Címkék

Utolsó kommentek

  • elzee: Ma kóstoltam a bort... 19 éves kora ellenére tökéletes állapotban van, talán még mindig nincs a cs... (2022.12.25. 14:32) Éljen, itt a legdrágább vörös!
  • Didier Pénine: @alföldimerlot: If you need personalised Champagne just go to sayitwithchampers.co.uk (2020.06.07. 13:28) Rizlingek az óceánon túlról
  • Szikra Feri: Én most lettem szerelmes a zweigelt-be. Itta már valaki a Balaton-felvidéki Somodi Zsolt Borászat ... (2018.11.27. 11:21) A világ legjobb zweigeltjei
  • gbsz: A lecsós kép forrása nem a linkelt URL, hanem ez: www.gabojsza.hu/2007/07/kedvenc-lecsm.html Kéret... (2017.02.21. 16:44) Mit igyunk a lecsóhoz?
  • ecsabi: @fakanalhos: Aki pedig Angliában él és magyar borra szomjas, az lessen be ide: <a href="http://... (2016.01.31. 16:09) Villányi áttörés
  • Utolsó 20

Alkoholista Twitter

Nincs megjeleníthető elem

Alkoholista a Facebookon

Borozzon tescós stampedliből!

2005.09.26. 22:14 - Húzós Tannin

Már megint lemaradóban vagyunk, de ha már múltkor Albert gazda volt oly' kedves fölhívni a figyelmet az Auchan borkulturális fejlődésére, egyszerűen muszáj mostan (mégha már majdnem utólag vagyunk is) a Tescónak is leosztani a jól megérdemelt tockost.

A Tesco Borkatalógus nevű, vécépapírra nyomtatott (ez a papírminőség valószínűleg már az albán sajtóból is kikopott) mű meglehetősen prózai, sehol az Auchan anonim borszakértő képében megjelenő lírája; itt csak árak, borok, bizonytalan helyesírás (az egybe- és különírás szabályait a kereskedelemben feltűnően keveseknek sikerül elsajátítaniuk), ennyi, mintha csak véres tőkehúsok lennének az órjásplagáton.

Illetve finoman pendítve van a borsznobéria e-húrja: nagyon gyakorlatias, amerikaias szamárvezetőként fogyasztási hőfokok és ajánlott ételek egyes palackok mellett, kis piktogrammal, ahogy a vizuáliskommunikációs tréningen tanították. És akkor helyben vagyunk: az Auchan szellemsommelier-je kísért. Például a Budafokvin Kft. Szekszárdi Cabernet Sauvignon (399 Ft) nevű bort "vad ételekhez" (500 forintos kérdés, Vágó úr: mi a különbség a vad étel és a vadétel között?) ajánlják; hogy konkrétan fácánhoz, szarvashoz vagy pézsmapocokhoz, az ki nem derül, mint ahogy az sem, miért éppen ez a bor ajánlatos vadakhoz, miért nem inkább a Hungarovin feketecímkés büntető bikavérje (449 Ft), amelyet, ha egy kicsi eredetvédelem, szakmai önérdekvédelem meg ilyesmi lenne itthon, legföljebb aluljárókban forgalmazhatnának ukrán cigarettacsempészek, és ha meg franciás vérmérsékletűek volnának a magyar borosgazdák, akkor Molotov-koktélokkal megpakolva szállnának föl a 3-as buszra. (Az megy Budafokra, ti.) Persze van itt bikavér 329 forintért is, sajátmárkás, Tesco, minőség olcsón, ugye. Így próbálja meg visszabrusztolni a bikavér persztízsét Bukolyi, Lőrincz Gyuri vagy Csutorás!

De a Cabernet Savignon Cuvée (sic!) nevű Vinárium-bort még nagyvonalúbban ajánlja az obskúrus gasztromájszter: sertés vessző marha ételekhez (helyesen: sertés- és marhaételekhez). Tehát legyen akár gulyásleves, füstölt csülök, szecsuáni sertés, Sztroganoff bélszín vagy lábszárperkelt, a Cabernet Savignon Cuvée (nyilván cabernet és savignon házasítása; mindesetre úgy hangzik, mintha az az egyszeri bortusita találta volna ki, aki egy tokaji pincében egyputtonyos, félédes rozé aszút kért) passzolni fog hozzája.

Bekopizunk még ide egy szép képet, amelyből kiderül, milyen elképzelések vannak forgalomban Tescóéknál a borospohárról. Ez vajon bordói vagy burgundi stampedli? A kancsó meg echte Madeirához, nyilván. A köcsög pláne.

Ezenkívül ha megvizsgáljuk a szortimentet (váó!) találunk ihatót, ihatatlant és cukorcefregyanúst egyaránt. A 2001-es Vylyan Opour például erősen beragadt tétel, jó 30 százalékkal leárazták. Egyik-másik Tescóban még 2000-est is találni, az még jó bor, de a 2001-es katasztrófa volt már három évvel ezelőtt is. Azóta csak romlott. (Hopp, ezt már korábban megénekeltük, tessék.) A Prometheus nevű bor a Vylyan 99-es zweigeltje, ezer forintért megkockáztatható, bár kicsi az esély arra, hogy szakszerűen tárolták volna, így széteső lehet (egyet vettem, próbáltam, még egyben volt, lehet mondani), mint ahogy a Hilltop egyébként túlárazott fehér presztízsborai is (chardonnay, sauv. blanc) aránylag jó vételek lehetnek (lehettek). Fetűnően sok borral szerepel az ezer alatti árketegóriában egykor korrekt fehéreket sorozatgyártó nagyrédei Szőlőskert Rt. Mostmár kétszáz forint alá merültek (Nagyrédei Olaszrizling 189 Ft.), ami több mint gyanús.

Aki akar, ma még rohanhat a Tescóba. Margaux-t, Haut-Briont ne keressen!

Címkék: híradó

45 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://alkoholista.blog.hu/api/trackback/id/tr3613042

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

gizi 2005.09.26. 22:47:16

Ez a cikk meg tetszik. Az előzővel ellentétben. Biztos elillant a Kocsis Irma hatása. Csók: Gizi

Ferraiolo 2005.09.27. 01:02:40

Mindenki tudja, hogy a Tesco az Tesco. A borválaszték zöme nem a legszebb pincészetek borászainak karmaiból kerül ki, de általában a borszerető és értő közönség nem a Tecsóba megy feltölteni borospolcainak hiányos rekeszeit...Aki meg ezt ott teszi az megérdemli! És ugye azt sem várhatjuk el a Tecsó kreatívjaitól vagy szomöliéjétől, hogy a Budafokvin Kft. Szekszárdi Cabernet Sauvignonjához szarvasbélszín mignonokat ajánljon madeirás vargányagombamártással és tojásos burgonyapéppel. Azt meg, hogyha olyan sok bort látsz rögtön a bejárat után nagy polcokra kirámolva, azt úgy hívják, hogy borvásár...ahol azért tud az ember venni 1999-e Tóth István Egri Bikavért is, csak körül kell nézni:-) De hát a sok "bortusita" ezt nem látja...

ergya 2005.09.27. 01:26:02

A hiperek nem azért árulnak olcsó "bort" mert azt hiszik, hogy ez a jó minőség. Azért árulják, mert van rá kereslet. Egyik bolt sem szeret olyan terméket a polcaira tenni, amit nem vesznek meg. Az auchan és a tesco ellőte a borkatalógusát. Kíváncsian várom a coráét. Nekik azért jobban szokott sikerülni.

BZ 2005.09.27. 02:28:23

"...általában a borszerető és értő közönség nem a Tecsóba megy feltölteni borospolcainak hiányos rekeszeit..." Na, ez a lényeg. Ki nem fütyöl rá, hogy mit reklámoznak a multik... Nem kéne ennyi teret szentelni ezeknek ezeken az oldalakon.

Kadarka 2005.09.27. 06:29:38

Kedves pesti hozzászólók, mert gondolom azok vagytok. Bármilyen meglepő vidéken, ahol élünk egy páran, nem igen vannak tuti borkereskedések. Viszont "borszerető és értő közönség" az akad. Mi, bizony kénytelenek vagyunk ilyen multiknál beszerezni a bort. Arról nem is beszélve, hogy a tömegek még Pesten is ilyen helyeken vásárolnak, és nagyon nem ártana a "boros elit" mellé egy jó széles nem-tablettást fogyasztó tömeg, hiszen belőlük nőhetne ki az a réteg, aki jól eltarthatná a korrekt (de utálom ezt a szót), de nem "prémium" borokat készítő magyar borászatok jelentős részét. Ja, az a cabernet sauvignon még ezen a teszkós szinten is nagyon ciki.

züm-züm 2005.09.27. 06:42:12

"(500 forintos kérdés, Vágó úr: mi a különbség a vad étel és a vadétel között?)" Vad étel: a hazánkban található éttermek bő 99%-ában ezt kapod, bármit rendelsz is. :o) Vadétel: na ez már jóval ritkább, ráadásul még szezonja is van, amikor meg mégis készítik, rájössz, hogy a húst tönkre párolták, mert sütni azt nem (sem) tudnak... :o(

züm-züm 2005.09.27. 07:08:18

"Tehát legyen akár gulyásleves, ..." De legalább adott egy iránymutatást az ajánló. Egyik barátom a BBT-nél dolgozik és többek között ilyen étrendi ajánlásokat ír boraikhoz. Ő mesélte, hogy a "szecsuáni sertés" szintű ajánlásig nem tanácsos elmenni egy írásos anyagban, mert könnyen előfordulhat, hogy csakis akkor veszi le a fogyasztó az adott bort a polcról, ha ő konkrétan azt az ételt szeretné elkészíteni, amit a hátcímkén olvasott. Abban pedig ugye megegyezhetünk, hogy egy bort, nem csak egyféle étel mellé fogyaszthatunk? Sokkal szerencsésebb tehát az ajánlásban irányt mutatni a fogyasztónak, hiszen a jó hátcímke nem más, mint egy egyszerűsített "használati útmutató". A "kedvenc" hátcímkéim egyébként azok, amelyeken verseket lehet olvasni... Na abból találja ki a vásárló, hogy mihez kéne inni a bort. :o)

Majom 2005.09.27. 08:40:26

"... Nem kéne ennyi teret szentelni ezeknek ezeken az oldalakon. ..." DE! (ez a rögvalóság, és igy, érdekesen leírva még fogyasztható is) szal a Córa előtt, igy az Texo ésa MadarasTesco után szivesen derülnék (vagy csámcsognék) az InterSpór, esetleg a Plus papirjain és polcain, ilyen avatott tollakból. (naggyo amateaur vagyok, de-és belekóstoltam egy Plusos 700-800 Ft-os chiantiba: (vessek magamra?) nem volt egy supertoscán, de valaki szaki arról is megmondhatná a frankót; stabilan kapható, csak le kell merni venni a polcról)

Alm 2005.09.27. 08:44:37

Inkább egy üveg Borsodit tolok be.

HSZ 2005.09.27. 08:44:55

Kedves Kadarka! Nem reklámozni szeretnék, de egy-két nevesebb budapesti borkereskedésnek bizony vannak vidéki lerakatai is. Nyilván nem olyan gyakorisággal botlik beléjük az ember, mint a multikba, de adott esetben sokkal jobb kínálattal bírnak, mint Tecsóék.

proletár 2005.09.27. 08:59:21

Valszeg a nagynevű termelők boraival nem lehet melléfogni, de akkor is fáj kiadni többezer forintokat palackjáért, amikor a Gyöngyös környéki pincékből 250-600 között veszem literjét a termelőktől. Megkockáztatom: jó borokat. Óvakodnék ár alapján megítélni a Szőlőskert rt. borait is: nagyrédei mintaboltjukban valóban nevetséges áron lehet kapni korrekt borokat. Ha nem zavar hogy a cimkéjük vmi egzotikus nyelven íródott - többük exportból visszamaradt ugyanis- jó vásárokat lehet itt csinálni.

pusztalakó 2005.09.27. 08:59:31

Kedves Vidéki Sorstársak! Nyerő algoritmus: -Felszáll járműre (mer' ugye a jól ellátott vidéken tejenkenyérenkolbászon kívül majd' mindenér' utazni köll -Felkeres termelő (jó címek, ajánlások itt, a rovatban, gyk) -Ócsóér' megvesz jó bor, véd magyar (neadjisten minőségi) termelő, kivesz profit multizsebből, lesz@r VPOP, kultúrberúg, benzin/jegyármegnyer. Túra ára = hiperben nemisakartamvenni cuccokra kidobott lóvé, meg az asszony is örül, mer' elvitted kirándulni. persze ehhez gondolkodik. legalább. Ne igyál, ha nincs mit elinnod. :O)

pusztalakó 2005.09.27. 09:21:33

Kedves Vidéki Sorstársak! Nyerő algoritmus: -Felszáll járműre (mer' ugye a jól ellátott vidéken tejenkenyérenkolbászon kívül majd' mindenér' utazni köll -Felkeres termelő (jó címek, ajánlások itt, a rovatban, gyk) -Ócsóér' megvesz jó bor, véd magyar (neadjisten minőségi) termelő, kivesz profit multizsebből, lesz@r VPOP, kultúrberúg, benzin/jegyármegnyer. Túra ára = hiperben nemisakartamvenni cuccokra kidobott lóvé, meg az asszony is örül, mer' elvitted kirándulni. persze ehhez gondolkodik. legalább. Ne igyál, ha nincs mit elinnod. :O)

pusztalakó 2005.09.27. 09:22:34

bakker, ha frissítem az oldalt, megin' elküldi a baromságaim... Lámer vidéki... :O)

bob 2005.09.27. 09:32:47

Majom, az Interspar is ellőtte már a puskaport, szeptember elején jött ki a borkatalógjuk, és rogyásig van igényes tételekkel. Az eddigiek közül messze a legjobb, még ha szerepel is benne néhány cukrozott trutymó is. De hol látsz Gróf Buttler Bikavér Selectiont máshol hiperben?

housecarl 2005.09.27. 09:42:18

Tálalt! Talált! Sülyedt, vagy inkáb süjjedt

egy 2005.09.27. 09:42:58

ha már tegnap Bikavér kapcsán emlegettük, nekem kellemes meglepetés volt, hogy bekerült a Tesco kínálatába Pók Tamás 2001-es Kékfrankosa. Az igaz, hogy ez nem egy Bazilika, de 900 Ft-os kategóriában nincs nagyon versenytársa. Főleg most, hogy a Tescoban minden második palack 50%.

bob 2005.09.27. 09:45:24

Nekem még kellemesebb lenne ha bekerülne a 2002-es Kétfrankos is, bár az ha jól tudom nem a 800 HUF kategória.

korrektor 2005.09.27. 10:06:46

Na figyu "Vágó úr"... Ha már cikizzük a címkék elrettentő helyesírását, hát a minimum, hogy nem esem ugyanabba a hibába, amelyet épp ostorozok. Konkrétan "mostmár" + "feketecímkés". A tömérdek betűtévesztés hagyján, bár a "bortusitá"-nak 3x kellett nekifutnom. :)

bob 2005.09.27. 10:23:08

Vad étel az, ami kiugrik a tányérból és átharapja a gyanútlan dolgozó torkát. A feketecímkés pedig - a Hungarovinnel vagy az Egervinnel együtt emlegetve - önálló (minőség)jelző, és mint ilyen, egybe írandó :)))

Ho 2005.09.27. 10:25:01

A Hungarovin fekete címkése mindig is jobb volt, vagy kevésbé rossz, mint az Egerviné.

bob 2005.09.27. 10:55:04

Már ha lehet ilyen szinten különbséget tenni :))

Majom 2005.09.27. 11:01:42

én mint M megkérdezhetem: Hol lehet venni BP-en OLCSÓN! syrah nedüd, tisztán, nem küvében, és ha igen, mennyiért? Tehát nem a minőség (eredet és évjárat) a lényeg, hanem az ár, és a cimke. ez utóbbit ugy is értem, hogy valóban syrah és csakis az legyen a palackban!

2005.09.27. 11:05:58

Mit jelent Neked az olcso? :)

bob 2005.09.27. 11:14:39

Ezt nekem is csak mondták: a Corában van valami argentin pincészetnek Syrah bora 1200 körül.

ex-pusztalakó 2005.09.27. 11:20:33

pusztalakónak! amióta "felköltöztem" a kutyasz@rosba legtöbbször a corvinumnál (házhozszállítás) vásárolok és legtöbbször olcsóbban mint anno a termelőnél. (kisker-nagyker) bár elbeszélgetni a termelővel a pincéjében tényleg megfizethetetlen

Műveletlen antialkoholista 2005.09.27. 11:47:42

Legyünk már önkritikusak, ha helyesírási hibákról beszélünk: "mindesetre úgy hangzik, mintha az az egyszeri bortusita találta volna ki," "aránylag jó véetelek lehetnek (lehettek). Fetűnően sok borral szerepel az ezer alatti árketegóriában" Ja, és a bor azért van, hogy megigyuk. Ha valakinek ízlik a 300 forintos bikavér, akkor már elérte a termelő a célját. Egészségünkre

Majom 2005.09.27. 12:07:14

-olcsó jelenti: sorbaállítva (majdnem) az öszzes (adott körben) fellehetőt, ár szerint, és az első kettő-három legolcsóbb ára (külön-külön:)) -kösz a tippet, az 1200-es ladában is jó volt, ugyhogy megnézem van-e még. (én másutt láttam 3k-ért, valami északamerikait, nekem az sok volt, kisérletezésképpen mindenesetre) (persze ha lesz gazdaságosabb valahol, akkor azzal kezdem:)

Derrick 2005.09.27. 12:20:25

Aki nem azért iszik, hogy berúgjon az szerintem hülye. Az ízvilág, illat, szín csak móka-kacagás, 1001 más gasztronómiai élmény létezik ezen kívül, amikről nem született ilyen áltudomány, melyről hetet-havat összehordanak egy pohár bort kortyolgatva, lötyögtetve, fényforrás felé tartva és szemlélve. Aki 10 percig tud beszélni egy pohár borról, az menjen kormányszóvivőnek, nagy sikere lesz, ahogyan a semmit tálalja.

twfce 2005.09.27. 12:20:50

Igen, a Corában tényleg szokott lenni Argentín Syrah bor ezer körül, de annyira azért nem jó. Az Ausztrált is lehet kapni, az jó is, de az már 3000 körül van úgy emlékszem.

én 2005.09.27. 12:42:05

Derrick: ...nem is tudod, mit hagysz ki! :-P

muskotály küvé 2005.09.27. 13:19:30

vadétel: Letkésen átmentek a határon, Salkán van egy "Csárda" nevű hely (fehér épület), kérjetek vaddisznósültet knédlivel és párolt káposztával. Na, az vadétel; a hús szépen, egyhén pörcösre megsütve, de nem rágós; asszem 109 Sk, vagy ilyesmi. Igyatok hozzá egy korsó hideg csapoltsört :) A Teszkós, Ócsányos, stb. borokon nem tudom, mit csodálkoztok; aki képes - esetleg pulyka(!)- - pörköltbe vörös(!)-bort, üvegszámra(!) önteni, vagy kólával issza, annak jó a főakciós 200-300 Ft-os is. Egyetértek azokkal, akik rozéért nem szívesen adnak 500 Ft-nál többet, az én kedvencem az Egervines, kb. 350 Ft. (Egyéb Egervin bort nem veszek). Másik kedvencem, a Bock rozéja más minőség, de 1200 kicsit sok érte... Egyébként vörösben átálltam spanyolra, a Corában van pl. Gandia márka, 800-2000 Ft a különböző nemrizerva-rizerva tempranillók, tiszták, gyümölcsösek, Villányban kb. 3000-be kerülne az 1500 Ft-os. Hiába, más a klíma... Félédes vörösbort tudomásom szerint Magyarországon nem lehet csak szőlőből termelni, mivel nem érik be olyan cukorfokkal, kivéve pl. a Medina fajtát. Egy (tömeg)borász szerint egészségügyileg nem olyan vészes a helyzet, egy kis cukor, + az utóerjedés megakadályozására egy kis kálium-szorbát (E?) kell csak hozzá.

2005.09.27. 13:23:33

Nem biztos, hogy érdemes úgy írni helyesírásról, hogy már a címben helyesírási hiba van (rugdosás ugyanis rövid u). És vajon mi lehet az a bortusita?

péló 2005.09.27. 13:59:54

kurva jó ez az oldal,szétröhögöm magam!big up!a kommentelőknek is.

péló 2005.09.27. 14:04:29

kurva jó ez az oldal,szétröhögöm magam!big up!a kommentelőknek is.

karcsa 2005.09.27. 14:51:09

muskotály küvé! a Salka az Szalka (vagy Ipolyszalka), tiszteld már meg a 99% magyar lakost ennyivel...

2005.09.27. 14:51:48

ja, és Szalkán is van bor, nem is rossz...

magyartanár? 2005.09.27. 15:56:51

bortusita=borturista? ha már a helyesirást fikázzuk, nézzük meg azt is mit irtunk. amugy tartalom 5*.

pusztalakó 2005.09.27. 16:29:38

Ex-puszti, kösz a tippet! A legjobb Syrah, amit betermeltem a bécsi Sparból származott, címke szerint meg Dél-Afrikából, és igen bitang nagyon jól esett. Kíváncsi vagyok mi az oka, hogy magyar borból nagyobb mennyiségben külföldre csak az alja jut (lö klassik noiretikette bikavér), a külföldiből kis hazánkba dettó? Tisztelet a kivételnek, zsebimportőröknek, műalkeszeknek.

Tiborc 2005.09.27. 17:14:45

Kedves Húzós Tannin! Tartalom: jeles. Forma: elégtelen. Ön pont olyan pongyola, mint az, akit pellengérre állít. Minden alkalommal, mikor az Ön részéről ilyet vagy (itt most jelen nem lévő) tárgyi tévedést tapasztalok, hozzászólok egy olyat, hogy "Húzós Tannin, osztályismétlésre,!", és sorszámozom. Ön tehetséges. Legyen alapos is. Majd csak rászánja azt az öt percet még, hogy cikk szülessen, ne böfizés, birkabégetés, tanninégetés...

cabernoir 2005.09.27. 23:29:16

Derrick! A RENDŐR! a név kötelez

cabernoir 2005.09.27. 23:36:06

Muskotály küvé! A fél édes vörös ügyben javaslom megkortyintani Simon Józseftől a Don Simon Pinot Noir 2002-es versenyzőt, az bizony csak szőlőből van, csak late harvest. Illatában összeszáradt meggy huncutkodik, egy baja van, hogy édes!

Ho 2005.09.28. 07:26:33

Derrick, te lüke, mind az 1001 gasztronómiai élményről született ilyen áltudomány, igaz, aki nem azért eszik, hogy betegre zabálja magát, az szerintem hülye.

speirs 2005.09.28. 12:13:33

szerintem itt összekeveredtek a dolgok. nem értem, miért baj, ha vki tescóba jár, és nem zarándokol el vmi borvidékre. erre nincs mindenkinek ideje. szóval nem a tescoban vásárlás a gond, hanem az, h az áruházakban szabad szar borokat árulni, és tablettás borokat is, amelyek egyébként - tudtommal - illegálisak. a fogyasztó felől megközelítve meg az a helyzet, hogy miért kellene elvárni azt, hogy eligazodjon a húszezer magyar termelő között vki, aki egy olyan gasztronómiai kultúrába nőtt bele, amelyben az egri bikavér egy svanyú löttyöt jelent, a tokaji furmint (kerház - 40 évig ez volt!) meg szintén vmi azonosíthatatlan szart. minezekről pedig folyamatosan azt tanulta (a lakosság), hogy világhírűek. a nagymamám pl nem fog leutazni vidékre 5 liter borért, és nem is fog borboltba menni a ráday utcába, kedves barátaim, ezt fogjátok már föl. hanem vagy lemegy a kisboltba, vagy elmegy a közeli intersparba. és ott is az árat nézi, meg a megszokott címkéket. a nagymamám 70 éves, de egy kevésbé tájékozott negyvenes kábé ugyanezt teszi. az hogy a borkultúra tényleg mindenkié legyen, a jövő zenéje. de ha ilyen borok vannak a polcokon, akkor számolni kell az olcsóság, meg a megszokás vonzerejével. másrészt meg bármilyen kultúrát nem az elit tart el, hanem a tömeg. lásd még magas irodalom válsága. arra ne számítsatok, hogy xy napi tízóra munka utána majd rohály doktor pontozásait fogja tanulmányozgatni, meg alkonyi úr szabadverseit.

jó bornak nem kell cég"tescó" 2005.10.05. 22:05:20

aki tescoba akar beszállítani annak tisztában kell lenni azzal hogy megversenyeztetik több céggel ,hogy nyerj alacsonyabb árat kell ajánlanod mint a többiek hát hogy milyen minőségüek ezek a termékek .most azt irnák sokan hogy így is megveszík , de hát ezért élünk hogy minden selejt rossz ami máshol már megsemísitésre került volna azt velünk ettetik meg igy egy igazi bortermelö nagyon nehezen jutt be hiper szuper marketokba és a fizetési határidő 180.nap tehát fél évet kell várnod a pénzedre addig is tabletára fel
süti beállítások módosítása