Címkék

Utolsó kommentek

  • elzee: Ma kóstoltam a bort... 19 éves kora ellenére tökéletes állapotban van, talán még mindig nincs a cs... (2022.12.25. 14:32) Éljen, itt a legdrágább vörös!
  • Didier Pénine: @alföldimerlot: If you need personalised Champagne just go to sayitwithchampers.co.uk (2020.06.07. 13:28) Rizlingek az óceánon túlról
  • Szikra Feri: Én most lettem szerelmes a zweigelt-be. Itta már valaki a Balaton-felvidéki Somodi Zsolt Borászat ... (2018.11.27. 11:21) A világ legjobb zweigeltjei
  • gbsz: A lecsós kép forrása nem a linkelt URL, hanem ez: www.gabojsza.hu/2007/07/kedvenc-lecsm.html Kéret... (2017.02.21. 16:44) Mit igyunk a lecsóhoz?
  • ecsabi: @fakanalhos: Aki pedig Angliában él és magyar borra szomjas, az lessen be ide: <a href="http://... (2016.01.31. 16:09) Villányi áttörés
  • Utolsó 20

Alkoholista Twitter

Nincs megjeleníthető elem

Alkoholista a Facebookon

A pincefesztivál örök

Borászok választhatják ki maguk közül az év borászát

2007.03.29. 13:50 - Albert gazda

Az idén is lesz pincefesztivál Etyeken, május 19–20-án, immár az ötödik a sorban, Rókusfalvy Pál dolgozik, mint a veszedelem. A lényeg, hogy kikristályosodni látszik a borászok, a kiállítók és a programok listája, ráadásul hírt kaptunk újdonságszerű kezdeményezésekről is, úgyhogy írunk előzetest.

A frissességek közt az tűnik a legérdekesebbnek, hogy amennyiben a meghívott bortemelők is úgy akarják, kiválaszthatják maguk közül a legkülönbet – mesélte nekünk Rókusfalvy szervező. Év bortermelőjéből ismerünk többfélét, van ilyenje a Magyar Bor Akadémiának és a Művelt Alkoholistának is, ám olyanról nem tudunk, akit éppen a legjobbak neveznének meg. Márpedig a pincefesztivál résztvevői azok, még ha nincs is ott köztük kivétel nélkül mindenki, aki számít. Csak menjenek bele a játékba tényleg.

A rendezvényt tehát május 19–20-án tartják, most először szakmai napot is szerveznek, 18-ára – ez is újdonság. Mint ahogy az is, hogy az idén lezárják Etyeket cakkpakk, mármint az autósok elől, aki járművel megy, Demján Sándor magyar Hollywoodjának parkolóját használhatja, onnét kisbusz szállítja tovább. Megint csak jó, hogy nem zugárulhatnak a zugárusok hamis kvarcórát, vietnami papucsot és NDK-s tornacipőt. A kézművesek és az egyéb tiszteletre méltó mesteremberek előtt szabad marad a pálya. A dzsesszisták előtt dettó, zenei program nélkül nincs borfesztivál, a várhatóan szép tavaszi hétvégén fellép mások mellett a Balázs Elemér Group.

Rókusfalvy egy szuszra súlyos kihívásokról is beszámolt, hiszen változatlanul piszok nehéz támogatókat találni. A pályázati pénzekkel ugyanez a helyzet. Nem könnyű a fesztiválnak, hiába nőtt impozánsra, és érdekel mintegy ötvenezer embert, belépőjegy nincs, következésképpen csak járulékos forrásokból táplálkozhat a költségvetése. Ebből mindig kevés van, nem könnyű kigazdálkodni az uszkve 30-50 milliót évente. Mára kiderült, nincs ebben az országban olyan kulturális-gazdasági tartalék, amelynek hála financiálisan sziklaszilárdan működhetnének az ilyen dolgok.

Elöljáróban ennyit. Az, hogy linkelünk egy sort, a ráadás: aki Rókusfalvy beköszöntőjére kíváncsi, ide klikkoljon. Aki a részt vevő borászokra, az ide. Itt emeljük ki, hogy az ismert nevek birtokosain túl most az egyszer – később hátha máskor és máshol is – kóstoltatni fog a szomolyai remete. Itt meg képek és beszámolók láthatók a múltról.

Már két hónapot sem kell aludni, készüljenek.

Címkék: híradó etyek kaló év bortermelője rókusfalvy

9 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://alkoholista.blog.hu/api/trackback/id/tr1152285

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Borboszi 2007.03.29. 21:04:17

...zutty :-((( ... olyan honvágyam lett hirtelen... de nagyon... jó kis borfesztiválok, sok-sok ismerőssel és baráttal... és remek borokkal... nu, avanti!

mania 2007.03.29. 21:19:48

60 vendég borászat és még ott vannak az etyekiek is... és ráadásul az ország legjobbjai. végigkóstolni nem lehet ennyit, na, majd legfeljebb sorshúzással döntöm el, hogy kihez menjek oda.

özv. Burgundi Sándorné 2007.03.29. 22:26:06

Azért a hiányzókból is össze lehet állítani egy elég erős válogatottat: Gróf Buttler, Tóth István, Luka Enikő, Csutorás, Szentesi József, Szepsy , Orsolya , Losonci , Weninger ...

Benikuty 2007.03.29. 22:46:00

Gondolom,egyeseknek van jobb dolguk,tán fontosabb teendőik,a tömeg,és egyéb iszonyokról nem szólva.

lackó 2007.03.30. 00:35:30

Legalább ha jól látom, megint sikerült Szegeddel összerendezni? Pedig kértük Palit...meg Hernyáklacit...

torkosborz 2007.03.30. 10:10:20

Rókusfalvynak respect a pincefesztiválért, ami még azt is megbocsáthatóvá teszi, hogy ihatatlan borokat készt.

EGO 2007.04.02. 09:52:23

Sajnos az időpont-szervezés nem olyan egyszerű dolog.
Mi is szervezünk Budafokon egy koncertes megmozdulást, és a kötött progik (IX. Nemzetközi Ifjúsági Zenei Fesztivál)mellett az is probléma, hogy nem találsz olyan időpontot, ami nem üt valami mást.
Nincs ebben semmi rosszindulat, egyszerűen arról van szó, hogy a vendég több helyszínből kénytelen (vagy tud...)választani.
Akit érdekelnek pincekoncertek, akár Etyek előtt, vagy után is betérhet, mindenkit szívesen látunk!
Üdv.

dr.kiss 2007.04.23. 17:08:33

Régen járom Etyeket, 14 pincészet borait kóstoltam !
3 pincészetnél találtam igazán jó borokat !
Etyeki Kúria
Kattra Pincészet
Hernyák Laci

dr.kiss 2007.05.21. 08:10:23

Már megint ETYEK !

Pincefesztivál után friss élményeim !

Sajnálom azt a "borászatot ? "ahol pénzt kérnek a belépésért .Sajnos volt ilyen is !!!( H-V pincészet) Ismét kóstoltam nem a fesztivál színvonalához mérhető minőségű borokat is.(Bormester,Krajcsi)
Méltón képviselte etyek borait, az Apátsági nagy pincészet kiváló borainak is helytadó, immár évek óta egyenletes jó minőséget nyújtó Kattra pincészet. Ezeken a pincéken kívül is kóstoltam kiváló, szép borokat,a
Nyakas pincétől,Hernyák pincében, Kúriánál, Rókusfalvinál, Tátrai pincében a szöveg nagyobb mint a bor,
a bor elbírja a szerénységet.
Természetesen a véleményem szubjektív,38 évi borszeretet,és némi borismeret áll mögötte.
süti beállítások módosítása