Címkék

Utolsó kommentek

  • elzee: Ma kóstoltam a bort... 19 éves kora ellenére tökéletes állapotban van, talán még mindig nincs a cs... (2022.12.25. 14:32) Éljen, itt a legdrágább vörös!
  • Didier Pénine: @alföldimerlot: If you need personalised Champagne just go to sayitwithchampers.co.uk (2020.06.07. 13:28) Rizlingek az óceánon túlról
  • Szikra Feri: Én most lettem szerelmes a zweigelt-be. Itta már valaki a Balaton-felvidéki Somodi Zsolt Borászat ... (2018.11.27. 11:21) A világ legjobb zweigeltjei
  • gbsz: A lecsós kép forrása nem a linkelt URL, hanem ez: www.gabojsza.hu/2007/07/kedvenc-lecsm.html Kéret... (2017.02.21. 16:44) Mit igyunk a lecsóhoz?
  • ecsabi: @fakanalhos: Aki pedig Angliában él és magyar borra szomjas, az lessen be ide: <a href="http://... (2016.01.31. 16:09) Villányi áttörés
  • Utolsó 20

Alkoholista Twitter

Nincs megjeleníthető elem

Alkoholista a Facebookon

Az első szerelem – tíz év múlva

2005.11.04. 05:42 - Albert gazda

Orbitális ív a kétpontos oportugízertől a nyolcpontos Grande Sélectionig, az érdektelen olcsótól a Villány újrafogalmazásának sejlő szuperdrágáig. Végigvizslattam a Tiffán-pince úgynevezett derékhadát.

Ede bácsi volt az életemben az első. Önéletrajzi elemekben bővelkedve elmesélem, hogy 1997-ben, amikor már úgy véltem – balgán, szerénytelenül –, kóstoltam-ittam annyi jó bort, hogy írhatnék valamit a témában, az akkori villányi egyenlők közül az akkori legnagyobbat hívtam fel. Azzal, hogy meglátogatnám. Gondoltam, riport lesz belőle, de nagyinterjú kerekedett helyette a néhai Kurírban. Visszhangzott rendesen. Hiába, bortörvény-újrafogalmazó időket éltünk.

Akadtak korszakos Tiffán-borok is a praxisomban, fekete címkés cabernet-k, még fél literes palackokban, aztán a debütáns Grande Sélection 95, addigi legnagyszerűbb vörösélményem – 99 nyarán bontotta a mester öntettei mezején, s vett elő hozzá hatalmas poharakat, vagy kelyheket, vagy mi –, majd az első Várerdő pinot noir 2000-ből. Bejöttek a kékoportó/portugieserek is: díjaztam, hogy a villányi kötelező gyakorlatot nemcsak gyümölccsel, kompóttal, hanem érdekesebbre hangolt fűszerességgel oldja meg a família. A 2000-est például négy csillaggal szórtam meg az ötös skálán.

Szálltak a darvak, múltak az évek, piszok sokat változtunk egy szálig, jöttek új, izgalmas fazonok, és a régieket hanyagoltam valamelyest. Mert mérges voltam, hogy nem Bordeaux, hanem Kalifornia felé kacsingatnak. (Nyilván semmi sem ennyire egyszerű, persze.) Szóval, bár a legfontosabb Tiffán-tételek nem maradtak ki, az éves VG-összefoglalóimban például nem nagyon emlegettem őket.

No, lírából ennyit, a lényeg, hogy kitaláltam, megnézem végre az aktuális Tiffán-szortimentet rendesen. Összeraktam egy hatos sort (speciál tenksz Pátzay Istvánnak von Veritas), lentről felfelé, beleseperve négy évjáratot. És végigkóstoltam jól. Ahogy Lothar Matthaus – maradj, német, mi lesz velünk nélküled? – fogalmaz hetente a Népsportban: lássuk csak!

Rosé Cuvée 2004

Benne jószerével minden fajta, amit a pince preferál, portugiesertől cabernet-ig. A színe rőtes-téglavörös, pirkadt, nem az a csillogó rózsaszín, ami megszokott felénk. Élesztős, füstös jelleg mögül jönnek elő a gyümölcsök, ezt kedvelem, cseppet cukorkás is, ezt kevésbé. Ízében savanykás, bizonytalan, sok a sav, mégis émelyít. Az utóíze ellenben tisztességes, krémesen játszik. Végső soron mintha nem lenne összerendeződve – ami egy év után lehetetlen –, tehát inkább széttarthat már. Nem fitt. Kiönteni mégsem kell, a 3 pontot eléri.

Portugieser 2004

Kifejezetten világos rubin, ennek nem turbózták a színét, annyit hoz, amennyit az ocsmány évben hozni lehetett. Elsőre semmi gyümölcs, csak fűszeresség és kis animál. Karcsú bort ígér az illat, nem ad mást az íz sem. Vékony, rengeteg savak vezetik a bort, lecsengésben savanyítanak. Tannin zéró, bár a hátcímke szerint bársonyosnak kellene lennie, igaz, a hátcímkét nem szokás minden évben lecserélni. 2003-ban nyilván bársonyos volt. Újabb nekifutásokra mélyül valamelyest, vegetális, leveszöldséges nüáncok bukkannak elő, árnyalatnyi gyümölcs is, ribizli, ám a savak legyőzhetetlenek és kiegyensúlyozhatatlanok, órákon át. A 2 és a 3 pont határán. 2 pont csak, mert ugyan vessen követ Tiffánékra, aki 2004-ben jobb portugiesert tudott, mindazonáltal nem volt muszáj bemennni a zsákutcába senkinek.

a mindig vágyott kifinomult animalitás

Várerdő Pinot Noir 2003

Sötét rubin, sűrű, már töltéskor felrajzol a pohár falára kétsornyi templomablakot. Mozgatás nélkül is mély, gyümölcsökkel, kávéval. "Fekete" illatvilág. Vak kóstolótárs lényegre törve megállapítja: a színét leszámítva mindene perfekt mód "pinós". Extra jó hordóban érlelték, melynek barrique-ja hangsúlyos – teszi hozzá. Én, ugye, tudom, mi van a pohárban, s noha a fajta "burgundibb" verzióiért rajongok, megjegyzem: mély, túl mély, de ennek a bornak ez jól áll. Ja: a 2000-esről is azt mondtam, mindenekelőtt Tiffán, azután villányi, és csak végül pinot noir. De – jó, és kész. Vissza a 2003-ashoz: széles, de játékos, energikus, délceg savakkal, határozott tanninnal, dicséretes tartással, rokonszenves struktúrával. Túlérett cseresznyével, meggyel, virágokkal, ibolyával. Meleg bor. Jelentős alkohol, picit csíp a végén. Jönnek csonthéjasok is, mogyoró, meg nem csonthéjasok, kömény és a mindig vágyott kifinomult animalitás. Percek múlnak, egyre izgalmasabb, komplexebb. Szép. Kimondottan szép. Két aránylag gyengébb év után ismét akkora, mint a 2000-es volt. Nagy. 7 pont.

Cabernet Sauvignon és Franc 2002

Fekete címkés, tintafekete színnel. Gyümölcsös-bőrös, robusztusságot előrevetítő illat. Feketeribizlis, eukaliptuszos. Határán az éretlen paprikásságnak és az izgalmas fűszerességnek – utóbbi felé billen. Ízben tényleg kőkemény és súlyos, ahogyan vártuk, "igazi magyar cabernet sauvignon". Amilyeneket az elmúlt évtizedben megszokhattunk. Koncentrált, magas alkohollal – a címke szerint 13,5-tel –, ellenben nem komplex, teste sem hatalmas, nem igazán vannak rétegei. Idővel árnyaltabbá válik, kávés, földes izgalmak jönnek elő. "Mintha a termelő sem ezt szánta volna a legfontosabb borának" – talál telibe a másik vak kóstolótárs. Elemükben vannak. Fajta ide, fajta oda, lehet, a pinot előtt kellett volna kóstolni. 5 pont.

Cuvée Carissimae 2001

Mondtam már, hogy nem szeretem a latin borneveket? Ám a CC megbocsátható, mert tényleg találtak a Tiffán-földeken római kori sírkövet, tényleg a hivatkozott felirattal. Részemről rendben. A Kopár-dűlőre hivatkozás dettó, hiszen a szőlő onnét van az utolsó szemig. Már a dugó is mély gyümölcsösséggel köszön. A színe bár sötét, de élénk, fiatalos villanásokkal, barnák nélkül. Illata azonban meglep. Megdöbbentően érett. Szakírószótárral: a tercier aromák dominálnak. Magyarul: a palacbuké. Még magyarabbul: aszalt gyümölcsök és állatok, karöltve, sőt egybegyúrva. Végy állatot, gyümölcsöt, gyúrd össze – morbid, ám borban jó. Aszalt ribizli – ha lenne ilyen. Mozgatással élénkebb lesz, előjönnek a "villányi" bogyós gyümölcsök, csokoládék, kávék. Szájban is tartja magát, még. Fenn van a csúcson, és könnyen lehet, hogy hamarosan lebucskázik onnét. Szélesen, kávésan vonul a vége. Egy gyenge évjárat erősre épített, már nem dinamikus, még ép bora. Három nap vákuum alatt tökéletesen leeresztett, a semmibe zuhant a maradéka. Úgy tűnik, most kell meginni. 6 pont.

Nem Bordeaux, nem Toszkána, nem Kalifornia. Hanem Villány? Mi az?

Grande Sélection 2003

Cabernet sauvignon, franc, merlot. Fiatalos, gyönyörűen csillogó szín, messze a feketétől, ifjúságra utaló lilás villanásokkal, mégis tartalmas és sötét összbenyomással. Zárkózott illat, mélyről jövő gyümölcsökkel, likőrös-rumos felhangokkal. Nem kínálja fel magát, nem "vetkőzik". Ki kell bontani. Meleg világ, mézes sütemény, szegfűszeg, ánizs. Keresni kell ezeket, szó nincs róla, hogy áradnának. Ízben viszont egyből bomba: zamathegyek, élénk, de nem érdes tannin ellenpontozza az extraktédességet, határozott sav segíti a végét, gyümölcsös díszítéssel. A cser rettentő fiatal, de biztos, hogy besimul, ha eljön az ideje. Mozgatás után megáll a bor a pohár falán, tétovázik kicsit, utána indul lefelé. Két emeletben. Kis vanília, de nem az otromba barrique-é. Játszik ez is. Friss anyag, ficánkol, zabolátlan, gazdag, szofisztikált. A struktúra: széles, okvetlenül, és magas is, semmi túlgömbölyítettség, messze a késztől, a harsánytól. Nem Bordeaux, nem Toszkána, nem Kalifornia. Hanem Villány? Mi az? Jó lenne tudni. Jó lenne, ha ilyesmi lenne. Lehet, elragadtattam magam. Itt van előttem még három korty, lelkes vagyok emiatt is. Ez jó. Megnézzük még, máskor. Ha megérjük. 8 pont. Kezdetnek.

Címkék: kóstolás 2003 hatpontos 2002 2004 ötpontos kétpontos hárompontos villány pinot noir hétpontos cabernet franc nyolcpontos cabernet sauvignon 2001 portugieser tiffán grande selection rozé carissimae

57 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://alkoholista.blog.hu/api/trackback/id/tr3313000

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

speirs 2005.11.04. 11:04:16

kóstolta vki a 2004-es jammertal cuvée-t???????

kifli 2005.11.04. 11:48:46

Cuvée Carissimae 2001 6 pont???? na ne röhögtess!!!!!!!!!!

csite 2005.11.04. 12:54:45

te hüje kifli! te meg véres sós vasrudat hánytál tőle, emlékszel?

Szakcsi 2005.11.04. 13:37:32

Szar évjárat, nem is kellett volna megcsinálni a 2001-est. Gere sem csinálta meg a prémiumait. Csak az erőlködés süt belőle. Mondjuk dicséretes, hogy ennyit is ki tudtak hozni belőle, de a 2000-eshez képest nagy visszalépés. Tiffánék kicsit beleszürkültek az utóbbi pár évbe. Persze ehhez az is kellett, hogy Zsolt beleköpjön a dolgokba. A vendéglátás kriminális, jó hogy nem vasvillázza meg a vendégeket.

exvendég 2005.11.04. 14:09:45

Amikor nekünk tartott kóstolót (ezek szerint bizonyos értelemben szerencsések voltunk), egészen biztosan nem tudott volna "megvasvillázni" senkit sem, mivel állni is alig tudott...

Szakcsi 2005.11.04. 15:05:21

Mázlisták, bár nem tudom melyik a jobb a bunkóság vagy a részegség. Bár részegen vendéget fogadni is bunkóság. Áh, hagyjuk ...

szemtanú 2005.11.04. 15:34:50

Nekem is volt szerencsém Zsolt Úrhoz igen ittasan, a családtagok tiltakozása ellenére ingyen adott kóstolót a népnek. ((((((:

Üveges 2005.11.04. 15:45:11

Zsolt az imázsépítő. Szegény Ede.

bla 2005.11.04. 15:59:47

Gráf József: minden eszközzel harcolni kell a borhamisítás ellen Eger, 2005. november 4., péntek (MTI) - A borhamisítás elleni harc fokozását ígérte a földművelési miniszter pénteken Egerben, az Egri Hegyközség eredetvédelmi fórumán. "Magyarországon a hamis bor kivonása és megszüntetése az egyik legfontosabb feladat lesz a következő időszakban és minden eszközt (...) be fogok vetni ezért" - mondta Gráf József. A tárca dolgozik a szabályozás szigorításán, ugyanakkor - mint mondta - a büntetőjog szigorítása is szükséges, mert a magyar borászat hitele és jövője függ a borhamisítás visszaszorításától. Gráf József a továbbiakban hangsúlyozta: szükségesnek tartja, hogy fél éven belül az ország valamennyi történelmi borvidékén elkészüljön az eredetvédelmi szabályozás a kiemelt szőlő- és borfajtákra lebontva. Ehhez a tárca minden segítséget megad - tette hozzá. A bortörvény tervezett módosításával kapcsolatban úgy vélekedett: az egyeztetés még nem érte el azt a szintet, hogy a javaslat az Országgyűlés elé kerülhessen. A tárca támogatja a borrégiók megalakítását, annak érdekében, hogy egy-egy térség egységes marketinggel és megfelelő mennyiségű termékkel tudjon megjelenni a piacon - mondta a miniszter. Gráf József arról is szólt, hogy egyelőre megvalósíthatatlannak tartja a borvidéken kívüli palackozás megtiltását. Az intézkedés bevezetésére az egri borászok kérték a minisztert az eredetvédelem szigorítása érdekében. A miniszter szerint a meglévő, komoly beruházással elkészült palackozó kapacitásokat nem lehet áttelepíteni egyik napról a másikra, a szabályozás bevezetéséhez idő kell. Kiemelte: a minőségvédelem érdekében fontosnak tartja viszont, hogy a bor minősítése mindenképpen az érintett borvidéken történjék meg. A palackozás megkezdése előtt pedig újra ellenőrizni kell, hogy valóban a minősített termék kerül-e az üvegbe - ismertette a szigorítási elképzelést a miniszter.

Sommelier 2005.11.04. 16:06:02

Tiffán Zsolt szélsőjobboldali. Meg bunkó is.

laca 2005.11.04. 16:11:44

re: Sommelier na és? nem politikus, sem nem illemtanár... (hanem borász)

Feri 2005.11.04. 17:29:17

Mit számít milyen pártot támogat. A lényeg hogy jó borokat készítsen! És ha te meg szélsőbalos lennél??? Az sem érdekelne...

Sommelier 2005.11.04. 17:31:15

Ti semmit sem tudtok a borokról, az a ti bajotok!

BB 2005.11.04. 17:35:05

A Fidesz szélsőjobb? Jajj ne, már itt is kezditek??

Feri 2005.11.04. 18:25:08

Kedves Sommelier!Te inkább a pártokkal foglalkozol, mint a borokkal. Az meg a bajod!

Feri 2005.11.04. 18:26:56

Kedves Sommelier!Te inkább a pártokkal foglalkozol, mint a borokkal. Az meg a te bajod!

RL 2005.11.04. 19:40:09

Kedves Sommelier ! Te nagyon beteg ember vagy , sürgősen kezeltesd magad és az , hogy ki a bunkó a hozzászólásaid után már nem kérdéses .

Sommelier 2005.11.04. 19:48:31

Kicsik vagytok még ti ehhez:)

2005.11.04. 20:14:04

A sommelier az egy kora középkori ökörhajcsár, aki az utazó királyi udvar tagjainak vizet, illetve, ha az ihatatlan volt bort kínált. :-) Tiffán Ede borai alapvetően jók. Helyes az a megállapítás, hogy borai elsősorban Tiffán borok, utána villányiak, és legutoljára a fajta. Valóban a 2000-es évjáratban sok csúcot megdöntött. Akkoriban azon is gondolkodtam, hogy talán ő lenne az első, aki megérdemelné, hogy mégegyszer megkapja az Év Bortermelője címet. Az utóbbi időben nem követtem megfelelő részletességgel borait, de méltatlan a fiára vonatkozó rosszindulatú megjegyzések leírása.

hegyaljai 2005.11.04. 20:14:56

Bocsi, az előzőt én jegyezném..

S. 2005.11.04. 22:00:41

Kedves "Sommelier"! Egy másik ember nickjén badarságokat írni, egy olyan fórumon, ahol nincs regisztráció, ahhoz ugye nagy bátorság kell? Gratulálok! Folytasd csak ha élvezed!

bob 2005.11.04. 23:37:01

Egyrészt mivel Tiffán Zsolt ha jól tudom, politikus (is), el kell viselje a kritikát. Azonban ezt ne hozzuk összefüggésbe a boraival, vagy a vendéglátási stílusával. Nem méltó a politika a borhoz.

bob 2005.11.04. 23:38:10

PS.: kedves Művelt Alkoholisták! Vettétek, hogy ez itten a 100. post? Tesséxépen ünnepelni és szép borokat inni rája! :)

a hüje kifli 2005.11.05. 09:31:44

Igaza van Sommelier-nek! Becsületes ember nem gazdagítja a szélsőjobbos-fideszes borászmilliárdosokat!

libsi borbuzi 2005.11.05. 09:50:05

hát én libsi lennék; de (vagy épp ezért:-P) leszarom, hogy Tiffán (akár Ede, akár Zsolt ...akár Ödön....) politikailag hova húz. Ha jó a bora, iszom; ha nem jó, vagy már nem éri meg; akkor meg nem ha meg oda politizál, ahová nekem nem tecc, legfeljebb jól nem szavazok rá...

libsi borbuzi 2005.11.05. 09:51:51

érdemben: Grand Delection 2000 és a Carissimae 1999 azért még mindig dobogósos nálam...

libsi borbuzi 2005.11.05. 09:52:20

D=S

Csite 2005.11.05. 11:30:24

Hüje Kifli ne politikázz!

Ribizli 2005.11.05. 11:45:07

Egyébként van aszalt ribizli.

jammer katzen 2005.11.05. 11:46:05

Hígagyú bolsi! Csak azt a marhaságot szabad szajkózni, amit Rákosi pajtás belétek vert? Tájékoztatlak benneteket, hogy én Villányban bort szoktam inni, és nem szegfűt rágok...

Dumb 2005.11.05. 12:02:46

"kóstolta vki a 2004-es jammertal cuvée-t???????" Kóstoltam, nekem a 2003-as sokkal jobban tetszett.

a hüje kifli 2005.11.05. 12:23:43

hüje jammer katzen! Igyál inkább orbánlevet, attól nem leszel ilyen hüje.

kiahülye? 2005.11.05. 12:28:31

szommak ala ommak

Ferraiolo 2005.11.05. 13:09:38

Basszus, nektek elmentek otthonról????!!!! Itt egy szubjektív borértékelést olvashattatok, nem politikai nézetkinyilatkoztatást! Elhiszem, hogy Tiffán Zsolt gondolkodása és politikai állásfoglalása megosztja az emberek és a borpiac véleményét, de ettől még a Tiffán család borainak kóstolásánál és értékelésénél el kell tudni vonatkoztatnia egy intelligens embernek! Vagy pl. Mondaviék borainak megítéléséből levon valamit vagy hozzáad, gogy a borász melyik politikai oldalhoz húz????

Garibaldi 2005.11.05. 13:58:39

Ferraiolo, te még a Mussolini meg a Mengele borát is innád, mi?

k 2005.11.05. 18:29:15

Nem vagytok normálisak. Amúgy akár tetszik, akár nem, a magyar borászok 90%-a erősen jobbos.

lian 2005.11.05. 18:37:27

k! Tőlem lehetnek jobbosak, lehetnek balosak, sem ez, sem az nem érdekel! Engem csakis az érdekel, hogy milyen bort készítenek! Aki meg ezen az oldalon politizál, az vagy egyszerűen rossz helyen kopogtatott, vagy ennyire korlátolt.

k 2005.11.05. 18:41:35

lian: egyetértek! Csak már nem bírtam ezt a sok marhaságot itt alant.

tárgyszerű 2005.11.05. 20:21:58

Albert G. fenti megállapításaival esetleg valaki foglalkozna még...?

Ferraiolo 2005.11.06. 21:47:00

Garibaldi - nem a Tiffán család szószólója vagyok, cseppet sem érdekelnek, tőlem fejre is állhatnak. Viszont a boraik annál jobban. Ha elmész a henteshez, előtte kinyomozod, hogy nem tagja-e neonáci vagy valami sátánista gyülekezetnek?????????? Nem a hús számít apukám?

eF 2005.11.08. 11:05:56

OFF: k: szerintem kevés az a 90%. Az igazan jo borokat keszitok kozott az arany erosen kozeliti a 100%-ot...

Rifat Ilgaz 2005.11.08. 12:12:26

Grandiózus politikai és pszichikai elemzés ez Albert gazdától, már-már a sztratoszférát súrolja, olyan mély és igaz. Csak így tovább!

Grísa 2005.11.08. 20:37:45

eF: ne politizálj! :o)

mywine.hu 2005.11.19. 17:26:54

Aki még ezek után is ;) megkóstolná a boraikat és felül tud emelkedni a politikán, ajánlom Kovács Ákos, Tiffán Zsolt és Urbán Dezső által nyitott Andante borpatikát a Bem rakpart 2. alatt.

Times 2005.11.21. 19:12:11

A feltörekvő Villányi fiatalok borai közül ajánlatom: a Güntzer Villus 2003 Szerintem cool!

Én 2006.04.19. 17:56:17

Tiffán Zsolt egy idült alkoholista!

Panzer 2006.05.17. 13:09:06

1. Zsolti nem alkoholista. 2. Végigkóstoltuk a borait, ettünk mindenfélét hozzá és csak azért fizettünk, amit bepalackozva megvásároltunk. Engem nem érdekel, hogy a borász balos, vagy jobbos. Ha jó a bora vásárolok belőle. Sommeliernek csak annyit üzenek, mivel ez nem politikai oldal ne írjon ide, egyébként meg inkább leszek szélső balos, mint kommunista, de remélem erre nem kerül sor.

viceversa 2006.06.13. 16:38:19

szerintem is alkoholista, én már láttam néhányszor, s nem a régimódi borgőz áradt belőle, hanem a mocskos részegségben fetrengett...ő tudja. imázsépítés?

Love 2006.06.28. 12:13:41

Szerintem ő egy igazi nagybetűs EMBER! (annak minden hibájával és erényével:))

akcsualli 2006.07.13. 20:33:48

Maguk itt miről beszélnek? Bor? Politika? Igaz, hogy a Tiffánnak a választások miatt még nem volt ideje az emberekkel a rozéját megismertetni, de azért ne keverjék már itt a dolgokat össze. Megjegyezték?

fgh 2006.07.23. 18:10:10

Tiffán rendes embör.

akcsualli 2006.07.26. 16:48:21

igen, rendes, s aki mást mer írni, az nagyon megjárja.

globus 2006.07.30. 22:07:55

Jaj, hagyjátok már ezt az egészet. Attól, hogy valaki beleszületett egy nagyon szorgalmas, hosszú múlttal rendelkező gazdag családba, még nem biztos, hogy rendes ember. Biztosan ellesett egyet és mást, de az biztos, hogy nem kellett nagy erőfeszítéseket tennie, hogy ott legyen, ahol van...így nőtt fel. Ennek megfelelően egy elkényeztetett majom, egy igazi nagyarcú úrificsúr. De erről nem tehet, ebbe született. Nem ismeri, milyen az, amikor valakinek meg kell dolgozni mindenért. Na ezt is mérlegeljétek.

viceversa 2006.08.07. 13:41:00

Több a pénze, mint az esze. Ezt akartad írni, kedves globus? Heee???

x 2006.10.02. 14:54:51

Volt szerencsénk, vagy inkább szerencsétlenségünk a Tiffán családnál egy Borkóstolón részt venni. A Boraik nagyon jók, de a kiszolgáló személyzet nem nyerte el tetszésünket. Tiffán Zsoltnak sikerült oly mértékben berúgnia, hogy nehezére esett értelmes mondatokat kreálnia a társaságnak. Azon is elgondolkodtunk, hogyha Ede bácsi már nem fogja 100%-ban vinni az „üzletet” vajon a link fia hogyan lesz képes ezt a nagy terhet cipelni egyedül a hátán? Mi lesz a család jó hírével (ami már szinte Zsoltnak köszönhetően nincs is) Villányban vannak más Borosgazdák is, akik ugyanúgy együtt borozgatnak a vendéggel, de tudnak mértéket tartani, köszönjük is nekik!

fogyasztó 2006.11.01. 01:14:01

globus: merem remélni, hogy ismered Zsoltot és a családot. De legalább azt a szitut ismered, amikor egy utódnak meg kellene felelnie az elődök eredményei által támasztott elvárásoknak, amelyeket a legritkábban állítanak fel maguk az elődök. Sokkal inkább a külvilág ítészei. Mint te plédának okáért. Nekem volt/van szerencsém mindkettőhöz. Zsolthoz is és a megfeleltetéshez is, (saját bőrön), külön, külön. Zsolt igen komoly munkát fektet a pincészet fejlesztésébe, a termelés és a palackozás fejlesztésébe, a család értékeinek megőrzésébe. Teszi mindezt kettős hátszélben. Egyrészt Ede bácsi "árnyékában" másrészt politikai ellenszélben. Nehéz helyzetben is nagy borokat csinálnak és ebben Zsolt keze gyerekkora óta éppúgy benne van mint Ede bácsié. A vendéglátásról meg annyit, hidd el, te sem vagy mindig szimpatikus. Különösen arrogáns, tiszteletlen fogyasztóként nem.
süti beállítások módosítása