Címkék

Utolsó kommentek

  • Didier Pénine: @alföldimerlot: If you need personalised Champagne just go to sayitwithchampers.co.uk (2020.06.07. 13:28) Rizlingek az óceánon túlról
  • Szikra Feri: Én most lettem szerelmes a zweigelt-be. Itta már valaki a Balaton-felvidéki Somodi Zsolt Borászat ... (2018.11.27. 11:21) A világ legjobb zweigeltjei
  • gbsz: A lecsós kép forrása nem a linkelt URL, hanem ez: www.gabojsza.hu/2007/07/kedvenc-lecsm.html Kéret... (2017.02.21. 16:44) Mit igyunk a lecsóhoz?
  • ecsabi: @fakanalhos: Aki pedig Angliában él és magyar borra szomjas, az lessen be ide: <a href="http://... (2016.01.31. 16:09) Villányi áttörés
  • tiboz: A Frittmann pincészet 2015-ben az Év pincészete díjat is kiérdemelte. Sőt még a Wall Street Journa... (2015.10.30. 08:37) Frittmann a tilón
  • Utolsó 20

Alkoholista Twitter

Nincs megjeleníthető elem

Alkoholista a Facebookon

Achtung Boxi!

2005.07.26. 19:00 - alföldi merlot

Nem orosz exportra készül, a névnek semmi köze a szentpétervári múzeum-labirintushoz, egyszerűen a villányi Remete-dűlőre utal, egyúttal megtéveszti az ellenséget. Még ravaszabb volna a Bélier Hermitage (ennyit a franciatudásomról). Jellegzetes magyar tucatvörösíz, első nekifutásra egy megkergült KO-ra tippeltem volna, bár állítólag a portugieser kisebbségben van benne. Alkoholhangsúlyos és édes. Bontás után cseresznye, kis paprika és valami nem múló csípősség. Másnapra kiegyenesedett, és már inkább egy szolid cabernet-vonalat vitt, de akkor is feledhető egynyári sláger. A webes zuhanyhíradó szerint a 2002-es fás volt, ez nem az. Kis tannin, kis sav. A borász szerint beszélgetőbor, ami a minta alapján annyit tesz: nem oszt, nem szoroz, a pörköltet nem bontja le helyettünk, szerény, mint az ibolya, tehát ha nem akarunk unatkozni, akkor izgalmas beszélgetőpartnert válasszunk mellé.

A címke szerint cabernet (sic), merlot, kékfrankos és portugieser. Szerintem a kevesebb több lett volna, a főáramról leválva számtalan kis ízörvény borzolja a bimbókat, de szinte az azonosíthatatlanság szintjén. Nehéz elhinni, hogy ennyi különböző karakterű fajta még átlátható, kezelhető, integrálható. Inkább Fradi-leves fíling. Félreértés ne essék, nincs vele nagy baj, de ha arra gondolunk, hogy pl. a Csányi Pincészet V-sorozata kiforrott és komplex borokat ad a bordói világfajtákból legalább 200 jó magyar forinttal olcsóbban, akkor bizony "Achtung Boxi!"

Akinek nincs pénze a Bock Cuvée-re, de mégis kíváncsi, hogy milyen lehet egy Bock-bor, az csúnyán meg lesz vezetve. Ez nem a Bock-stílus. (Még akkor sem, ha valószínűleg éppen új vágányra áll át a Bock-szerelvény.)

Címkék: kóstolás

2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://alkoholista.blog.hu/api/trackback/id/tr5313084

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Katona István 2005.08.21. 20:16:29

igazad van ! / egy régi Bock bor kedvelő ? /

Katona István 2005.08.21. 20:20:13

igazad van ! / egy régi Bock bor kedvelő ? /
süti beállítások módosítása