Címkék

Utolsó kommentek

  • Didier Pénine: @alföldimerlot: If you need personalised Champagne just go to sayitwithchampers.co.uk (2020.06.07. 13:28) Rizlingek az óceánon túlról
  • Szikra Feri: Én most lettem szerelmes a zweigelt-be. Itta már valaki a Balaton-felvidéki Somodi Zsolt Borászat ... (2018.11.27. 11:21) A világ legjobb zweigeltjei
  • gbsz: A lecsós kép forrása nem a linkelt URL, hanem ez: www.gabojsza.hu/2007/07/kedvenc-lecsm.html Kéret... (2017.02.21. 16:44) Mit igyunk a lecsóhoz?
  • ecsabi: @fakanalhos: Aki pedig Angliában él és magyar borra szomjas, az lessen be ide: <a href="http://... (2016.01.31. 16:09) Villányi áttörés
  • tiboz: A Frittmann pincészet 2015-ben az Év pincészete díjat is kiérdemelte. Sőt még a Wall Street Journa... (2015.10.30. 08:37) Frittmann a tilón
  • Utolsó 20

Alkoholista Twitter

  • Hibás feed URL.

Alkoholista a Facebookon

Borászok a Kispadon

2006.10.16. 00:18 - Műtannin

Kivételesen roppant blogosak leszünk, ugyanis egy másik blog tartalmára hívjuk föl az értő közönség figyelmét. A kitűnő Kispad blogon vendégmunkásként tűntek föl Bodnárék, akik tokaji szőlősgazdák. Egy dolgozatot közreadtak a muskotályról, most pedig éppen szüretelnek. Több borászt a blogoszférába!

Címkék: blog szemleszerű tokaj kispad

4 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://alkoholista.blog.hu/api/trackback/id/tr8916133

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Sárfehér 2006.10.16. 16:56:02

Nagyon tetszett a két rövid bejegyzés, de minthogy senki nem szól hozzá, engedjetek meg két egyszerü kérdést. A blogban az szerpel, hogy az aszúszemeket elteszik decemberig, és csak ha kiforrt a bor, akkor áztatják be az aszútésztát. Ezzel kapcsolatban a kérdések:
Hogyan lehet eltenni az aszúszemeket? Hüteni kell, vagy a nagy cukortartalom miatt egyszerüen nem romlik?
A borfaluban azt hallottam hegyaljai borászoktól, hogy most már a bortörvény elöírása szerint aszút csak úgy szabad készíteni, hogy az aszútésztát mustba áztatják. Hogy van ez? Félreértettem valamit?

zoli 2006.10.16. 17:35:37

Előbbi kérdésre: tudtommal ládákban tárolják az aszúszemeket a pincében és megszórják kénporral. Tárolásra mindenképp szükség van, hiszen az aszúszemeket már szeptembertől kezdve szedik egész novemberig(egy nap egy szüretelő kb. 300 kiló szőlőt tud leszedni, aszúból viszont a tizedét se) és csak ha összegyűlt elegendő mennyiség egy-egy tételhez, akkor kezdik el felöntést, áztatást... (második kérdésről nem hallottam)

Cirfandlia 2006.10.17. 09:11:02

Óborban nem lehet; tehát az azévben kiforrt borban igen. Meg mustban, murciban - sokak szerint az utóbbi adja a legintenzívebb extrahálást ami nem mindíg kívánatos; de néha meg igen.

RAMBO · http://szolo.blog.hu 2006.10.18. 10:46:36

Írtam a szerzőnek is, vannak már amatőr borblogok, hátha valakit érdekel:

szolo.blogspot.com/
kezdoszolesz.blogspot.com/
paraszthaz.blogspot.com/