Címkék

Utolsó kommentek

  • elzee: Ma kóstoltam a bort... 19 éves kora ellenére tökéletes állapotban van, talán még mindig nincs a cs... (2022.12.25. 14:32) Éljen, itt a legdrágább vörös!
  • Didier Pénine: @alföldimerlot: If you need personalised Champagne just go to sayitwithchampers.co.uk (2020.06.07. 13:28) Rizlingek az óceánon túlról
  • Szikra Feri: Én most lettem szerelmes a zweigelt-be. Itta már valaki a Balaton-felvidéki Somodi Zsolt Borászat ... (2018.11.27. 11:21) A világ legjobb zweigeltjei
  • gbsz: A lecsós kép forrása nem a linkelt URL, hanem ez: www.gabojsza.hu/2007/07/kedvenc-lecsm.html Kéret... (2017.02.21. 16:44) Mit igyunk a lecsóhoz?
  • ecsabi: @fakanalhos: Aki pedig Angliában él és magyar borra szomjas, az lessen be ide: <a href="http://... (2016.01.31. 16:09) Villányi áttörés
  • Utolsó 20

Alkoholista Twitter

Nincs megjeleníthető elem

Alkoholista a Facebookon

Wunderbaum

Wunderlich Cabernet Sauvignon Reserve 2000

2006.10.09. 20:54 - csite

Mindenki ismeri Wunderlich Alajost, vagy ismer valakit, aki evett már a mester híres kakaspörköltjéből. Új idők járnak arrafelé, gazdánkat kistafírungolták üzletfelei, akik zsebét húzta már a jólét. Jól van ez így, költhetnék a pénzüket rosszabbra is. Csak azok búslakodhatnak a fejlemények miatt, akik számára elérhetetlenné vált Lojzi főztje. Mert azt mégse illik, hogy egy ilyen presztízspince pirospozsgás borásza hétköznapi halandókkal dorbézoljon, mint anno. Marad tehát a palack szelleme, amelyben a gazda keze szerencsére erősen benne van még.

A címkét az új marketingoffenzívának megfelelően nagy méretű, erdészkerítésre hajazó logóval, hangsúlyos névvel alkották meg. Rajta kóserborokra emlékeztető aranyozott motívumok. A dugó tökéletesen rendben, minden borospalackba hasonlóan jót kívánok

Ahogy ilyen volumenű beruházásoknál elvárható, internetes oldaluk is rendben van. Utólag elolvastam, mit írnak az itt elemzett borról, és sok hasonlóságot fedeztem fel. Színe feketébe hajló lila. Frissen kitöltve a villányi cabernet-kre a 90-es évek közepétől oly jellemző parkettaragasztós szúróssággal indít. Még nem sikerült megfejtenem, ez mitől lehet. Talán egyfajta palackbuké!? Jobb gyorsan túllenni rajta dekantálással. Így már szerencsére gyorsan tovaszáll. Ezután simább a történet, konyakmeggy, étcsoki, áfonya, fűszeres fiók illata, ami jó emlékeket ébreszt, bár picinyke savanykásság is előbukkan. Ami még örömöt okoz, az a meleg érzet, amely nemcsak az alkoholból, hanem érett szőlőt idézve is árad. Micsoda előjelek! (Még autóillatósítóként is jól hatna. De tényleg! Miért nincsenek borszagú illatosítók!?)

Aztán jön a rusztikusság, a csiszolatlanság. Ez csalódás, és sajnos elég gyakori ígéretes délpannon vereseinknél. Hiába érett, édes a tannin, mégis aránytalanul sok. A szájat kitölti, de húz a szájpadláson erősen. Ez sem lenne baj, ha az illat alapján várható gyümölcsösség, bujaság fedné a csersav marcangolását. Ám erre hiába vártam, ehelyett jött sok aroma a hordóból, pörkölt kávé, mogyoró, zöldbors, leheletnyi túlérett cseresznye. Az alkohol sem édesít, inkább éget. Utóíze hosszú, de nem tetszik, olyan, mint amikor kávészemet rágunk össze, amelynek kesernyés íze sokáig uralkodik. Ettől függetlenül jó kis bor ez. Igaz, inkább ételhez való, vagy nem borra hegyezett alkalmakra. Persze amikor az árára fény derült, odalett a derűm. Kábé felére lőttem be a barátomnak, aki hozta. Így a tízes skálán is a felére taksálom: azaz 5 pontosra.

Címkék: kóstolás vörös ötpontos 2000 villány wunderlich cabernet sauvignon

6 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://alkoholista.blog.hu/api/trackback/id/tr8115836

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Csülök 2006.10.09. 22:53:07

Kevésbé veretes izlelő bimboimnál szinte mindent elnyom a kávé. Remélem a sok új pörkölt fahordó 2.- 3. töltésénél a bor is előtérbe kerül. Hajrá!

Spicc 2006.10.10. 07:54:07

Megnéztem én is a honlapot, ahol gyakorlatilag egy kóstolási jegyzet van a borrol. Nem tudható meg viszont melyik dűlőből van, milyen szőlőmunkával,mikor szüretelték, mennyi ideig volt tartályban, hordóban, abban is milyenben és atöbbi. Engem igen is érdekelne ha már kifizetek kb 6 rugót, hogy mi formálta olyan gyönyörűvé azt a bort, illetve mitől különbözőbb az alapanyaga mint a többi évjáraté.

b 2006.10.10. 09:58:46

Számomra is az ár a legnagyobb gond.....Lojzi mester borainál:-)
Elég rendes repülő rajtot vettek....:-(
Ezen túlmenőleg nem is igazán a kedvenc borstílusom....így csak minden jót kívánhatok:-)

lackó 2006.10.10. 15:56:15

Lojzi csak áll és néz és nem is érti mi történik körülötte...

lackó 2006.10.10. 15:59:41

Egyébként pedig úgy néz ki, hogy a borok kezdenek újra magukra találni, ez alatt a 2-3 év alatt talán sikerült rátalálni az arányokra, a most piacra kerülő tételek, lassan már kereskedelmi forgalomban vannak, ölég tisztességesre sikeredtek, a 2002-es CS pl. egy kifejezetten szép tétel, nincs túlbarikolva, gyümölcs is van benne, bár tény, árképzésben elszállt a vonat. Pult alatt egyébként ha majd piacra jut, Wunderlich pincészet: csak simán Lojzi. Ennyi. Semmi sallang, semmi magyarázat, semmi túlfűtöttség. Lojzi. Cuveé. Igyad!

kvantum 2006.10.11. 09:56:58

..és a babos nyúl?:)
süti beállítások módosítása