Címkék

Utolsó kommentek

  • elzee: Ma kóstoltam a bort... 19 éves kora ellenére tökéletes állapotban van, talán még mindig nincs a cs... (2022.12.25. 14:32) Éljen, itt a legdrágább vörös!
  • Didier Pénine: @alföldimerlot: If you need personalised Champagne just go to sayitwithchampers.co.uk (2020.06.07. 13:28) Rizlingek az óceánon túlról
  • Szikra Feri: Én most lettem szerelmes a zweigelt-be. Itta már valaki a Balaton-felvidéki Somodi Zsolt Borászat ... (2018.11.27. 11:21) A világ legjobb zweigeltjei
  • gbsz: A lecsós kép forrása nem a linkelt URL, hanem ez: www.gabojsza.hu/2007/07/kedvenc-lecsm.html Kéret... (2017.02.21. 16:44) Mit igyunk a lecsóhoz?
  • ecsabi: @fakanalhos: Aki pedig Angliában él és magyar borra szomjas, az lessen be ide: <a href="http://... (2016.01.31. 16:09) Villányi áttörés
  • Utolsó 20

Alkoholista Twitter

Nincs megjeleníthető elem

Alkoholista a Facebookon

Felvonul az avantgárd

2011.10.16. 11:12 - Az Alkoholisták

Aki eleget sodródott már a fősodor közepén, az mindenből, ami a magyar borászatban ma izgalmas és elgondolkoztató talál egy csipetnyit vagy akár maroknyit november 19-én a Gerbeaud Házban a Terra Hungarica BorSzalonon. A bemutatón résztvevő pincészetekben a szervezők megfogalmazása szerint az a közös, hogy "mindannyian törekszenek a természet- és tájhű gazdálkodásra, továbbá részvételükkel egyidejűleg vállalták, hogy boraik természetességének és egyediségének megőrzése érdekében kerülik a gyom- és rovarirtó szerek, a különböző hozzáadott anyagok használatát, és tartózkodnak bizonyos technológiai beavatkozások alkalmazásától". A kiállítók között három osztrák vendég is lesz, és egyikük, a wachaui Nikolaihof a Művelt Alkoholistán is sokat emlegetett osztrák fehérbor-szcéna meghatározó szereplője, a biodinamikus szőlőművelés alapító atyja. Magyar részről Tokaj legjobbjai mellett olyan félmitikus borászokkal is találkozhatunk mint pl. Szentesi József és Kaló Imre, illetve az utóbbi évek legígéretesebb tehetségei, Losonci Bálint, Somlói Apátsági Pince, Karner Gábor, Szecskő Tamás mikrotételeit is megkóstolhatjuk. A kóstoláson túl Isabelle Legeron MW tart mesterkurzust, megnézhetjük a biodinamikus szemléletű borászatok munkáját és filozófiáját bemutató “L’esprit du vin – Le réveil des terroirs” című dokumentumfilmet. A belépő nem olcsó - elővételben 6900 forint -, de ha az ellenszolgáltatást is megnézzük, akkor alkalmi vétel.

A kiállítók teljes névsora: Balassa István, Tokaj; Barta Pince, Tokaj; Best of Terroir Club; Bott Pince, Tokaj; Csobánci Bormanufaktúra; Demeter Zoltán, Tokaj; Kaló Imre, Eger; Karner Gábor, Mátra; Királyudvar, Tokaj; Kreinbacher Birtok, Somló; Losonci Bálint, Mátra; Maurer Oszkár, Szerémség; Meinklang, Burgenland; Nikolaihof, Wachau; Orsolya Pince, Eger; Pelle Párlat, Tokaj; Pók Tamás, Eger; Pósta Borház, Szekszárd; Ráspi, Sopron; Somlói Apátsági Pincészet, Somló; St. Andrea, Eger; Szászi Endre, Badacsony; Szecskő Tamás, Mátra; Szentesi József; Takács Lajos, Somló; Tokaj Kikelet; Tokaj Nobilis; Franz Weninger, Sopron; Franz Weninger, Horitschon.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://alkoholista.blog.hu/api/trackback/id/tr673306408

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása