Azt írják Mádról a mádiak, hogy: “Már zajlanak a munkák a szőlőkben, dolgos emberek keze jár szorgosan, a borász érző és értő odaadással hittel és lélekkel, komponálja a mádi borokat. A harmónia hatja át a mádi dűlőket, pincéket.” Sőt, ebben a szellemben: “Szeptember 23-án és 24-én az UNESCO Világörökség részét képező Tokaj-Hegyalja szívében, Mád a Furmint Ünnepére várja a látogatókat.”
Lényeg a lényeg: a hétvégén, azaz 23-án és 24-én lesznek a Mádi Szüreti Napok, konkrétan a XXI. (Koppány László, a helyi iskola néhai igazgatója találta ki a rendezvényt még 1991-ben), úgynevezett gazdag programokkal várják az ilyesmire fogékonyakat. Számunkra nyilván az a legérdekesebb, hogy a boros programokat a Szepsy István nevével fémjelzett Mádi Kör tagjai alakítgatták ki, és úgy tűnik, talán ez lesz Magyarországon az első olyan “szüreti napok” elnevezést viselő rendezvény, ahol tényleg csak jó borokat lehet majd kapni. A rendezvény ideje alatt a Szent Tamás Pincészet, a DemeterVin, a Barta Pince, a Budaházy Pincészet, a Lenkey Pincészet, a Royal Tokaji Borászat, a Tokaj Classic Borászat, a Bodnár Pincészet, a Takács Pincészet és a Visóczki Pincészet is rendkívüli nyitvatartással üzemel, végig lehet járni és inni az összeset, a harmónia áthassa végre mindazt, amit át kell hatnia.
A teljes programlistát (gazdag! kulturális!) Magna Cum Laudéstul és díszmadárkiállításostul meg lehet találni a mad.info.hu oldalon.
Utolsó kommentek