A bordeaux-i OBI, a CIVB hivatalosan bejelentette, hogy a rendkívül esős és hűvös nyárra tekintettel, amely nem tette lehetővé a megfelelő érést, az elsőként szüretelt sauvignon blanc esetében engedélyezi a chaptalozást, vagyis a cukrozást. Az újvilági termelők mindig a cukrozás európai engedélyezésének fölemlegetésével vágnak vissza, amikor az óvilágiak a víz-, tannin- vagy savhozzáadást kifogásolják a tengerentúli borászati gyakorlatban. Hogy a CIVB vajon a többi fajtánál is engedélyezi-e a cukrozást, az egyelőre nyitott kérdés. A szőlők nagy része még a tőkéken van, de az időjárás továbbra is aggasztó. Jean-Philippe Delmas, a Chateau Haut Brion tulajdonosa szerint annyi már bizonyos, hogy ez nem lesz szuperklasszis évjárat, és ez a bordeaux-i new speaket magyarra fordítva annyit tesz, hogy a termés minősége siralmasnak ígérkezik. Brüsszelben egyébként már dolgoznak azon a törvénytervezeten, amely a cukrozást betiltaná, és csak a mustsűrítést engedélyezné.
A bejegyzés trackback címe:
https://alkoholista.blog.hu/api/trackback/id/tr92156954
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.
Alejandro 2007.09.05. 13:34:40
Hát igen, itthon is még két hét hasonló időjárás, és a Varga Csabagyöngye lesz az egyetlen 2007-es bor, amiről érdemben beszélgethetünk...
Utolsó kommentek