Címkék

Utolsó kommentek

  • elzee: Ma kóstoltam a bort... 19 éves kora ellenére tökéletes állapotban van, talán még mindig nincs a cs... (2022.12.25. 14:32) Éljen, itt a legdrágább vörös!
  • Didier Pénine: @alföldimerlot: If you need personalised Champagne just go to sayitwithchampers.co.uk (2020.06.07. 13:28) Rizlingek az óceánon túlról
  • Szikra Feri: Én most lettem szerelmes a zweigelt-be. Itta már valaki a Balaton-felvidéki Somodi Zsolt Borászat ... (2018.11.27. 11:21) A világ legjobb zweigeltjei
  • gbsz: A lecsós kép forrása nem a linkelt URL, hanem ez: www.gabojsza.hu/2007/07/kedvenc-lecsm.html Kéret... (2017.02.21. 16:44) Mit igyunk a lecsóhoz?
  • ecsabi: @fakanalhos: Aki pedig Angliában él és magyar borra szomjas, az lessen be ide: <a href="http://... (2016.01.31. 16:09) Villányi áttörés
  • Utolsó 20

Alkoholista Twitter

Nincs megjeleníthető elem

Alkoholista a Facebookon

Tegnap ittam

Erzsébet Pince B-7 2009

2010.08.30. 10:00 - Octopus

Talán tudat alatt vonzódom a kódnevekhez, vagy csak a hárslevelű keresztezésekhez, mindenesetre a Dereszla remek T10-ese (na jó, kabar névre hallgat az már) után újabb jól csengő nevű fajtát kedveltem meg. A Tarcal-7-ből az Erzsébet Pince hozott piacra egy kisebb tételt, némiképp megtévesztő módon B-7 néven (nem mindegy ám). Alanyunk tájbor minősítésű, azaz valószínűleg még kísérleti stádiumban van a szőlőfajta, de úgy tűnik, készítői láttak benne elég fantáziát ahhoz, hogy megjelenjenek vele. Jól tették, az általam elfogyasztott palack legalábbis egy több, mint ígéretes bort rejtett.

Erzsébet Pince B-7 2009

Világos citromsárga színében zöldes villanások. Első szippantásra egyedinek tűnik, ha valamihez hasonlítani kellene, leginkább a kabart nevezném meg. Tökéletesen tiszta, fiatalos illatában citrom, mandarin, kandírozott ananász, egy csipetnyi akácmézzel és tejes-tejkaramellás jegyekkel aláfestve. A remekül használt hordó egy kis szegfűszeget is hozzátesz. Szép, teljesen integrálódott savak tartják lendületben tömör, húsos testét, mely a magas (15%) alkoholt is képes kordában tartani. Pontosabban frissen nyitva még alkoholosnak tűnik, némi (ajánlott) szellőztetés után viszont már csak finoman melegít a szesz, és egy kis nem cukros édességgel kerekíti a száraz, kellemesen fanyar, grépfrútos-citrusos ízű kortyot. A lecsengésben a kandírozott gyümölcsök köszönnek vissza. Erős 6 pont, egy kicsivel több izgalom, egy kicsit kevesebb alkohol, és a hetes is meglenne. Jó vétel, ha emlékezetem nem csal 2390 Ft-ot hagytam ott érte a Borfaluban. Fejlődőképesnek tűnik, néhány éves érleléssel akár komplexebbé is válhat.

Címkék: hatpontos tokaj erzsébet pince

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://alkoholista.blog.hu/api/trackback/id/tr782257199

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

A fogyasztó 2010.08.30. 14:49:16

Érdekes tapasztalataim vannak ezzel a borral kapcsolatban. Kb 2 éve ittam először a pincénél és nagyon kellemes benyomást tett rám. Még az asszonynak is ízlett pedig ő többnyire csak édes tokajiban utazik. Vettünk is belőle néhány palackkal, amit idehaza elszürcsölgettünk. Aztán mit ad Isten volt nálunk egy baráti összejövetel, ahol vagy 10 féle jó magyar fehérbort kóstoltunk össze csak úgy amatőr szinten (Légli, Bussay, Konyári, NAG, Szepsy stb.) és ott bizony ez a bor a vert mezőnyben végzett. Azóta sem tudom eldönteni, hogy történt e vele valami (pedig pincében tároltam kb 1 évig) vagy pedig csak ennyit tud. Lehet, hogy rá kellene nézni erre a 2009-es tételre is.
süti beállítások módosítása