Sokat hangoztatott, és sajnos megalapozott sirám, hogy az édes tokajiak iránti kereslet belföldön, külföldön egyaránt lanyha, és ez a magas előállítási költségekkel társulva egyenes útnak látszik a csődbe. A tokaji borászok szerencsére ezt időben fölismerték, és a száraz furmintra való átállás kiváló eredményeit már nemcsak mi ismerjük, hanem a nemzetközi borsajtóban is egyre felkapottabb téma. Ám azt hittük, hogy még jó néhány évnek kell eltelnie ahhoz, hogy a szárazak a csődelhárításból a stabil gazdálkodás és fejlesztés új szakaszába juttassák Tokajt. Nos, úgy tűnik, hogy az első kézzelfogható jelre már csak néhány hónapot kell várni: szeptemberben adják át a Royal Tokaji új 3,25 millió eurós beruházással létrehozott borászatát. Az új borászattal a Royal Tokaji 180 ezer palackról 360 ezerre növeli a termelést.
Ben Howkins, a cég nemzetközi értékesítési igazgatója azt nyilatkozta a Decanternek, hogy a fő növekedési esélyt a száraz furmint és a késői szüret kategóriájában látják, ám a vállalkozás fókuszában továbbra is az aszú marad, hiszen ez teszi egyedülállóvá Tokajt. A fő célpiac az Egyesült Államok és az Egyesült Királyság lesz. Az új borászat megnyitása a cég alapításának 20 éves évfordulójával esik egybe. (A Royal Tokajival foglalkozó posztjaink itt olvashatóak.)
Utolsó kommentek