Címkék

Utolsó kommentek

  • Didier Pénine: @alföldimerlot: If you need personalised Champagne just go to sayitwithchampers.co.uk (2020.06.07. 13:28) Rizlingek az óceánon túlról
  • Szikra Feri: Én most lettem szerelmes a zweigelt-be. Itta már valaki a Balaton-felvidéki Somodi Zsolt Borászat ... (2018.11.27. 11:21) A világ legjobb zweigeltjei
  • gbsz: A lecsós kép forrása nem a linkelt URL, hanem ez: www.gabojsza.hu/2007/07/kedvenc-lecsm.html Kéret... (2017.02.21. 16:44) Mit igyunk a lecsóhoz?
  • ecsabi: @fakanalhos: Aki pedig Angliában él és magyar borra szomjas, az lessen be ide: <a href="http://... (2016.01.31. 16:09) Villányi áttörés
  • tiboz: A Frittmann pincészet 2015-ben az Év pincészete díjat is kiérdemelte. Sőt még a Wall Street Journa... (2015.10.30. 08:37) Frittmann a tilón
  • Utolsó 20

Alkoholista Twitter

  • Hibás feed URL.

Alkoholista a Facebookon

Szüret 2011

Kovács Nimród Winery

2011.10.15. 19:00 - Az Alkoholisták

Nagyon szép évjáraton vagyunk túl. Sok napsütés és viszonylag kevés csapadék jellemezte az évet, ezért bátran mondhatjuk aszályosnak is. Általánosságban elmondható, hogy szőlészeti szempontból a csapadékhiány okozta stressz tünetek időben való csillapítása, illetve eltüntetése volt kihívás. Ezt zöldmunkával és helyes tápanyag gazdálkodással próbáltunk mérsékelni. Az idei évben a Nagy-Eged hegyi ültetvényeink egy részén elkezdtük gyakorolni a BIO gazdálkodást, amit a jövőben szeretnénk kiterjeszteni az egész Nagy-Eged hegyi területünkre. Gyors volt a szüret, szinte repült be a szőlő a pincébe. Szeptember közepéig közel 35 fok volt a napi legmagasabb hőmérséklet. A szőlő gyorsan és egységesen érett.

Fajtától és területtől függetlenül 21-24 mustfok között szedtük a szőlőt, figyelve a sav-cukor arányt, illetve a pH-t. A sav mennyisége 6-7 g/l között volt. A két noszvaji területünkön - Nyilasmár és Nagyfai dűlők - törekedtünk a fajtakarakter és a dűlő adta szépségek egyensúlyban tartására. Az idei évben is - mint mindig -, a Nagy-Eged Hegy minerális, savas, meszes jellege visszaköszönt, mely pluszban alátámasztotta, sőt néhol fölülbírálta a fajtát. A szüretet a Battonage Chardonnay alapanyaggal kezdtük szeptember 10-én, és szeptember 26-án a Nyilasmár Kékfrankossal fejeztük be. A Chardonnay, az Egri Csillag, illetve az Egri Rosé már kierjedt és várják palackba kerülésük időpontját. A vörösek közül a Pinot noir hordóban pihen, a többiek az e heti préselésre várnak. Összességében nagyon szépek a borok, és reméljük, hogy a helyes palackozási időpont megválasztásával megmutathatjuk borkedvelő barátainknak, hogy mit tudott produkálni a gyönyörű 2011-es év a Nagy-eged Hegy, a Nyilasmár és a Nagyfai dűlőkben.

Címkék: eger kovács nimród winery szüret 2011

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://alkoholista.blog.hu/api/trackback/id/tr163304321

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.