Címkék

Utolsó kommentek

  • elzee: Ma kóstoltam a bort... 19 éves kora ellenére tökéletes állapotban van, talán még mindig nincs a cs... (2022.12.25. 14:32) Éljen, itt a legdrágább vörös!
  • Didier Pénine: @alföldimerlot: If you need personalised Champagne just go to sayitwithchampers.co.uk (2020.06.07. 13:28) Rizlingek az óceánon túlról
  • Szikra Feri: Én most lettem szerelmes a zweigelt-be. Itta már valaki a Balaton-felvidéki Somodi Zsolt Borászat ... (2018.11.27. 11:21) A világ legjobb zweigeltjei
  • gbsz: A lecsós kép forrása nem a linkelt URL, hanem ez: www.gabojsza.hu/2007/07/kedvenc-lecsm.html Kéret... (2017.02.21. 16:44) Mit igyunk a lecsóhoz?
  • ecsabi: @fakanalhos: Aki pedig Angliában él és magyar borra szomjas, az lessen be ide: <a href="http://... (2016.01.31. 16:09) Villányi áttörés
  • Utolsó 20

Alkoholista Twitter

Nincs megjeleníthető elem

Alkoholista a Facebookon

Janus Villányi Rosé Cuvée 2008

Tegnap ittam

2009.05.28. 06:00 - palack

Hazudhatnék, hogy iménti kóstolásaim alapján kíváncsivá váltam Janusék Pinot Noirt és Cabernet Sauvignont tartalmazó rozéjára is, pedig bizony nem annyira. Nem szoktak érdekelni a rozék. Valójában a BL döntőhöz kerestem valami könnyű italt, ami nem kell, hogy elvonja a figyelmem vagy nem kár, ha nem tudja. Kéznél volt ő, felbontottam, és ha nem is egy Messit ismertem meg benne, de Rooney-nál azért mégis jobban nyomta ezen az estén. Nyert a Barcelona. A bor meg olyan hamar elfogyott bontás után, hogy a bor színét is bemutató képet innen kellett, szereznem a nagywebvilágból.

Valószínűtlen mégis szín: hagymahéj neonnal kivilágított óriásplakáton. Illata a műfajhoz képest nem éppen orrbavágó – nálam bizony szerencsére. Epres savanyúcukor, aztán citromos málnaszörp hanyagul langyos betonra löttyintve. Csokornyi apró piros virág cserépben. Egész jó kezdésnek tekinthető, ha nem feltétlenül kurvás rozéra vágyunk. Kóstolva lendületes és finom savai vonják magukra a figyelmet először, bulváros támogatást élvezve a remekül eltalált széndioxid mennyiség által. Ízében korrektül megkapjuk az illat őszinte ígéreteit, talán az epres cukorka és a citrom brusztol ki magának közülük leginkább jelentős szerepet. Lecsengése sem okoz csalódást: tartalmas, rozéra szégyent nem hozó hosszúsággal bír. Kellően hűsen igencsak üdítő élményt nyújt: finom, csúszik, kérek még. Öt pont.

Címkék: kóstolás ötpontos villány pinot noir cabernet sauvignon rozé 2008 janus borház tegnap ittam

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://alkoholista.blog.hu/api/trackback/id/tr441147988

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Bes 2009.05.28. 12:54:27

Még jó, hogy sok helyen megvásárolható...
süti beállítások módosítása