Címkék

Utolsó kommentek

  • elzee: Ma kóstoltam a bort... 19 éves kora ellenére tökéletes állapotban van, talán még mindig nincs a cs... (2022.12.25. 14:32) Éljen, itt a legdrágább vörös!
  • Didier Pénine: @alföldimerlot: If you need personalised Champagne just go to sayitwithchampers.co.uk (2020.06.07. 13:28) Rizlingek az óceánon túlról
  • Szikra Feri: Én most lettem szerelmes a zweigelt-be. Itta már valaki a Balaton-felvidéki Somodi Zsolt Borászat ... (2018.11.27. 11:21) A világ legjobb zweigeltjei
  • gbsz: A lecsós kép forrása nem a linkelt URL, hanem ez: www.gabojsza.hu/2007/07/kedvenc-lecsm.html Kéret... (2017.02.21. 16:44) Mit igyunk a lecsóhoz?
  • ecsabi: @fakanalhos: Aki pedig Angliában él és magyar borra szomjas, az lessen be ide: <a href="http://... (2016.01.31. 16:09) Villányi áttörés
  • Utolsó 20

Alkoholista Twitter

Nincs megjeleníthető elem

Alkoholista a Facebookon

Kiss a Kerház élén

Bacsó visszalépett, Heimann veszített

2009.04.08. 07:46 - Az Alkoholisták

Mint arról már beszámoltunk a tavaly augusztusban elhunyt Kiss László utódjának kiválasztása nem csupán szakmai feladat volt. Bacsó András visszalépésa után két fő esélyes maradt: Kiss István és Heimann Zoltán. Az előbbi pályázatát többek között Gyurcsány Ferenc kabinetfőnöke, míg az utóbbi elképzeléseit Gráf József támogatta. A pályázatok értékelése után Kiss Istvánt, a Fitomark-94 Szőlő, Gyümölcs Feldolgozó és Értékesítő Kft. 34 éves ügyvezetőjét nevezték ki a Tokaj Kereskedőház élére. (A Zemplén TV interjúja az újdonsülttel.)

Címkék: híradó tokaj heimann kiss bacsó kerház

13 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://alkoholista.blog.hu/api/trackback/id/tr31053168

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Leonardo Di Cabrio (ex-Fidel Castrol) 2009.04.08. 09:37:57

Miért érzem azt, hogy a döntés nem megfelelő mértékben a szakmai szempontok figyelembe vétele mellett történt?

KF 2009.04.08. 12:31:02

@EgyRosszfejWSETadvanceD:

A döntés tökéletesen megfelel szakmai szempontoknak: Hogyan lopjuk el a maradékot:)

esencia 2009.04.08. 14:20:54

A nyilatkozat korrekt. Ettől még nem tudjuk, hogy mire kapott felhatalmazást a vagyonkezelőről. Vélhetően csökkentenie kell majd a felvásárlási szerződéssel fedett termékmenyiséget, és a "szabad piaci áron" fognak majd felvásárolni, hogy teljesítsék a politikai elvárást az állami vállalat "felvásárlási kötelezettségére". A beszállítói tulajdonlás pedig síkos pálya, hiszen nem lehet tudni, hogy melyik évben, vagy melyik évek átlagában beszállított mennyiség, vagy érték alapján akarják elkezdeni. A legnagyobb szőlő beszállítók neve helyileg közismert. Az a névsor sem biztató.

Szebb jövőt... 2009.04.08. 14:49:25

Szívem és "pártállásom"szerint kezdhetnék pfujozni,de most egy kicsit inkább sajnálom szegényt.A riportban elhangzott szövege legalább kétszer tartalmazta ugyanazt,ami ugye nem túl kreatív.A hagyományos piacok(történelmi?) felemlegetése is elég rosszul hangzik,mert könnyen érthető az újbóli orosz felvevő piac felé fordulásként.Történelmi távlatban inkább francia,porosz és lengyel vásárlók(persze a cári udvar is,de az imént nem erre célozam) jöhetnének szóba,de tartok tőle a jelen minőséggel nem lehet ez a célja a Kerháznak.Apropo:minőség,erről egész kevés szó esett.Fiatal szakember lévén,remélem Dr.Kissnek van némi saját elképzelése és akarata,talán még lehetősége is.Csak attól tartok,hogy Tokaj méretében meghatározó üzeme ismét nem a borral és a borászokkal,minőségi szőlőtermelőkkel hanem a pénzmentéssel és a politikával,a kialakult klientura fenntartásával fog foglalkozni.Bacsó vagy Heimann?Bármelyikük képes lett volna megmutatni miként lehet egy mega kombinát is képes jó bort előállítani,de úgy tűnik nem ez volt a cél.

nanehogymá 2009.04.08. 15:03:26

A balos téglák már a pincében vannak.

Raul75 2009.04.08. 15:26:57

majd csak kitalálnak valamit a másik bűntársnak is..

dalton1 2009.04.08. 19:51:42

Ez már a jelölésnél eldőlt...a Heimann boroknak valószínűleg jót tesz...

t.-boy 2009.04.08. 22:48:42

Személy szerint én örülök, hogy ismét egy hegyaljai borász vezetheti a ker.házat.Nagy kihívás és feladat is lesz ebben a gazd.-i helyzettben,a lepukantott borkészlettel,hibás koncepciók sokaságával,a koncon marakodók vissza pofozásával sikert elérni.A nagy mogul,a szintén Kis,hatalmas állami támogatással leamortizálta a már jól pozicionált állami cég még használható épületeit és építményeit,tönkretette azt a marketinget,ami már jól működött.Felépített egy modernnek kikiáltot feldolgozót,amiben a tegnapi kor berendezései vanak.Itt azért megjegyzem,hogy egy kis borászatnak még ez is csoda lene, de nem agy állami cégnek,főleg nem a legnagyobb forgalmat lebonyolító és elvileg Magyarország borászatának zászlóshajójának.
dr.Kiss-nek már vannak gáncsolói,- jó magyar szokás-egyrészt azok,akik az előzzö csókosai voltak,másrészt azok akik nem nyertek a pályázatukal, az egzisztenciájukat féltők.
A pincékben a borkészlet csak olyan, mint amilyen felvásárlások voltak mostanában /szakadó essőben a muskotály szüret/.A palackokban lévő borok pozícionálása kritikán aluli,a marketing követő,vagy nics is.
Ilyen feltételekel majdnem öngyilkosság ez az állás,ha nics a háttérben a keresztapa.Esetleg eggyesek azt is felvethetik,a híreket tovább gongolva,hogy ismét létrejöhet az az állapot,ami 1971-ben, miszerint az oroszoktól gáz és olajat kapunk,Tokaji szamorodni éa aszu borokért.Csak így érthető a jövőben az állami támogatás nélküli felvásárlás.
Bár a ker.ház, már nem tud 2-300 ezer mázsát feldolgozni a szüreti időben,igy marad a közelben nemrég beüzemelt szölöfeldolgozó,Ukrajnában.

KF 2009.04.09. 13:20:10

@t.-boy:

Bocs, de ezt az ukrán feldolgozót kifejtenéd bővebben????

Labancz 2009.04.09. 20:04:05

Most komolyan, érdekel valakit a Kerház? Ki és mikor kóstolt tőlük valamit utoljára? Na ugye! Nem dumálni kell, meg keseregni, hanem ballagni a CBA-ba azt bevásárolni a kerházas borokból és majd azután keseregni. Akkor tudjuk, miről beszélünk. (Ha találunk rá szavakat.)
A kerház különleges szerepe adott és ismert. De bevallom, engem nem érdekel.

075 2009.04.10. 08:55:44

@t.-boy: Hat azert aza technika nem ojan rosz, csak man egy ember kéne aki tudja is használni.

EGO 2009.04.10. 21:58:15

Hajrá! Gratulálok! Lehet óbégatni jobbról, balról, szidni valakit ismeretlenül és f---zni egy olyan céget, melynek emlőjén sok mostani nagyember felnőtt. Bár aki tőlem jobbra van, annak kapaszkodni kell, le ne essen, mégis szurkolok Pistának, aki kollégám és barátom, hogy ne szegje kedvét az a rakás gáncs és gerinctelen próbálkozás, ami vélhetőleg kísérni fogja munkásságát a Kerháznál. Van, hogy az ember nem tehet a pártfogói pártállásáról, de a legjobb szándékot is skatulyába zárja "a közvélemény". Igen, a piacokat vissza kell szerezni, az oroszt is, a lengyelt is, hozzátenném, hogy talán olyanoknak kellene erről véleményt mondani, akik már egyetlen palackot is eladtak arrafelé. A fanyalgóknak a tömegtermékek aprítása mellé vakon betennék egy 96-os Száraz Szamorodnit és egy 99-es hatputtonyos Aszút. Például. És utána valamit leíratnék velük százszor... Uff, lehet hörögni...
süti beállítások módosítása