondanivalóm szempontjából lényegtelen mikor hány pontot kapott. ahogy látod ez szóba sem került a hozzászólásomban.

kifli 2012.05.08. 11:22:08

exhibicionizmus is állhat eme bejegyzés oka mögött:)

palack 2012.05.08. 14:11:28

Ajaj, most a hű csatlós elevenemre tapintott! :)
süti beállítások módosítása