Címkék

Utolsó kommentek

  • Didier Pénine: @alföldimerlot: If you need personalised Champagne just go to sayitwithchampers.co.uk (2020.06.07. 13:28) Rizlingek az óceánon túlról
  • Szikra Feri: Én most lettem szerelmes a zweigelt-be. Itta már valaki a Balaton-felvidéki Somodi Zsolt Borászat ... (2018.11.27. 11:21) A világ legjobb zweigeltjei
  • gbsz: A lecsós kép forrása nem a linkelt URL, hanem ez: www.gabojsza.hu/2007/07/kedvenc-lecsm.html Kéret... (2017.02.21. 16:44) Mit igyunk a lecsóhoz?
  • ecsabi: @fakanalhos: Aki pedig Angliában él és magyar borra szomjas, az lessen be ide: <a href="http://... (2016.01.31. 16:09) Villányi áttörés
  • tiboz: A Frittmann pincészet 2015-ben az Év pincészete díjat is kiérdemelte. Sőt még a Wall Street Journa... (2015.10.30. 08:37) Frittmann a tilón
  • Utolsó 20

Alkoholista Twitter

  • Hibás feed URL.

Alkoholista a Facebookon

Hol tart az etikus borfogyasztás?

Nem vágják a britek a biodinamikát

2007.06.07. 14:25 - alföldi merlot

A brit fogyasztók többségét nem érdekli, hogy organikus vagy Fairtrade bort isznak, és nem vágják a biodinamikát sem. Ez derült ki a "Borhírszerzés" néven futó piackutató cég felméréséből. 2000 rendszeres borfogyasztót szondáztattak, és arra voltak kíváncsiak, hogy társadalmi, etikai és környezeti szempontok szerepet játszanak-e a vásárlásban.
A felmérésből az derült ki, hogy a Fairtrade koncepciót a legtöbben értik, viszont sokan azt hiszik, minden bor eleve organikus, és 1, azaz egy fő úgy tudta, az organikus bor vegáknak készül. Míg a megkérdezettek 60-70 százaléka vásárolt a vizsgált időszakban organikus, ill. Fairtrade élelmiszert, addig organikus, ill. Fairtrade bort csak 12 százalék fogyasztott. A legtöbb válaszadó úgy vélte, az organikus, ill. Fairtrade bor valószínűleg nem ízlene nekik. Azt pedig, hogy a biodinamikát eszik-e vagy isszák, még a felmérés készítői sem tudták.

Címkék: híradó biodinamika fairtrade

6 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://alkoholista.blog.hu/api/trackback/id/tr5393479

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

limbekcs 2007.06.07. 15:07:18

"2000 rendszeres borfogyasztót szondáztattak"

hopp, egy lefordíthatatlan szójáték! :)

Borboszi 2007.06.07. 19:55:07

... vajon Magyarországon hogyan alakulna ugyanez a teszt? Pl vajon magát rendszeres borfogyasztónak tartó ember közül hány van tényleg tisztában azzal, hogy a fent említett fogalmak mit is jelentenek pontosan?... :-)

csehga 2007.06.08. 08:28:46

nemrég olvastam - talán a WS májusi számában? - hogy az organikus/FT csokoládé a karib térségből is lehet sikersztori. Nem csak marketing oldalon, hanem gazdaságos is (ok, Londonban!). Tanulságos olvasmány! Bár eljátszottam a gondolattal, hogy mit is jelenthet gyönyörű kis honunkban a FT jelentése a borászok verejtékes küzdelmében a multik beszerzési stratégiáját ismerve. Hmmm

csehga 2007.06.08. 08:30:47

bocs, elfelejtettem az egyik kedvencemet idézni a fenti cikk zseniális szófordulatára reagálva:
"A DOLGOZÓ NÉPET SZONDÁZOM!"

egri Fehér 2007.06.09. 10:47:50

Még jó, hogy fairtrade bort alig ittak, amikor a világ borainak 75%-át (mennyiség) az EU-ban készítik. A harmadik világban meg csak elenyésző mennyiséget (Chile, Argentína, főleg, de ezek sem klasszikus "kizsákmányolt" országok).
Ráadásul aki közelebb akarja vinni a világot a fairtrade céljaihoz, az inkább európai bort igyon, mint újvilágit...

egri Fehér 2007.06.09. 10:49:37

+ a bioborokról meg a biodinamikáról:
Szerintem ezeket a dolgokat nem eslősorban azért kéne csinálni, hogy rajta legyen a címkén -> nem olyan nagy baj, ha az átlagfogyasztó nem tudja, miről van szó.