Címkék

Utolsó kommentek

  • elzee: Ma kóstoltam a bort... 19 éves kora ellenére tökéletes állapotban van, talán még mindig nincs a cs... (2022.12.25. 14:32) Éljen, itt a legdrágább vörös!
  • Didier Pénine: @alföldimerlot: If you need personalised Champagne just go to sayitwithchampers.co.uk (2020.06.07. 13:28) Rizlingek az óceánon túlról
  • Szikra Feri: Én most lettem szerelmes a zweigelt-be. Itta már valaki a Balaton-felvidéki Somodi Zsolt Borászat ... (2018.11.27. 11:21) A világ legjobb zweigeltjei
  • gbsz: A lecsós kép forrása nem a linkelt URL, hanem ez: www.gabojsza.hu/2007/07/kedvenc-lecsm.html Kéret... (2017.02.21. 16:44) Mit igyunk a lecsóhoz?
  • ecsabi: @fakanalhos: Aki pedig Angliában él és magyar borra szomjas, az lessen be ide: <a href="http://... (2016.01.31. 16:09) Villányi áttörés
  • Utolsó 20

Alkoholista Twitter

Nincs megjeleníthető elem

Alkoholista a Facebookon

A Királyudvar nem küszködik eladási gondokkal

Mit is ír a hogyishívják?

2008.09.29. 11:52 - Az Alkoholisták

Kató András (Terroirclub) levelet írt az Alkoholistának, szerinte helyesbíteni kell három, a Tokaj ma című posztban megjelent állítást, mivel azok nem felelnek meg a valóságnak. Levelének releváns részét az alábbiakban olvashatják. Zárójelben jegyezzük meg, hogy az első alaptalannak minősített állítás nem szerepel a posztban, a harmadik pedig vélemény. A közbülsőnek örülünk, hiszen a Királyudvar borait magunk is szeretjük.

Az üzenet releváns részének szövege:
„A Tokaj ma című cikkben néhány téves állítás jelent meg. Az ilyen állítások, tényként leírva félreértésekre adnak alapot.
Ha valamit tényként leírunk, minimum a forrást, sőt méginkább a bizonyítékokat érdemes bemutatni.
Kérem egy postban a következők helyesbítését:
1. A Királyudvar nem eladó pincészet.
2. A Királyudvar nem küszködik eladási gondokkal.
3. A Királyudvar még olykor sem küszködik identitás zavarral.”

Címkék: tokaj királyudvar

9 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://alkoholista.blog.hu/api/trackback/id/tr72686738

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

koccintós 2008.09.29. 12:12:38

Kár, pedig megvettem volna. :)

napoletano 2008.09.29. 12:26:10

Kicsit tulreagalasnak erzem a dolgot. KA forgalmaz Kiralyudvar borokat, igy az eladasrol biztosan tud.
Az identitas... hat arrol bizony lehet eltero velemenye kulonbozo embereknek, ezt nem lehet egy sajtonyilatkozattal elrendelni.
Teny, hogy a Kiralyudvar belevagott egy olyan kiserletbe, mely szerint szaraz boroknak nincsen helyuk a palettan. Ez Tokajban jaratlan ut, de a tulajdonos nem fogja kudarcnak nyilvanitani akkor sem, ha nem mukodik (bar a Sec pl. nagyon szep). Van meg egy-ket momentum, amit en nemi tavolsagtartasal szemlelek, es ami nekem bizony belefer az allitasba, de hat ez az en velemenyem... igy hat a 3. ponthoz en nem tartom magam. :-)

shiraz 2008.09.29. 12:34:26

Köszönöm levelem leközlését. Szerintem ha vki elolvassa az eredeti cikket, akkor látja az említett birtok nevét is a felsoroltak között az Eladó pincészetek bekezdésben. Sajnálom, hogy a cikk szerzője inkább a többiek háta mögé bújik, ahelyett hogy válaszolna. De ez legyen a többiek ügye.
Egyszer vki elmagyarázhatná, hogy az általatok is belinkelt borblogokon a világban miért saját nevüket és fényképüket vállalva írnak (pl Tom Wark, Alder Yarrow) a szerzők, és ez Mo-n miért nem lehetséges. Én vállalom a nevemet és a felelősséget is. (És a következményeket is.)
üdv
Kató András

Labancz 2008.09.29. 13:27:21

Jaj, minek ez ide? Nem értem. A post elolvasása után másodszor is elolvastam a panaszolt cikket, de nem találtam mást, csak ezt: "Pajzos, Megyer, Hétszőlő, Királyudvar eladási és olykor identitás zavarral is küszködnek." Valóban az "eladó pincészetek" fejezetben lehet az idézett mondtatot olvasni. De ez nem azt jelenti, hogy a lassan vitává duzzadó diskurzus tárgyát képező (remek) pincészet ajtaján ott figyegne az "Eladó!" felíratú tábla. {Ha esetleg mégis, akkor csatlakozom koccintós hozzászólásához. Fifti-fifti?:-)} Vagy akkor most várhatjuk ide Pajzos, Megyer és Hétszőlő felháborodott postjait is? Ha lehetne kérnem, inkább ne.
Egyébként pedig miért ne lehetne leírni egy pincészetről, hogy identitászavara van? És miért nem lehet ezt felvállalni? Nincs ezzel semmi gond, sőt, ha a keresett új út izgalmasabb, eredetibb, egyedibb, stb. az eddig ismert - nagyon is magas - színvonalhoz képest, akkor akár még pozítiv üzenete is lehet. Lehet, hogy jönnek a Királyudvar nagy száraz borai??? Ki tudja? Szerintem nem sokan ismerik a választ. Feltételezem, innen az "identitászavar" kifejezés. Ami esetünkben akár helytálló is lehetne, higyen azt sem tudjuk, hogy ki készíti a Királyudvar borokat. (Persze lehet, hogy csak én vagyok alulinformált.)
A 2008.09.29. 12:34:26-os hozzászólásból pedig inkább a személyes sértődöttség hallatszik ki. Ha javasolhatom, azokat inkább egy pohár bor mellett beszéljék meg az érintettek...

koccintós 2008.09.29. 13:48:15

Legyen Labancz, de én leszek az elnök-vezérigazgató! :)

Kóstoló 2008.09.29. 14:03:21

A Királyudvarnak szívből gratulálunk, mert így legalább egy pincészet van Hegyalján akinek nincsenek eladási gondjai!!!

Labancz 2008.09.29. 14:49:29

koccintós, Megbeszéltük. Eladási gondjaink nem lesznek! ...ha mégis, akkor megiszunk mindent. Bánatunkban. :-)

koccintós 2008.09.30. 08:22:50

Ez aztán az üzlettárs! A gondolataimat is kitalálja! :)

nullahetvenot 2008.10.05. 19:36:24

Na ez igen akkor mejetek man el a Királyudvarba, oszt kérdezzetek meg valakit a szüretről mondjuk, de csak ha találtok ott valakit.
Nem kellene ezt a dolgot tulpörgetni...
süti beállítások módosítása