A Tokaji Ősz idén Molnár B. Tamás segítségével elsősorban gasztronómiai vonalon erősít. A mádi központú rendezvénysorozat hivatalos kommünikéje így csinál kedvet: "Immár hatodjára kerül megrendezésre a Tokaji Ősz rendezvénysorozat, melynek célja, hogy bemutassa a világ egyik legkiválóbb borvidékének:Tokaj-Hegyaljának az aktuális történéseit, teljes rálátást nyújtva a hegyaljai borászok eredményeire és törekvéseire. Az egész hétvégés rendezvényen a vendégek exkluzív borkóstolókon vesznek részt, ahol maga a borász mutatja be elképzeléseit hordó- és palackminták formájában. Majd borvacsorákon győződhetnek meg a kiváló borok és a neves séfek által alkotott menüsorok összhangjáról. Emellett dűlőtúrák keretében fedezhetik fel Tokaj-Hegyalja ezerarcú terroirját.
Aki ezen a hétvégén Hegyaljára látogat velünk, szinte valamennyi jelentős borászattal megismerkedhet az egészen apróktól a legizgalmasabb nagyokig, az első lépeseit tevő kispincészetektől a legnagyobb presztízsű borászatokig. Kóstolhatunk a Királyudvarnál éppúgy, mint Homonna Attilánál; Szepsy Istvánnál éppúgy, mint Demeter Zoltánnál; a Disznókőnél éppúgy, mint a Bott Pincénél.
Az idei rendezvényen kiemelt szerepet szánunk a gasztronómiának, hiszen a jó borok és a jó ételek szerencsés esetben kéz a kézben járnak egymással. Szeretnénk a kialakulóban levő magyar gasztronómiáról egy pillanatfelvételt adni, így az elképzelés az volt, hogy az igazán kiemelkedő tokaji borokhoz kiemelkedő séfek alkossák meg a fogásokat.
Ezért az idei Tokaji Őszre igyekeztünk a legelismertebb szakácsokat és éttermeket Hegyaljára csábítani. A rendezvény gasztronómiai része „ideológiájának” kialakításában fontos szerepe van Molnár B. Tamásnak; az ő minőség iránti elkötelezettsége reményeink szerint már a fesztivál első napjának ebédjén megmutatkozik, amikor a borkóstolók helyszínén frissen sütött kenyér és egyéb friss, házias finomságok várják a programokon résztvevőket.
A szombat esti borvacsorákra pedig olyan séfek és éttermek fogadták el a meghívásunkat, mint Litauszki Zsolt, az Arany Kaviár, az Onyx Étterem, a Babel Delicate vagy az Enoteca Corso. Szeretnénk hagyományt teremteni ezzel a Tokaji Ősz történetében, miszerint minden évben a legjobb hazai szakácsok és éttermek testközelből mutassák be tudásuk legjavát és Tokajról alkotott elképzelésüket."
Bővebben: www.tokajiosz.hu
Címkék: fesztivál tokaj tokaji ősz mád 2009
Szólj hozzá!
A bejegyzés trackback címe:
https://alkoholista.blog.hu/api/trackback/id/tr701249421
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.
Nincsenek hozzászólások.
Utolsó kommentek