Címkék

Utolsó kommentek

  • Didier Pénine: @alföldimerlot: If you need personalised Champagne just go to sayitwithchampers.co.uk (2020.06.07. 13:28) Rizlingek az óceánon túlról
  • Szikra Feri: Én most lettem szerelmes a zweigelt-be. Itta már valaki a Balaton-felvidéki Somodi Zsolt Borászat ... (2018.11.27. 11:21) A világ legjobb zweigeltjei
  • gbsz: A lecsós kép forrása nem a linkelt URL, hanem ez: www.gabojsza.hu/2007/07/kedvenc-lecsm.html Kéret... (2017.02.21. 16:44) Mit igyunk a lecsóhoz?
  • ecsabi: @fakanalhos: Aki pedig Angliában él és magyar borra szomjas, az lessen be ide: <a href="http://... (2016.01.31. 16:09) Villányi áttörés
  • tiboz: A Frittmann pincészet 2015-ben az Év pincészete díjat is kiérdemelte. Sőt még a Wall Street Journa... (2015.10.30. 08:37) Frittmann a tilón
  • Utolsó 20

Alkoholista Twitter

  • Hibás feed URL.

Alkoholista a Facebookon

Food Police magyarul

Online étteremkalauz

2008.11.28. 06:01 - alföldi merlot

A Bűvös Szakács mellett a Food Police az egyetlen gasztroblog, amelyet rendszeresen olvasok. Teszem ezt annak ellenére, hogy a bejegyzések angol nyelvűek, és forrásszegény vidéki értelmiségiként vajmi kevés az esélyem arra, hogy eljussak a leírásokban szereplő, zömmel budapesti éttermekbe. Nos, a számomra sokkal kevésbé szorító kellemetlenség immár a múlté: Steel/Aczél néhány hete magyarított. A Kaja Rendőrség kimondottan étteremkritikára szakosodott, fogyasztócentrikus, informatív és olvasmányos. A fotók inkább a nagyvárosi gerilla-fílinget táplálják, de jobb velük, mint nélkülük. Néhány név az utóbbi időszakban recenzált éttermek közül: Kistücsök, Onyx, Maligán, Aranceto, Babel, Donatella, Cascade. Van egy éves best of lista is (igaz, ez még monolingual), lehet rajta rágódni.
 

Címkék: étterem gasztroblog food police

4 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://alkoholista.blog.hu/api/trackback/id/tr37792505

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ferraiolo 2008.11.28. 15:43:07

Én már egy ideje drukkolok a magyarításért, mert szívesen ajánlottam márt a blogot angolul nem beszélő gasztromán ismerőseimnek is. Amúgy a kedvenc étteremkritikai gasztroblogom hazai viszonylatban.

fabaszorult 2008.11.28. 19:33:16

Azért egy Iszonyatos Szarvashibát kiszúrtama a blogon: egy aranybarnára pirult mozarellás lasagne képe alatt azt írja, hogy parmezán. Persze rendőröktől ne várjunk sokat...

Zéé 2008.11.29. 10:03:29

Az igazi lasagna tetején mindig parmesan van,és egy fényképről nehéz eldönteni, hogy épp milyen sajt pirult rá.Amúgy olvasgatva a blogot, elég jónak tűnik ahhoz, hogy a két sajtot ne keverje össze ízében,állagában!

steel · http://foodpolice.blogspot.com 2008.11.29. 23:08:00

óh, ezt a figyelmet igazán nem érdemlem meg, nagyon köszönöm! azért örülök hogy jelentősen nő a látogatottság a nyelvváltásnak köszönhetően. most már csak a bejegyzések sűrűségén kellene kicsit javítani...
ps - egyébként nagyon sok lasagne recept létezik, de a klasszikus besamel mártással készül rétegezve és a tetejére parmezánt reszelnek. Persze van mozzarellás, ricottás, stb. is.