Címkék

Utolsó kommentek

  • elzee: Ma kóstoltam a bort... 19 éves kora ellenére tökéletes állapotban van, talán még mindig nincs a cs... (2022.12.25. 14:32) Éljen, itt a legdrágább vörös!
  • Didier Pénine: @alföldimerlot: If you need personalised Champagne just go to sayitwithchampers.co.uk (2020.06.07. 13:28) Rizlingek az óceánon túlról
  • Szikra Feri: Én most lettem szerelmes a zweigelt-be. Itta már valaki a Balaton-felvidéki Somodi Zsolt Borászat ... (2018.11.27. 11:21) A világ legjobb zweigeltjei
  • gbsz: A lecsós kép forrása nem a linkelt URL, hanem ez: www.gabojsza.hu/2007/07/kedvenc-lecsm.html Kéret... (2017.02.21. 16:44) Mit igyunk a lecsóhoz?
  • ecsabi: @fakanalhos: Aki pedig Angliában él és magyar borra szomjas, az lessen be ide: <a href="http://... (2016.01.31. 16:09) Villányi áttörés
  • Utolsó 20

Alkoholista Twitter

Nincs megjeleníthető elem

Alkoholista a Facebookon

Bordói Gazdaságos

2005.07.21. 19:06 - alföldi merlot

Sátor alól kikiáltó szétnéz:
"Itt látható a nagyhírű bűvész!
A lábával karikázik,
A kezével citerázik,
Az orrával orgonázik,
A fülével figurázik,
A szemével gurgulázik,
A szájával vacsorázik!"


(Weöres Sándor: Vásár)

Csányi Sándor most már valóban olyan, mint a versbéli "nagyhírű bűvész": minden mozgatható testrészére jut egy megmentendő vagy megfejendő ágazat, sőt, rászoruló társadalmi csoport, sőt, egyes politikai elemzők szerint: rászoruló ország. Ami bennünket érint: a Teleki V-sorozat 2002-től haptákba lett vágva -- a Merlot, a CS és főként a Cabernet Franc alaposan megfingatja a konkurenciát. De ami igazán szép, valójában nincs is konkurencia, mert 2.000 HUF-ért senki nem ad ilyen borokat. Egyik sem tartozik a szűkebb elitbe, de mindegyik képes arra, hogy töredék áron képet adjon a nagyságról. Sőt, a CF nem csak képet ad, hanem nagy.

Eddig egyetlen hibája az volt, hogy nem lehetett kapni. Most megjelent a dél-alföldi Corában a vevőcsalogató 2 rugós kategóriában, remélhetőleg ez nem helyi egzotikum. Két matrica felelős a marketingért: Vinagora 2004 aranyérem + Pannon Bormustra Csúcsbor 2004. Előreszaladok a konklúzióval: nincs még egy vörös, ami ezen az áron ilyen minőséget adna. Vannak harapósabb, csábítóbb borok, de ez a legszebbek letisztult stílusát hozza dömpingáron.

Rubin szín, lilás peremmel. Illatában dohány, szilvalekvár, vanília. Két nappal a felbontás után, még mindig tökéletes állapotban, a dohány hátrébb húzódott, és intenzív gyümölcs illat vette át a helyét: cseresznye, málna és a legtisztábban szeder. Szájban ugyanezek a jegyek köszönnek vissza. Magas alkohol, erős közepes test. Sav és tannin a villányi boroknál ritkán tapasztalható egyensúlyban. Hosszú, hosszú lecsengés. Komplex, nagy és elegáns, és még gyümölcsös is.

Készletezzünk belőle, és reménykedjünk, hogy a 2003-as még rátesz egy lapáttal!

Címkék: kóstolás vörös 2002 villány cabernet franc csányi pince chateau teleki

Szólj hozzá! · 1 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://alkoholista.blog.hu/api/trackback/id/tr2413085

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: swingers party 2017.10.24. 13:47:19

Nexus 6, csendben - kockablog

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása