Péntek délben nyitotta meg amúgy is nyitott kapuit a fővárosban, a Duna korzón, a Vigadó magasságában a legvadonatújabb magyar pálinkafesztivál. A nyitott kapukat úgy kell érteni, hogy ez olyan rendezvény, amelyre a szervezők tájékoztatása szerint ingyenes a belépés, és az ilyet pártoljuk. Egyelőre mi sem maradtunk le semmiről, sőt nyájas olvasóink sem – hacsak az első néhány órát nem számítjuk –, minthogy a hajcihő három napig tart, szombaton és vasárnap délelott tíztől egészen éjfélig.
Ezt most a Magyar Szeszipari Szövetség és Terméktanács organizálta, szemben a tavaszival, amelyet pedig a Magyar Pálinka Marketing Kht, hogy ezek milyen viszonyban vannak egymással, nem tudjuk. De nem is ez a fontos, inkább az, hogy kiköltözik a standokra a főzdék színe-virága, az Agárdi Pálinkafőzdétől a Panyolai Szilvórium Kft-n és a Zsindelyes Pálinkafőzdén át egészen Savanya Gézáig. Nekünk csak a Márton és Lányai fog hiányozni.
Mindazonáltal jobb, ha tőlünk tudják, hogy ma Magyarországon körülbelül 550 ezer hektoliterfoknyi gyümölcspálinka kerül kereskedelmi forgalomba. Majdnem mindet itthon isszuk meg. És már öt van, amely eredetvédett: a békési szilva, a gönci barack, a kecskeméti barack, a szabolcsi alma és a szatmári szilva.
Továbbá a szervezők célja, hogy a pálinka levetkőzze a hozzá méltatlanul esetleg még mindig kötődő restiillatot, és helyette drága ételek és elegáns szalonok párájába burkolózzon. Ezt elképzeltük hirtelen, úgyhogy egészségükre.
Utolsó kommentek