Címkék

Utolsó kommentek

  • elzee: Ma kóstoltam a bort... 19 éves kora ellenére tökéletes állapotban van, talán még mindig nincs a cs... (2022.12.25. 14:32) Éljen, itt a legdrágább vörös!
  • Didier Pénine: @alföldimerlot: If you need personalised Champagne just go to sayitwithchampers.co.uk (2020.06.07. 13:28) Rizlingek az óceánon túlról
  • Szikra Feri: Én most lettem szerelmes a zweigelt-be. Itta már valaki a Balaton-felvidéki Somodi Zsolt Borászat ... (2018.11.27. 11:21) A világ legjobb zweigeltjei
  • gbsz: A lecsós kép forrása nem a linkelt URL, hanem ez: www.gabojsza.hu/2007/07/kedvenc-lecsm.html Kéret... (2017.02.21. 16:44) Mit igyunk a lecsóhoz?
  • ecsabi: @fakanalhos: Aki pedig Angliában él és magyar borra szomjas, az lessen be ide: <a href="http://... (2016.01.31. 16:09) Villányi áttörés
  • Utolsó 20

Alkoholista Twitter

Nincs megjeleníthető elem

Alkoholista a Facebookon

Fény a falon, pohár a kézben

Egyestés kortárs festészeti kiállítás borral

2006.11.13. 17:33 - Albert gazda

Van egy festő, Füzes Gergely, aki nagyon szépen bánik a fényekkel, és jó ismerősöm. Tőle kaptam, kaptunk meghívót a Művészet és bor kiállításra, amelyet bizonyos Monterosa ügynökség szervezett, azzal a céllal, hogy egyetlen estén, vasárnap összevegyítsenek festéket, bort, zenét, gasztronómiát. Aki sokat markol, hátha nem fog keveset alapon.

Volt tehát három piktor – Füzesen kívül Laár Balázs és Nádor Tibor –, szerintem egészen jó képekkel, hozzá bizonyos Arco’lor trió dzsesszes népzenével, vagy fordítva, parányi harapnivalók, valamint a Nyakas Pince és Vincze Béla borai. Lehetett volna idétlen szépelgés is ebből, de nem lett, működött a találmány.

Kimondottan érdekes, kellemes és kedvre derítő pohárral a kézben ácsorogni vásznak előtt. Nem mondom, hogy egy Nyakas-irsai vagy egy Vincze-pinot más megvilágításba helyez, de mégis hozzátesz már-már. Hirtelen az jutott eszembe, nem lenne hülyeség egyéb múzeumokban és képtárakban is bort kínálni a vizualitáshoz. Mondjuk mindegyikben, mindig.

Egyébként néhány órán át tartott a rendezvény összesen, és összegyűlt a közönség rendesen. A borokról annyit, a Nyakas pont olyan volt, mint mindig, a maga műfajában tökéletes, Vincze 2002-esei viszont – a kékfrankos és a pinot noir – akár érdekesebbek, tartósabbak, mint a 2003-as Arcanumok. Ahhoz persze, hogy ezt bátrabban állítsam, kevésbé körítéses körülmények kellenek majd.

Címkék: híradó vincze nyakas

2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://alkoholista.blog.hu/api/trackback/id/tr3217712

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Metzger 2006.11.13. 18:49:57

Hajrá gazdi,teremtődjenek hát meg mielőbb azok a "kevésbé körítéses körülmények"!Mert ugye rágondolni merő egy rettenet,hogy mennyi proccmajom lófrálhatott ott aranyaikat csörgetvén és nyagyon trendi módon megnyilatkozván.Mivel én nem kóstolhatom az általam erősen megbecsült Vincze uram műveit,a te véleményedre igen kiváncsi vagyok.
ps.:egészségedre

Joakaro 2006.11.14. 10:19:59

Drága Metzger,

legközelebb kérlek olyan rendezvényt alázz, amin ott is voltál, tekintve, hogy a Művészet és Bor Kiállításon két dolog nem folyt: az arany és a pénz. Ami viszont folyt, az a kellemes beszélgetés, az Arco’lor zenéjétől néhányunk könnye és az említett borok - természetesen ingyen. Jöhettél volna, láthattál volna, hasznodra vált volna!!! Küldd el az e-mail címedet a Monterosanak, így a következő alkalomra (ha minden igaz hat részes lesz) Te is jöhetsz! Én is így kaptam, ez úton is köszönöm!
süti beállítások módosítása