Címkék

Utolsó kommentek

  • elzee: Ma kóstoltam a bort... 19 éves kora ellenére tökéletes állapotban van, talán még mindig nincs a cs... (2022.12.25. 14:32) Éljen, itt a legdrágább vörös!
  • Didier Pénine: @alföldimerlot: If you need personalised Champagne just go to sayitwithchampers.co.uk (2020.06.07. 13:28) Rizlingek az óceánon túlról
  • Szikra Feri: Én most lettem szerelmes a zweigelt-be. Itta már valaki a Balaton-felvidéki Somodi Zsolt Borászat ... (2018.11.27. 11:21) A világ legjobb zweigeltjei
  • gbsz: A lecsós kép forrása nem a linkelt URL, hanem ez: www.gabojsza.hu/2007/07/kedvenc-lecsm.html Kéret... (2017.02.21. 16:44) Mit igyunk a lecsóhoz?
  • ecsabi: @fakanalhos: Aki pedig Angliában él és magyar borra szomjas, az lessen be ide: <a href="http://... (2016.01.31. 16:09) Villányi áttörés
  • Utolsó 20

Alkoholista Twitter

Nincs megjeleníthető elem

Alkoholista a Facebookon

Tokaji ősz 2009

2009. szeptember 19-20.

2009.07.21. 09:33 - Az Alkoholisták

A Tokaji Ősz idén Molnár B. Tamás segítségével elsősorban gasztronómiai vonalon erősít. A mádi központú rendezvénysorozat hivatalos kommünikéje így csinál kedvet: "Immár hatodjára kerül megrendezésre a Tokaji Ősz rendezvénysorozat, melynek célja, hogy bemutassa a világ egyik legkiválóbb borvidékének:Tokaj-Hegyaljának az aktuális történéseit, teljes rálátást nyújtva a hegyaljai borászok eredményeire és törekvéseire. Az egész hétvégés rendezvényen a vendégek exkluzív borkóstolókon vesznek részt, ahol maga a borász mutatja be elképzeléseit hordó- és palackminták formájában. Majd borvacsorákon győződhetnek meg a kiváló borok és a neves séfek által alkotott menüsorok összhangjáról. Emellett dűlőtúrák keretében fedezhetik fel Tokaj-Hegyalja ezerarcú terroirját.
Aki ezen a hétvégén Hegyaljára látogat velünk, szinte valamennyi jelentős borászattal megismerkedhet az egészen apróktól a legizgalmasabb nagyokig, az első lépeseit tevő kispincészetektől a legnagyobb presztízsű borászatokig. Kóstolhatunk a Királyudvarnál éppúgy, mint Homonna Attilánál; Szepsy Istvánnál éppúgy, mint Demeter Zoltánnál; a Disznókőnél éppúgy, mint a Bott Pincénél.
Az idei rendezvényen kiemelt szerepet szánunk a gasztronómiának, hiszen a jó borok és a jó ételek szerencsés esetben kéz a kézben járnak egymással. Szeretnénk a kialakulóban levő magyar gasztronómiáról egy pillanatfelvételt adni, így az elképzelés az volt, hogy az igazán kiemelkedő tokaji borokhoz kiemelkedő séfek alkossák meg a fogásokat.
Ezért az idei Tokaji Őszre igyekeztünk a legelismertebb szakácsokat és éttermeket Hegyaljára csábítani. A rendezvény gasztronómiai része „ideológiájának” kialakításában fontos szerepe van Molnár B. Tamásnak; az ő minőség iránti elkötelezettsége reményeink szerint már a fesztivál első napjának ebédjén megmutatkozik, amikor a borkóstolók helyszínén frissen sütött kenyér és egyéb friss, házias finomságok várják a programokon résztvevőket.
A szombat esti borvacsorákra pedig olyan séfek és éttermek fogadták el a meghívásunkat, mint Litauszki Zsolt, az Arany Kaviár, az Onyx Étterem, a Babel Delicate vagy az Enoteca Corso. Szeretnénk hagyományt teremteni ezzel a Tokaji Ősz történetében, miszerint minden évben a legjobb hazai szakácsok és éttermek testközelből mutassák be tudásuk legjavát és Tokajról alkotott elképzelésüket."

Bővebben: www.tokajiosz.hu

Címkék: fesztivál tokaj tokaji ősz mád 2009

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://alkoholista.blog.hu/api/trackback/id/tr361249421

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása