Címkék

Utolsó kommentek

  • elzee: Ma kóstoltam a bort... 19 éves kora ellenére tökéletes állapotban van, talán még mindig nincs a cs... (2022.12.25. 14:32) Éljen, itt a legdrágább vörös!
  • Didier Pénine: @alföldimerlot: If you need personalised Champagne just go to sayitwithchampers.co.uk (2020.06.07. 13:28) Rizlingek az óceánon túlról
  • Szikra Feri: Én most lettem szerelmes a zweigelt-be. Itta már valaki a Balaton-felvidéki Somodi Zsolt Borászat ... (2018.11.27. 11:21) A világ legjobb zweigeltjei
  • gbsz: A lecsós kép forrása nem a linkelt URL, hanem ez: www.gabojsza.hu/2007/07/kedvenc-lecsm.html Kéret... (2017.02.21. 16:44) Mit igyunk a lecsóhoz?
  • ecsabi: @fakanalhos: Aki pedig Angliában él és magyar borra szomjas, az lessen be ide: <a href="http://... (2016.01.31. 16:09) Villányi áttörés
  • Utolsó 20

Alkoholista Twitter

Nincs megjeleníthető elem

Alkoholista a Facebookon

Clapton bepöccent

Sztársommelier-k vakjegyzetei online

2007.02.08. 08:55 - alföldi merlot

Cliff Richardról és Rod Stewartról neveztek már el új-zélandi bort, Eric Claptonról nem fognak: a lassú kezű exalkoholista felkapta a vizet, amikor kiderült, syrah lenne belőle. Más: hat sztársommelier arra szövetkezett, hogy rendszeres vaktesztjeik eredményét online publikálják.

Ericből nem lesz syrah

A neves rockzenész és exalkesz Eric Clapton a legrégebbi új-zélandi borászat, a Mission Estate Winery területén készült koncertet adni (a természetes amfiteátrumban), csakhogy tudomására jutott, hogy a koncerttel egyidejűleg a Mission egy Claptonról elnevezett syrah-t készül piacra dobni. Claptonnak esze ágában sem volt alkoholhoz adni a nevét – hosszas függőség után tizenöt éve büszke absztinens –, és a koncert lefújásával fenyegetőzött. Végül a Mission elállt a Clapton Special Edition forgalomba hozásától, Mr. Slowhand pedig nagy sikerű koncertet adott.
A borászat területén fölállított színpadon egyébként 15 éve lépnek fel előadóművészek, akik aztán címkére kerülnek. Az első, 1993-as Kiri Te Kanawa-koncert óta olyan ismert előadók léptek föl a különleges koncertszínhelyen, mint Ray Charles, Kenny Rogers, Shirley Bassey, Julio Iglesias, a Beach Boys, a Doobie Brothers, Cliff Richard, a B52’s vagy Rod Stewart.

Világverő pohárnokok online kóstjegyei

Az ötlet pofonegyszerű és nagyszerű. Hat magasan jegyzett sommelier szövetkezett (Hervé Pennequin, Mark Slater, Andrea Larsson, Teresa Perez, Motohiro Okoshi és Giuseppe Vaccarini), hogy rendszeres vaktesztjeik eredményét online publikálják. A Tasted magazin kebeléből kiszakított új projekt a mérsékelten szellemes Taste of the World néven fut. Per pillanat 1500 kóstolási jegyzet olvasható ingyen, de az év végére 2500-at ígérnek.
A pohárnokok az elvárható szakszerűséggel, vakon pontoznak (százas rendszerben), és írásban értékelnek. A pontszámokat azonban csak beharangozták, én legalábbis nem találkoztam velük. A kóstolási jegyzetek átlagosan informatívak, és többnyire legalább két mesterszáj tollából származnak (nekem egyébként az a benyomásom, hogy itt nem 1500 borról olvasható kóstolási jegyzet, hanem mondjuk 400 borról 1500 kóstolási jegyzet). Ez ideig elég kevés országot tiszteltek meg jegyzetekkel, de a tervekben mi is szerepelünk, mert a trikolórunk (igaz, fekete-fehérben) már föl van tüntetve. A legutóbbi Tasted cikkei szintén hozzáférhetőek.

Címkék: híradó új-zéland syrah taste of the world

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://alkoholista.blog.hu/api/trackback/id/tr4634698

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása