Címkék

Utolsó kommentek

  • Didier Pénine: @alföldimerlot: If you need personalised Champagne just go to sayitwithchampers.co.uk (2020.06.07. 13:28) Rizlingek az óceánon túlról
  • Szikra Feri: Én most lettem szerelmes a zweigelt-be. Itta már valaki a Balaton-felvidéki Somodi Zsolt Borászat ... (2018.11.27. 11:21) A világ legjobb zweigeltjei
  • gbsz: A lecsós kép forrása nem a linkelt URL, hanem ez: www.gabojsza.hu/2007/07/kedvenc-lecsm.html Kéret... (2017.02.21. 16:44) Mit igyunk a lecsóhoz?
  • ecsabi: @fakanalhos: Aki pedig Angliában él és magyar borra szomjas, az lessen be ide: <a href="http://... (2016.01.31. 16:09) Villányi áttörés
  • tiboz: A Frittmann pincészet 2015-ben az Év pincészete díjat is kiérdemelte. Sőt még a Wall Street Journa... (2015.10.30. 08:37) Frittmann a tilón
  • Utolsó 20

Alkoholista Twitter

Nincs megjeleníthető elem

Alkoholista a Facebookon

Minden bordói egyforma

Robert Parker monnyon le!

2007.12.05. 16:30 - alföldi merlot

Oz Clarke és Michael Broadbent, a Decanter-istálló két veteránja azt hányja a bordói topsatók szemére, hogy új keletű borászati filozófiájuk következményeként elvész a területi identitás. Broadbent szerint elsikkad a terroir, minden bordóit ugyanabba a stíluszubbonyba kényszerítenek, St-Estephe, St-Julien vagy Margaux borai megkülönböztethetetlenek egymástól, és már Médoc-ban is pomeroli borokat akarnak készíteni. Clarke rákontráz: "de nekik nem sikerül olyan jól". A nagy Oznak a homogenizáció csal könnyet a szemébe, amely szerinte három tényezőre vezethető vissza: alkohol, új fa és szárnyas borászok. De nem csak az Óvilág húzta ki a gyufát. Az Újvilágot is számos métely mételyezi, név szerint: szárnyas borászok, pontvadászat, újfa-függőség, alkoholizmus és elárazás. És így tovább.

Címkék: híradó szemleszerű bordeaux michael broadbent decanter oz clarke

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://alkoholista.blog.hu/api/trackback/id/tr18252889

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

teroldego 2007.12.05. 20:41:28

Azért a stílusváltás veszélyes is lehet a bordói topsatók számára,hiszen áraik jóval magasabbak,mint általában a most követni kívánt irányzatok boraié.Az árverseny mellett a másik veszély,hogy boraik elveszíthetik a terroir jelleg mellett azt az egyensúlyt,amely ezekre a borokra eddig elmondható volt. Nem szeretem a kilógó alkoholt és eddig a bordói borokra ez nem is volt jellemző,főleg a bal parton. Bár a stílusváltás mellett ezt befolyásolhatja a klímaváltozás is.
süti beállítások módosítása