Címkék

Utolsó kommentek

  • elzee: Ma kóstoltam a bort... 19 éves kora ellenére tökéletes állapotban van, talán még mindig nincs a cs... (2022.12.25. 14:32) Éljen, itt a legdrágább vörös!
  • Didier Pénine: @alföldimerlot: If you need personalised Champagne just go to sayitwithchampers.co.uk (2020.06.07. 13:28) Rizlingek az óceánon túlról
  • Szikra Feri: Én most lettem szerelmes a zweigelt-be. Itta már valaki a Balaton-felvidéki Somodi Zsolt Borászat ... (2018.11.27. 11:21) A világ legjobb zweigeltjei
  • gbsz: A lecsós kép forrása nem a linkelt URL, hanem ez: www.gabojsza.hu/2007/07/kedvenc-lecsm.html Kéret... (2017.02.21. 16:44) Mit igyunk a lecsóhoz?
  • ecsabi: @fakanalhos: Aki pedig Angliában él és magyar borra szomjas, az lessen be ide: <a href="http://... (2016.01.31. 16:09) Villányi áttörés
  • Utolsó 20

Alkoholista Twitter

Nincs megjeleníthető elem

Alkoholista a Facebookon

Michel Rolland, a terroirista

Hajthatatlanul harcol a globalizáció ellen a mumus

2007.08.08. 17:57 - Albert gazda

Még májusban hoztam Moszkvából 1 példányt a Vinnaja Karta nevezetű periodikából, amelynek címlapján bizonyos Jean-Christophe Meyrou tornyosul, finom kezében pohár vörösborral. Meyrou a tisztelt-rettegett Michel Rolland egyik jobb- és balkeze, és mint ilyen, nem annyira önmagáról, mint inkább minden idők legrepülőbb borászáról mesélt az oroszoknak terjedelmes interjúban.

Az újság elkallódott, aztán előkerült. Ami miatt hónapok múltán is érdekesnek tartottam szemlézni a vonatkozó szöveget, az az, hogy az alany ismeretlen oldaláról mutatta be az ikonikus mumust. Arra a kérdésre például, amely szerint mit szól, hogy sokan úgy tartják, Rolland borai tökéletesen egyformák, Meyrou ezeket válaszolta: "Le kell tenni az asztalra néhány Rolland-tételt, összekóstolni őket, és kiderül, mennyire különbözőek. Amikor bort veszünk magunkhoz, nemcsak a gyümölcs, hanem az ország ízeit is érezzük. Rolland hajthatatlanul harcol a borvilág globalizációja ellen, azt akarja, hogy a borokban a terroir jelenjen meg hangsúlyosan. Hozzáállásában, technikájában van valami nőies kifinomultság. A világban egyre jobban elismerik a borásznőket, akik különleges eleganciával tudják felruházni a borokat. Michel Rolland is ilyesmire törekszik."

Van tovább is: "Egyik birtokunk, a Chateau Le Gay Pomerolban található, közel a Chateau Petrushoz. Borában megvan a potenciál, amely a vidék legjobbjai közé emelheti. Amikor itt dolgozunk, egyetlen teendőnk van: tiszteletben tartani a termőhelyet és a szőlőt. A palackba zárt eredményt megmutattuk a legjobb sommelier-knek, és mindegyikük a lehető legmagasabbra értékelte a stílust és a minőséget. Amikor megtudták, hogy Michel Rolland készítette a bort, nem akarták elhinni."

És még: "A Mondovino sokak érdeklődését felkeltette a bor iránt, más kérdés, hogy rontani próbálta Rolland imázsát. Kevés sikerrel. Mióta bemutatták, a korábbinál jóval többen igyekeznek kikérni a mester tanácsait."

Szó, ami szó, nem lennék szívesen Nicolas Joly helyében. Ha így megy tovább, előbb-utóbb új pápája lesz a biodinamikus szektának.

Címkék: szemleszerű michel rolland

Szólj hozzá! · 1 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://alkoholista.blog.hu/api/trackback/id/tr90129205

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Sitio altamente recomendado 2017.11.10. 04:04:33

Zsivány Egyes – Egy Star Wars történet ONLINE FILM HD - Online Filmek - Teljes Filmek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása