Címkék

Utolsó kommentek

  • elzee: Ma kóstoltam a bort... 19 éves kora ellenére tökéletes állapotban van, talán még mindig nincs a cs... (2022.12.25. 14:32) Éljen, itt a legdrágább vörös!
  • Didier Pénine: @alföldimerlot: If you need personalised Champagne just go to sayitwithchampers.co.uk (2020.06.07. 13:28) Rizlingek az óceánon túlról
  • Szikra Feri: Én most lettem szerelmes a zweigelt-be. Itta már valaki a Balaton-felvidéki Somodi Zsolt Borászat ... (2018.11.27. 11:21) A világ legjobb zweigeltjei
  • gbsz: A lecsós kép forrása nem a linkelt URL, hanem ez: www.gabojsza.hu/2007/07/kedvenc-lecsm.html Kéret... (2017.02.21. 16:44) Mit igyunk a lecsóhoz?
  • ecsabi: @fakanalhos: Aki pedig Angliában él és magyar borra szomjas, az lessen be ide: <a href="http://... (2016.01.31. 16:09) Villányi áttörés
  • Utolsó 20

Alkoholista Twitter

Nincs megjeleníthető elem

Alkoholista a Facebookon

A magyarok furmintja

2010.05.31. 06:00 - alföldi merlot

A Londoni Borvásáron először jelentkezett a Furmint Bar, ami arra az általunk is magátólértetődőnek tartott alapgondolatra épít, hogy a magyar bor külföldi sikeréhez egyértelmű, egyedi és egyszerű üzenetre van szükség, a részleteket majd ráérünk az áttörés után kibontani. Az első visszajelzések azt mutatják, hogy az ötlet és a formátum bevált, a furmintból lehet húzónév, a borok minősége az újdonság és az egzotikum varázsával ötvözve ütőképes elegyet alkot. Az üzenet célbajuttatására legalkalmasabb száraz furmint mellé az ITD egyébként már most fölsorakoztatta a hagyományos magyar fehérfajtákat. A beküldött minták alapján Isabelle Legeron MW válogatta össze a mezőnyt, és bár Szepsy hiánya fájó (ő nem küldött bort az ITD felhívására), ez a válogatás ismét bebizonyítja, hogy Isabelle Legeron rendkívüli kóstolói képességekkel rendelkezik, és van affinitása a magyar borok iránt. (A vele kialakított bimbózó kapcsolatot pedig locsoljuk, ahogy a csövön kifér, mert ő lehet a következő Jancis Robinson!)

A Furmint Bar mezőnye:

Demeter Zoltán - Anett bora 2008
Demeter Zoltán - Birtok Furmint 2008
Demeter Zoltán - Lapis Furmint 2008
Demeter Zoltán - Szerelmi Hársevelű 2008
Hollóvár - Furmint 2008
Hollóvár - Somlói Hárslevelű 2008
Hollóvár - Juhfark 2008
Kreinbacher - Juhfark 2008
Kreinbacher - Öreg tőkek 2007
Kreinbacher - Kőkonyha 2008
Szent Ilona - Furmint 2007
Királyudvar - Sec 2007
Királyudvar - Lapis Furmint 2007
Dobogó - Mylitta 2008
Dobogó - Furmint 2008
Szászi - Szent György-hegyi Olaszrizling 2008
Szászi - Kéknyelű 2009
Oszvald - Somlói Olaszrizling 2006
Oszvald - Juhfark 2006
Tokaj Nobilis - Barakonyi Hárslevelű 2008
Bazaltbor - Somlói Hárslevelű 2008
Ráspi - Leányka 2008
Balassa - Betsek Furmint 2008
Bott - Csontos Furmint 2008
Tornai - Top Selection Nagy-Somlói 2007
Disznókő - Furmint Late Harvest 2008
Pendits - Furmint Late Harvest 2007

(Lájkoljuk a furmintot a Facebookon!)

Címkék: híradó furmint bormarketing london isabelle legeron itd furmint bar

8 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://alkoholista.blog.hu/api/trackback/id/tr622043864

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Noir taster 2010.05.31. 07:45:58

Külön gratulálok ahhoz, hogy a Wines of Hungary stand rögtön a bejárat előtt kapott helyet, és végre nem hátsó sarokban volt. A Furmint Bár egyébként zseniális volt - by the way a Szepsy boroknak ott lett volna a helyük, főleg az angol sajtómegjelenések után.

fiatalborivo 2010.05.31. 09:34:50

Szerintem Szepsy Úr nem véletlenül nem küldött, aki érdemes rá az ismeri a borait, nélküle is lehet furmint brandet építeni hál Istennek van elég jó és kiemelkedő bor is, és így Ő megmarad a kicsit elérhetetlen(nem mindenhol elérhető), kicsit személyesebb, kicsit misztikusabb borásznak, borai különlegesebb bornak. Ez egy tudatos megkülönböztetés szerintem

alföldimerlot 2010.05.31. 10:52:30

Cseke Gábor alapvetése a kérdéskörről és a Furmint Barról: www.vinoport.hu/?app=blog&sublayout=post&active=84

fiatalborivo 2010.05.31. 12:15:42

Hatalmas ez a Cseke Gábor írás, végre egy nemzetközileg is pozitív dolog. Igaz hogy Ő rosszat sose írna saját kezdeményezéséről, én mégis elhiszem Neki 100%ban amit ír. Volt esetleg a standnál valaki?

demisec · http://thepit.blog.hu 2010.05.31. 13:25:22

nagyon erős sor a hazai fölhozatalból, mely tényleg a (külföldi!) összeállítót minősíti. Talán volt épp elég pazar tétel, mely segített feledtetni Szepsy-mester hiányát! Tényleg csupa komoly fehérbor hazánkból!Pozitív továbbá, hogy Somló ugyanannyira szerepet kapott, mint Tokaj (jövőre talán ennek mentén lehetne továbbfejleszteni a Furmint & Frindes remek ötletét). Így kell ezt csinálni! És nagy-nagy gratula a szervezőknek!

borelite 2010.05.31. 13:56:43

Remélhetőleg sok sommelier is felkereste a standot.Adalékként egy korábbi bejegyzés egy londoni étterem honlapján: www.squaremeal.co.uk/restaurants/london/view/81061/Le_Pont_De_La_Tour

"Had a lovely evening here celebrating a friend's new job. The food couldn't be faulted – especially my sea bass main course – but what made the meal really special was the wine waiter who picked up that we were both wine lovers and made some really interesting recommendations, including a dry Hungarian Furmint which went brilliantly with the food. We'll be back!"

Noir taster 2010.05.31. 16:46:06

Voltam a standon. Egy dolog miatt hiányzott a Szepsy a standról: Jancis zseninek nevezte, amire lehet hivatkozni, és ahhoz kóstolni a többi zseni alkotását... (egyébként a kis Szepsy kint volt, egy másik standon kóstoltatta a boraikat.)

Tájbor 2010.05.31. 20:26:18

@alföldimerlot: Nagyon igaza van Cseke Gábornak! Gratulálok az ötlethez és a profi kivitelezéshez!
süti beállítások módosítása