Szeptember elején kezdtük a szüretet a korai érésű fajtákkal (sárgamuskotály, chardonnay, sauvignon blanc). A területeink elszórtsága, és fekvése nagy odafigyelést igényel a szüreti időpont megválasztásában, de ezek a kisebb tételek érzésem szerint remek fűszerek lesznek a cuvée borainkban. A furmint és hárslevelű fajták szüretét a napokban kezdtük el, de még a nagy része a tőkéken érik. Óvatos vagyok a jóslatokkal, különösen, amíg a szőlők java még kint éjszakázik. A már erjedő, és kierjedt tételek a várt minőséget, fajtakaraktert szépen domborítják.
A bejegyzés trackback címe:
https://alkoholista.blog.hu/api/trackback/id/tr923284225
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.
Nincsenek hozzászólások.
Utolsó kommentek