Címkék

Utolsó kommentek

  • elzee: Ma kóstoltam a bort... 19 éves kora ellenére tökéletes állapotban van, talán még mindig nincs a cs... (2022.12.25. 14:32) Éljen, itt a legdrágább vörös!
  • Didier Pénine: @alföldimerlot: If you need personalised Champagne just go to sayitwithchampers.co.uk (2020.06.07. 13:28) Rizlingek az óceánon túlról
  • Szikra Feri: Én most lettem szerelmes a zweigelt-be. Itta már valaki a Balaton-felvidéki Somodi Zsolt Borászat ... (2018.11.27. 11:21) A világ legjobb zweigeltjei
  • gbsz: A lecsós kép forrása nem a linkelt URL, hanem ez: www.gabojsza.hu/2007/07/kedvenc-lecsm.html Kéret... (2017.02.21. 16:44) Mit igyunk a lecsóhoz?
  • ecsabi: @fakanalhos: Aki pedig Angliában él és magyar borra szomjas, az lessen be ide: <a href="http://... (2016.01.31. 16:09) Villányi áttörés
  • Utolsó 20

Alkoholista Twitter

Nincs megjeleníthető elem

Alkoholista a Facebookon

Szex és bor és rock and roll

Popkulturális elkalandozás YouTube-videókkal

2007.03.04. 17:27 - Albert gazda

Korunk egyik legnagyobb slágere napjainban a klasszikus Summer Wine aktuális feldolgozása, amelyet Ville Valo, a HIM frontembere Natalia Avelon filmszínésznővel ad elő ügyesen. Úgy találtuk, erről a fejleményről muszáj nekünk is megemlékeznünk, és ha már, hát bónusznak előszedtük Sinead O'Connor vineyardos művét, illetve a mostanában ugyancsak nagyrabecsült Amy Winehouse tavaly őszi hitjét. Három videó jön, az elsőt 12 éven aluliak csak nagykorú felügyelete mellett tekinthetik meg.

Ha minden igaz, a Summer Wine-t Lee Hazlewood írta, majd Nancy Sinatrával párban adta elő elsőként. A derék Frank leányát pedig már csak a Kill Bill miatt is szeretem. A Natalia Avelon–Ville Valo-produkció ürügyén üstöllést keresni kezdtem az eredetit, sajnos hiába. A 2007-es változat is remek – annak, aki szereti, mert az, aki nem szereti, azt mondja, giccs –, a csinos Natalia haladéktalanul kedvenc nőim közé keveredett. A dal a Das Wilde Leben című német filmhez készült, ezt februárban mutatták be Germániában, nem tudni, elkerül-e hozzánk is. Uschi Obermaierről, a 68-as szexszimbóleumról szól (Mick Jaggerrel és Jimi Hendrixszel is hált, mások mellett), aki önmagában megérne egy posztot, igaz, nem okvetlenül az Alkeszon. Itt elolvasgathatják a Summer Wine szövegét, magyar fordítást noha találtam, nem tetszett. A dalt előadta a Corrs és Bono is, Mikes Éváról nem is beszélve – hogy egyedül hogy csinálta?! –, aki Hoffmann Ödön magyarítására támaszkodhatott. Eper, cseresznye és az angyal csókja, hajjaj.

Sinead O'Connor borászatos-békeharcos (palesztinos-zsidós) példabeszédére Alföldi Merlot bukkant nemrégiben, s egyből felajánlotta a politikus nótát közös hasznosításra. A kopasz énekesnőt kedveltem egykor nagyon, különösen, amikor a dettó békeharcos In The Name Of The Father soundtrackjében megnyilvánult. E mű címe: If You Had A Vineyard. A forrása: Ésaiás könyve 5:1-7. Szép szöveg – jegyezte meg AM. A mű kifogástalan minőségben elvileg itt hallható, ám nekem vasárnap délután valamiért nem sikerült elérnem.

Amy Winehouse-t a hajánál, illetve a nevénél fogva rángattam bele ebbe a szövegbe, hadd legyenek hárman. Nem fog itten rosszul mutatni, hiszen jól csinálja, amit. Felmerül a kérdés, rokona-e a művésznő a bócsai Winehaus Kft.-nek? Dalolása minőségéből az következik, hogy nem. Amy Winehouse a Brit Award, vagy ahogy becézve hívják, a Brits Best British Female Singerje, akinek nemcsak a hangja elsöprő és -bűvölő, hanem – mint AM kolléga rámutatott – a viselkedése is pompásan illeszkedik a hagyományos szex-drog-rakenroll vonulatba. A nevén kívül is szoros szálak fűzik az alkoholhoz. A londoni Astoriában adott legutóbbi koncertjén egy szám közepén kirohant hányni, aztán vissza se jött. A hivatalos verzió szerint gyomormérgezése volt. A nem hivatalos szerint egy újabb érv, hogy becsekkoljon a rehabbe. A dal címe: Rehab.

Címkék: esszéjellegű

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://alkoholista.blog.hu/api/trackback/id/tr1942610

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

keszvagyok 2008.03.06. 16:39:27

azóta felkerült az eredeti Summer Wine is: www.youtube.com/watch?v=iHtPvUHjZfU
süti beállítások módosítása