Címkék

Utolsó kommentek

  • elzee: Ma kóstoltam a bort... 19 éves kora ellenére tökéletes állapotban van, talán még mindig nincs a cs... (2022.12.25. 14:32) Éljen, itt a legdrágább vörös!
  • Didier Pénine: @alföldimerlot: If you need personalised Champagne just go to sayitwithchampers.co.uk (2020.06.07. 13:28) Rizlingek az óceánon túlról
  • Szikra Feri: Én most lettem szerelmes a zweigelt-be. Itta már valaki a Balaton-felvidéki Somodi Zsolt Borászat ... (2018.11.27. 11:21) A világ legjobb zweigeltjei
  • gbsz: A lecsós kép forrása nem a linkelt URL, hanem ez: www.gabojsza.hu/2007/07/kedvenc-lecsm.html Kéret... (2017.02.21. 16:44) Mit igyunk a lecsóhoz?
  • ecsabi: @fakanalhos: Aki pedig Angliában él és magyar borra szomjas, az lessen be ide: <a href="http://... (2016.01.31. 16:09) Villányi áttörés
  • Utolsó 20

Alkoholista Twitter

Nincs megjeleníthető elem

Alkoholista a Facebookon

Sör, pálinka, kolbász és feszt

2011.09.29. 00:00 - palack

Egyre több gasztronómiai fesztivál van mostanában, újak és régiek: bor, sör, pálinka, pezsgő, csokoládé, mangalica, hogy csupán néhány témát említsek – ember legyen a talpán, aki egymaga ellátogat csak a felére is. Fesztiválból is van ám kézműves, profittal nemigen törődő, lelkesedéssel, elhivatottságból összehozott ingyenes és van alaposan megmarketingelt, fesztiválkártyás, híresfellépős, belépőjegyes. No meg ezeknek szinte az összes elképzelhető vegyülete persze. Jövő hét csütörtöktől vasárnapig két mintapéldány fut majd párhuzamosan: aki bírja, okulásul megnézheti akár mindkettőt.

A Budai Várban Pálinka- és Kolbászfesztivállesz gazdag zenei programmal, asztal- és menüfoglalási lehetőséggel, huszonnégy főzdével és vodkával, mint vendégpárlattal. Hogy milyen vodkakínálat lesz, az nem derül ki a beharangozókból, csak remélni lehet, hogy nem az idei Borfesztivál szánalmas francia díszvendégeskedését irigyelték meg. Azért a kolbász témára jobban rá lehetett volna gyúrni, ha már szerepel a névben: összesen négy kolbászda kínálatát pazarnak titulálni enyhén szólva megmosolyogtató bármennyit is hoznak ők majd nagy igyekezve. Ezzel szemben ott lesz majd Bálizs Anett és Kondákor Zsófi, akárkik is legyenek ők, ennek következtében a napijegy kétezer, a hetijegy négy, a pohár ebben benne foglaltatik, a többit a főtámogató pay pass kártyájával kell fizetni. Ha egyvalamit, akkor a Márkházi Pálinkákat ki ne hagyják!

A Mikszáth téren és környékén eközben kézműves sörfőzdék gyülekeznek majd a második Főzdefesztre, szám szerint tizennyolcan, négy külföldi vendéggel kiegészítve. A tavaszi feszten (nálam is) taroló, méltán közönségkedvenc első magyar IPA, a Grabanc második kiadása mellé ezúttal még IPA-falatkákat is lehet majd kóstolni. Nagy siker volt még akkor a Köleses sör, ezúttal Hajdinásra lehet majd rápróbálni. A frissen alakult Csobánkai Serfőzde Fekete Báránya az első magyar stout, azt mondják igencsak izgalmas darab. Itt lesz Közép-Európa állítólag legnemesebb és legdrágább söre a Kaltenecker B27: ez egy extra erős, fenyőtobozzal, fenyőrüggyel és borókával főtt barnasör, melyet végül tokaji aszús hordóban érlelnek pár hónapig. Tavasszal a sörfesztivál estére sajnos sorfesztivállá csúnyult, ezen próbálnak változtatni a szervezők több és jobb sörcsappal nem is beszélve néhány monszter-sörcsapról, amelyek 1,5 másodperc alatt tolnak ki magukból egy korsónyi áldást. Lesz azért zene is, az ételekről a környékbeli vendéglők gondoskodnak, a belépés ingyenes, fizetni magyar forinttal lehet.

Címkék: sör programajánló pálinka

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://alkoholista.blog.hu/api/trackback/id/tr793263974

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Takács Kr. · http://takacskrisztianir.blog.hu 2011.09.29. 19:52:19

tavaly a pálinkafeszten volt bor is. azért volt érdemes kimenni, (meg a kolbászért). tudja valaki, hogy lesz-e most boros?
süti beállítások módosítása