Címkék

Utolsó kommentek

  • elzee: Ma kóstoltam a bort... 19 éves kora ellenére tökéletes állapotban van, talán még mindig nincs a cs... (2022.12.25. 14:32) Éljen, itt a legdrágább vörös!
  • Didier Pénine: @alföldimerlot: If you need personalised Champagne just go to sayitwithchampers.co.uk (2020.06.07. 13:28) Rizlingek az óceánon túlról
  • Szikra Feri: Én most lettem szerelmes a zweigelt-be. Itta már valaki a Balaton-felvidéki Somodi Zsolt Borászat ... (2018.11.27. 11:21) A világ legjobb zweigeltjei
  • gbsz: A lecsós kép forrása nem a linkelt URL, hanem ez: www.gabojsza.hu/2007/07/kedvenc-lecsm.html Kéret... (2017.02.21. 16:44) Mit igyunk a lecsóhoz?
  • ecsabi: @fakanalhos: Aki pedig Angliában él és magyar borra szomjas, az lessen be ide: <a href="http://... (2016.01.31. 16:09) Villányi áttörés
  • Utolsó 20

Alkoholista Twitter

Nincs megjeleníthető elem

Alkoholista a Facebookon

Megint Etyeken kell borozni

Kezes-Lábos 2009

2009.09.23. 05:45 - palack

Hétvégén Kezes-Lábos Fesztivál, ha jól számolom az idei már a hetedik. Lehet, hogy a lábos helyett én túlzottan is a pohárra koncentrálok, de nekem ez mindig inkább egy kis pincefesztivál volt, mint kézműves találkozó. Konkrétan a tavaszi pincefesztiválon például több meghívott kézműves volt, mint a mostani kezes-láboson lesz. Mindenesetre a honlap szerint szombaton és vasárnap 10 órától Etyekre várják az ínyenceket, a gyermekes családokat és a kultúrára, zenére, könnyed, igényes szórakozásra vágyó kedves látogatókat! No és persze különös szeretettel a borra szomjazókat, hiszen az etyeki pincék mellett vendégborászatok is várnak majd minket.

Szerencsésen egy kupacban az Újhegyen a Rókusfalvy Pince közelében lesz a vendégek nagy része. Ráspi, Laposa, Bott Frigyes, AZ Nektár, Villa Tolnay, Orsolya Pince, Gradowski, Tokaj Pendits, Tamás Pince, Tiffán Ede és Zsolt, Kreinbacherék, St. Andrea, Demeter Zoltán és a Losonci Pince. Kicsit távolabb, de még kellemes sétányira Bolyki János és Homonna Attila. Szemben az Öreghegyen már bátrabb gyaloglásnyira - kevésbé bátraknak ott a busz - Hernyákék és az Etyeki Kúria sem marad ki a jóból. Náluk lesznek a Dorogi Testvérek, Németh János, Karner Gábor, Kiss Gábor és a Tokaj Nobilis. A Kecskegödörben vendégeskedik majd Szecskő Tamás, Németh Attila Gábor és Légli Géza. A Körpincében pedig már otthon vannak Nyakasék. Az előrejelzések szerint hétvégén nem túl meleg, többnyire napos, igazi borkóstoló idő lesz. A világért sem szabad kihagyni.

[A fotó a fesztivál archívumából származik.]

Címkék: programajánló etyek 2009 kezes lábos

9 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://alkoholista.blog.hu/api/trackback/id/tr371400762

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Magg (törölt) 2009.09.27. 09:20:04

.... hát túl meleg volt....

Én nem vagyok annyira művelt "alkoholista", így csak azt tudom mondani, Laposáék és Tiffánék borai nagyon finomak.
St. Andrea nem annyira ízlett, Tamás pince Syrah-jától meg kifejezetten kirázott a hideg, ott nem is mertem mást kóstolni.
Sajna, elg későn mentünk ki, így Légli és Nyakas kimaradt - de majd jövőre. :)

petraeus 2009.09.27. 21:46:56

en egyaltalan nem vagyok se muvelt se alkoholista, de azt tudom hogy 300 forintert arulni a 2008 no name etyeki pinceszet szurkebaratjat, egy lepusztult helyen koszos wc vel nem jo uzlet, az etyekiek ne csodalkazzanak ha par ev mulva senki nem lesz a fesztivaljukon es a pinceszetek sorba mennek tonkre, sirni nem fogok utanuk. erre jo a kapitalizmus a jo tuleli a tularazott meg tonkremegy, rohej hogy a boltban harmad annyiert kapok etyeki bort mint a sajat fesztivaljukon, nem mintha ezutan valaha is vennek etyeki bort.
ehhez kapcsolodik meg lazan a budapesti jazz klub ahol 2000 ft ert sikerult venni 2 szer 2 deci vorosbort (egri bikaver es villanyi portugieser) meg egy kis uveg (2.5 dl) asvanyvizet a vorosbort jol lehutve (4-6 fokra)!!!

gratulalok!

ehhez kepest pragaban (a sor varosaban!!) 2400 ftert a roth pinceszet 2004 es villanyi cab sav at aruljak, tokeletes kiszolgalassal, atfejtes, kostolas, stb, 800 ft os orias sajttallal, rendkivul kedves es erto pincertol! azonkivul ugyanaz a hely 13 kulonbozo cseh (morva) pinceszet borat kinalja pinceszetenkent 10-20 kulonbozo bor a legdragabb volt 4000 ft, nyi korona!

lenen mit tanulni!

ezt most indulatbol irom igy meg kulfoldiek elott nem egtem le, mint a magyar borral budapesten es etyeken, koszonom tisztelt borasz tarsadalom!

bajkeverő 2009.09.28. 21:59:16

tényleg nem vagy valami művelt!
Prágába gondolom stoppal mentél a magas benzinárak miatt...

dalton1 2009.09.28. 22:07:43

@petraeus: Ne haragudj, de komolyan azt hiszed ez a magyar borásztársadalom bűne?

Szerinted miután a pincétől elkerül a bor mennyi befolyása van rá a termelőnek hogy hová jut?
És még csak ne is emlísd egy kalap alatt a magyar borásztársadalmat azokkal a bűvészekkel akik 300Ft-os szart csinálják és árulják.

Minden szakmában és minden országban van aki becsülettel végzi a dolgát és van aki a pénzért...erre már egy kamasz is rájön...

És indulatból írni nem helyes...mert nem látod a sorok között a lényeget...és mások sem fogják látni, mit akarsz mondani...

Kóstolómester (törölt) 2009.09.29. 07:59:30

Az egész borfesztiválozás nem egyszerű dolog...a múltkor Győrben tetttem megjegyzést az egyik villányi pincészet csalódást okozó borára erre a jelenlévő segédborász kirohant a pult mögül és óriási vitába szállt velem hogy a bor így meg úgy kiváló. Persze nem volt az. Ilyen kirohanást Burgenlandban nem tapasztaltam mikor az ottani fesztiválon jegyeztem meg hogy a kékfrankos bizony egyensúlyt vesztett és túlságosan nagy az alkoholfoka, aborász csak annyit mondott hogy talán az idén jobban sikerül...
Igazábol nem élvezem a borfesztiválokat mert vásáros hangulatuk van és az üzleti érdek is nyilvánvaló. Lehet hogy petraeusnak van egy kis igaza, kicsit sok a stressz itthon meg egy csomó borász elvan tévedve. Prágában nem voltam de tavaly Szlovéniában kultúrhelyeken ittam én is és a borszaküzletben a csinos szőke nő (aki semmit sem tud semmiről) helyett egy profi kiszolgáló fogadott aki pontosan tudta miről van szó mikor tölgyfahordós érlelésű sauvignon blanc-ot kerestem. Itthon az ilyesmit félek megkérdezni a tékában.

petraeus 2009.09.30. 21:02:32

bajkevero
nem az arral volt a bajom hanem az ar ertek arannyal, ugyan mar miert fizessek 2100 ftot egy uvegnyi 2008 as etyeki borert kozvetlenul a termelotol amikor a kornyek legjobb boranak jo evjarata kerul ennyiba, az atlag etyeki bort meg 1000 ft korul mar boven meg lehet venni, a minosegert szivesen fizetek, de a futottak meg etyeki pinceszet 2008 as voros boraert kifizetni 2800 ft ot per uveg (400 per deci)picit tulzas. egy borfesztival szoljon promociorol, unneprol es tisztes haszonrol de ne akarjanak egy hetvege alatt meggazdagodni. igy ellentetes hatast ernek el.

tisztelt dolton1
azert a fesztival szervezesebe gondolom boraszok is beleszolnak, ok a sorhutobol kivett egri bikaverrol nem tehetnek, az csak az altalanos borkulturat minositi.
tisztelettel

bajkeverő 2009.10.04. 20:12:45

Petraeus:

Nem az igazadat firtattam, csak a "stílusodra" reagáltam...
Legközelebb tényleg ne indulatból kommentelj, mert így te is ellentétes hatást érsz el!
üdv

rat-chat 2009.10.23. 22:41:34

A Debreczeni pincészetről nem találok infót, szívesen olvasnék szakértő véleményeket. A héten Gödöllőn kóstoltuk egy borvacsorán és nekem nagyon tetszetek a borai. Egyedi, a szokásos etyeki vonaltól eltérő, testesebb, markánsabb borok. Mi a vélemény róluk?
süti beállítások módosítása