A századik show-hoz érkezett nemrégiben a kaliforniai Wine Exchange kereskedés Hot Legs néven futó sorozata. Ne csodálkozzunk, ha még nem hallottuk erről a videoblogról, nem éppen közismert, bár ezt éppenséggel bármely hasonló csatornáról kijelenthetjük, az időközben megszűnt Wine Library TV/Daily Grape kivételével. A Gary Vaynerchuck által hátrahagyott űrt bizonyára ez a blog sem fogja kitölteni, de ellentétben számos felejthető próbálkozással, legalább közelíti annak színvonalát.
Mi lehetne frappánsabb választás a 100. epizód megünneplésére, mint egy 100 pontos bor? Adja magát az elgondolás, és mit tesz a véletlen, nem egy Chateau Lafite, hanem egy tokaji tűnik fel a színen – amely nem mástól, mint Robert Parkertől kapta a tökéletes osztályzatot. A felvezetésben mindent megkap a hallgató, tokaji sztori, aszú, eszencia, gyakorlatilag minden lényeges dolog említésre kerül, az előadó, Kyle Meyer továbbá elszánt kísérletet tesz a birtok, a Chateau Pajzos nevének kiejtésére is, mérsékelt sikerrel. Az elhangzó paraméterekre – miszerint három tonnányi aszúszem ad ki egy liter eszenciát, illetve hogy az üveg egyharmadához kb. egy hektár termésére volt szükség – valószínűleg mindenki felkapja a fejét, hihetetlenül hangzik mindez, de nem is biztos, hogy túlzás. Mondjuk a 2011-és évjáratból garantáltan nem lenne az, ahogy a dolgok állnak.
És hogy milyennek találja a bort Kyle? Ilyeneket mond, hogy "reduced essence of yumminess", többek között mazsolát, fűszereket, fügét, datolyát, csokoládét, karamellt, sárgabarackot érez benne. Képtelenül gazdagnak, mégis élénknek, vibrálónak titulálja. Higgyük el neki, hogy ilyen, vagy szánjunk rá úgy 120-200 eurót, és győződjünk meg róla magunk.
Utolsó kommentek