Címkék

Utolsó kommentek

  • elzee: Ma kóstoltam a bort... 19 éves kora ellenére tökéletes állapotban van, talán még mindig nincs a cs... (2022.12.25. 14:32) Éljen, itt a legdrágább vörös!
  • Didier Pénine: @alföldimerlot: If you need personalised Champagne just go to sayitwithchampers.co.uk (2020.06.07. 13:28) Rizlingek az óceánon túlról
  • Szikra Feri: Én most lettem szerelmes a zweigelt-be. Itta már valaki a Balaton-felvidéki Somodi Zsolt Borászat ... (2018.11.27. 11:21) A világ legjobb zweigeltjei
  • gbsz: A lecsós kép forrása nem a linkelt URL, hanem ez: www.gabojsza.hu/2007/07/kedvenc-lecsm.html Kéret... (2017.02.21. 16:44) Mit igyunk a lecsóhoz?
  • ecsabi: @fakanalhos: Aki pedig Angliában él és magyar borra szomjas, az lessen be ide: <a href="http://... (2016.01.31. 16:09) Villányi áttörés
  • Utolsó 20

Alkoholista Twitter

Nincs megjeleníthető elem

Alkoholista a Facebookon

A titokzatos zsák

Instant barrique, csak önöknek, csak most

2007.10.02. 14:35 - Az Alkoholisták

Annyit társalgunk itten mindenféle szerekről és adalékokról, mint a pinty. Szerzőink és olvasóink zöme azonban még sosem látott ilyen szépen feliratozott zsákot, amilyet szemfüles barátunknak sikerült úgymond lencsevégre kapnia a minap. Hogy a fotó hol készült, ne firtassák. Annyit elárulunk, bár gyengíti a sztorit, hogy nem Magyarországon. A mi borászaink ennél sokkal, de sokkal óvatosabbak.

Címkék: glossza csipsz

8 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://alkoholista.blog.hu/api/trackback/id/tr97183556

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Cserszegi Óvszeres 2007.10.02. 15:40:54

Sajnos nem kevesen használják ezeket a chipseket. De el kell csak menni egy szupermarketbe, ahol 6-700 Forintért olyan Ausztrál, vagy kaliforniai vörösöket lehet venni,(persze már csavarzárasan)hogy nem igazán lehet belekötni és biztos vagyok abban is, hogy ha egy sokat kóstolt embernek a poharába töltik, az sem mondja meg, hogy az alapvetően egy "laborbor". Persze mondják, hogy ott a szőlőt mindig teljesen éretten szedik, mert süt a nap annyit mint az állat, de ez csak a szöveg része. Azok a borok úgy vannak beállítva ahogy kell, aztán, hogy valójában mennyire borok, az egy másik kérdés. Olyan dolog ez szerintem, hogy lehet egy szintetizátor is jó, de sosem lesz zongora.

t f 1 (törölt) 2007.10.02. 15:56:27

Ezért nem kell külföldre menni :)
www.vinartis.hu/
Ott van a termékek közt

dalton1 2007.10.02. 21:44:26

Tudok róla meg láttam is de minden alkalommal ledöbbenek...beszarás...

muskotály küvé 2007.10.03. 09:09:39

Engem nem az zavar, miért vannak ilyenek, hanem az, hogy miért nem kötelező a borok "összetételét" a palackon feltüntetni?
Másik oldalról, ha feltüntetnék, engem nem zavarna, legfeljebb nem vennék olyat, amelyik hozzáadott tannint, stb. tartalmaz.

Jenyei 2007.10.03. 12:06:01

Egy dolgot nem értek. Hosszú ideje lehet tudni, hogy vannak ilyen -nevezzük így- pótszerek a világban. Miért ekkora meglepetés ez éppen most? Azt gondolta valaki, hogy ezek nem fognak bejutni hozzánk?

Borboszi 2007.10.03. 20:24:48

... szeretném jelezni, hogy a kép nem a mi pincészetünkben készült :-) mostan jöttek meg 3 hete a Magyarországról rendelt barrique hordók :-)

... én még nem láttam, így most itt többek ajánlására megnéztem ezt a fent említett oldalt...

hm...

... még mindig vannak emberek, akik a sárgavérlúgsót, mit olyat derítésre használják???!!!... mio Dio!...

... rengetegsok gondolat rohant most meg ezzel kapcsolatban, és elég hosszú lenne ez a komment, úgyhogy hanyagolom a kifejtést. Csak igen röviden, úgy vagyok ezekkel a szerekkel, hogy van (sajnos) piaca, és divatja és borászok esküsznek márkákra és termékekre, mert elhiszik, hogy nekik szükségük van rá a borkészítésben. Divatos, meg segít, meg mittudoménmégmi... ez kicsit olyan, mint amit a kozmetikai ipar ráküld a nőkre. És elhiszik a nők is, hogy az összes krémre, lemosóra, maszkra, sminkre és miegyébre szükségük van. Frászt. Ha a borász azt tudja, vagyis van annyira biztos tudása, (vagy jó tanácsadója) hogy odafigyel a szőlőművelésre, terméskorlátozásra, a bor természetes iskolázására és kezelésére, akkor NINCS szükség ilyesmikre... akkor van olyan "felnőtt" a borász, hogy évjárat, tudás, technológia, stb szerint a legtermészetesebbet és a legszebbet hozza ki az adott fajtából. És akkor a legszebb és legértékesebb a bor. Ja, és ez így van szerintem a női szépség kontra kozmetikai ipar küzdelmében is... mondom én, aki leginkább a csinos pasikért rajong :-)))
... de azért lassan elkezdek gondolkodni egy jó kis recepten... mondjuk valami hasonlón: közepes égetésű chipságyon erjesztett és érlelt, terméskorlátozás nélkül "ahogy isten adta" késői szüretelésű zweigelt természetes aromákkal körítve, némi aszkorbinsavval megspékelve... isteni

Kotyogó 2007.10.04. 21:19:49

E 2... mennyi is? Nem kell ahhoz külföldre menni, hogy ilyet lásson az ember. Vegyétek le a polcról a nagynevű villányi borászatok borait - tisztelet a kivételnek - és kóstoljátok meg. A barrik egyébként is paraszt vakítás, mert a normál hordót is úgy készítik, hogy a meghajlítandó fát felmelegítik, vagyis megpirítják. Most hallom a barrik szakértőket, hogy lájtos, meg médium pörkölés... Na ne! Régen az új hordót a gyengébb borok feljavítására használták fel. Csersav a kulcsszó, amihez egy kis pörkölés társul. Ma meg többezer forintot kérnek el egy barrik borért. Van olyan persze amelyik jó, ezt nem vitatom. De túlságosan ráfeküdni erre a sznobokat gyűjtő barrikra, azért mégsem érdemes.
süti beállítások módosítása