Annyit társalgunk itten mindenféle szerekről és adalékokról, mint a pinty. Szerzőink és olvasóink zöme azonban még sosem látott ilyen szépen feliratozott zsákot, amilyet szemfüles barátunknak sikerült úgymond lencsevégre kapnia a minap. Hogy a fotó hol készült, ne firtassák. Annyit elárulunk, bár gyengíti a sztorit, hogy nem Magyarországon. A mi borászaink ennél sokkal, de sokkal óvatosabbak.
A bejegyzés trackback címe:
https://alkoholista.blog.hu/api/trackback/id/tr98183556
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.
Cserszegi Óvszeres 2007.10.02. 15:40:54
Sajnos nem kevesen használják ezeket a chipseket. De el kell csak menni egy szupermarketbe, ahol 6-700 Forintért olyan Ausztrál, vagy kaliforniai vörösöket lehet venni,(persze már csavarzárasan)hogy nem igazán lehet belekötni és biztos vagyok abban is, hogy ha egy sokat kóstolt embernek a poharába töltik, az sem mondja meg, hogy az alapvetően egy "laborbor". Persze mondják, hogy ott a szőlőt mindig teljesen éretten szedik, mert süt a nap annyit mint az állat, de ez csak a szöveg része. Azok a borok úgy vannak beállítva ahogy kell, aztán, hogy valójában mennyire borok, az egy másik kérdés. Olyan dolog ez szerintem, hogy lehet egy szintetizátor is jó, de sosem lesz zongora.
dalton1 2007.10.02. 21:44:26
Tudok róla meg láttam is de minden alkalommal ledöbbenek...beszarás...
muskotály küvé 2007.10.03. 09:09:39
Engem nem az zavar, miért vannak ilyenek, hanem az, hogy miért nem kötelező a borok "összetételét" a palackon feltüntetni?
Másik oldalról, ha feltüntetnék, engem nem zavarna, legfeljebb nem vennék olyat, amelyik hozzáadott tannint, stb. tartalmaz.
Másik oldalról, ha feltüntetnék, engem nem zavarna, legfeljebb nem vennék olyat, amelyik hozzáadott tannint, stb. tartalmaz.
Jenyei 2007.10.03. 12:06:01
Egy dolgot nem értek. Hosszú ideje lehet tudni, hogy vannak ilyen -nevezzük így- pótszerek a világban. Miért ekkora meglepetés ez éppen most? Azt gondolta valaki, hogy ezek nem fognak bejutni hozzánk?
Borboszi 2007.10.03. 20:24:48
... szeretném jelezni, hogy a kép nem a mi pincészetünkben készült :-) mostan jöttek meg 3 hete a Magyarországról rendelt barrique hordók :-)
... én még nem láttam, így most itt többek ajánlására megnéztem ezt a fent említett oldalt...
hm...
... még mindig vannak emberek, akik a sárgavérlúgsót, mit olyat derítésre használják???!!!... mio Dio!...
... rengetegsok gondolat rohant most meg ezzel kapcsolatban, és elég hosszú lenne ez a komment, úgyhogy hanyagolom a kifejtést. Csak igen röviden, úgy vagyok ezekkel a szerekkel, hogy van (sajnos) piaca, és divatja és borászok esküsznek márkákra és termékekre, mert elhiszik, hogy nekik szükségük van rá a borkészítésben. Divatos, meg segít, meg mittudoménmégmi... ez kicsit olyan, mint amit a kozmetikai ipar ráküld a nőkre. És elhiszik a nők is, hogy az összes krémre, lemosóra, maszkra, sminkre és miegyébre szükségük van. Frászt. Ha a borász azt tudja, vagyis van annyira biztos tudása, (vagy jó tanácsadója) hogy odafigyel a szőlőművelésre, terméskorlátozásra, a bor természetes iskolázására és kezelésére, akkor NINCS szükség ilyesmikre... akkor van olyan "felnőtt" a borász, hogy évjárat, tudás, technológia, stb szerint a legtermészetesebbet és a legszebbet hozza ki az adott fajtából. És akkor a legszebb és legértékesebb a bor. Ja, és ez így van szerintem a női szépség kontra kozmetikai ipar küzdelmében is... mondom én, aki leginkább a csinos pasikért rajong :-)))
... de azért lassan elkezdek gondolkodni egy jó kis recepten... mondjuk valami hasonlón: közepes égetésű chipságyon erjesztett és érlelt, terméskorlátozás nélkül "ahogy isten adta" késői szüretelésű zweigelt természetes aromákkal körítve, némi aszkorbinsavval megspékelve... isteni
... én még nem láttam, így most itt többek ajánlására megnéztem ezt a fent említett oldalt...
hm...
... még mindig vannak emberek, akik a sárgavérlúgsót, mit olyat derítésre használják???!!!... mio Dio!...
... rengetegsok gondolat rohant most meg ezzel kapcsolatban, és elég hosszú lenne ez a komment, úgyhogy hanyagolom a kifejtést. Csak igen röviden, úgy vagyok ezekkel a szerekkel, hogy van (sajnos) piaca, és divatja és borászok esküsznek márkákra és termékekre, mert elhiszik, hogy nekik szükségük van rá a borkészítésben. Divatos, meg segít, meg mittudoménmégmi... ez kicsit olyan, mint amit a kozmetikai ipar ráküld a nőkre. És elhiszik a nők is, hogy az összes krémre, lemosóra, maszkra, sminkre és miegyébre szükségük van. Frászt. Ha a borász azt tudja, vagyis van annyira biztos tudása, (vagy jó tanácsadója) hogy odafigyel a szőlőművelésre, terméskorlátozásra, a bor természetes iskolázására és kezelésére, akkor NINCS szükség ilyesmikre... akkor van olyan "felnőtt" a borász, hogy évjárat, tudás, technológia, stb szerint a legtermészetesebbet és a legszebbet hozza ki az adott fajtából. És akkor a legszebb és legértékesebb a bor. Ja, és ez így van szerintem a női szépség kontra kozmetikai ipar küzdelmében is... mondom én, aki leginkább a csinos pasikért rajong :-)))
... de azért lassan elkezdek gondolkodni egy jó kis recepten... mondjuk valami hasonlón: közepes égetésű chipságyon erjesztett és érlelt, terméskorlátozás nélkül "ahogy isten adta" késői szüretelésű zweigelt természetes aromákkal körítve, némi aszkorbinsavval megspékelve... isteni
Kotyogó 2007.10.04. 21:19:49
E 2... mennyi is? Nem kell ahhoz külföldre menni, hogy ilyet lásson az ember. Vegyétek le a polcról a nagynevű villányi borászatok borait - tisztelet a kivételnek - és kóstoljátok meg. A barrik egyébként is paraszt vakítás, mert a normál hordót is úgy készítik, hogy a meghajlítandó fát felmelegítik, vagyis megpirítják. Most hallom a barrik szakértőket, hogy lájtos, meg médium pörkölés... Na ne! Régen az új hordót a gyengébb borok feljavítására használták fel. Csersav a kulcsszó, amihez egy kis pörkölés társul. Ma meg többezer forintot kérnek el egy barrik borért. Van olyan persze amelyik jó, ezt nem vitatom. De túlságosan ráfeküdni erre a sznobokat gyűjtő barrikra, azért mégsem érdemes.
Utolsó kommentek