Címkék

Utolsó kommentek

  • elzee: Ma kóstoltam a bort... 19 éves kora ellenére tökéletes állapotban van, talán még mindig nincs a cs... (2022.12.25. 14:32) Éljen, itt a legdrágább vörös!
  • Didier Pénine: @alföldimerlot: If you need personalised Champagne just go to sayitwithchampers.co.uk (2020.06.07. 13:28) Rizlingek az óceánon túlról
  • Szikra Feri: Én most lettem szerelmes a zweigelt-be. Itta már valaki a Balaton-felvidéki Somodi Zsolt Borászat ... (2018.11.27. 11:21) A világ legjobb zweigeltjei
  • gbsz: A lecsós kép forrása nem a linkelt URL, hanem ez: www.gabojsza.hu/2007/07/kedvenc-lecsm.html Kéret... (2017.02.21. 16:44) Mit igyunk a lecsóhoz?
  • ecsabi: @fakanalhos: Aki pedig Angliában él és magyar borra szomjas, az lessen be ide: <a href="http://... (2016.01.31. 16:09) Villányi áttörés
  • Utolsó 20

Alkoholista Twitter

Nincs megjeleníthető elem

Alkoholista a Facebookon

A feltört ugar

A Járatlan úton projekt és a Degenfeld-szamorodni

2007.12.07. 08:33 - Albert gazda

Akartam írni már az elején a Bortársaság és Zwack Izabella közös projektjéről, de a prezentációra nem tudtam elmenni, anyagot meg nem küldtek, úgyhogy elsikkadt valahogy a sztori. Pedig ez a kezdeményezés szerintem kifejezetten jó.

Azt ugye tudjuk, hogy nem nagyon iszik tokajit nemcsak a világ, hanem a magyar sem. Az Alkesz törzsolvasóira ez a sarkos megállapítás nyilván nem feltétlenül vonatkozik, de hát van még rajtunk kívül – akik különös anyagból vagyunk gyúrva – néhány millió honpolgár, és jó lenne, ha ők is. Azért, mert a tokaji jó, sőt fontos, szeretni kell és népszerűsíteni, és kész, nem kezdem sorolgatni a felemelése melletti érveket, megtettem, megtettük ezerszer.

Egyszer csak jött ez a két kereskedő, hozták magukkal az általuk forgalmazott tokaji borászatokat – Degenfeld, Disznókő, Dobogó, Oremus, Szepsy, becsületes mezőny –, megkerestek negyven éttermet, készítettek spec borlapot. És azt mondták, megpróbáljuk felhívni a népek figyelmét, hogy a tokaji nem pusztán karácsonyi ajándéknak jó, és nem arra való, hogy feltegyék a sifonér tetejére húsz évre, amíg felnő a ma született gyermek. Meg lehet őt inni bármikor, bármilyen körülmények közt, akár pizsamában, akár véres hurka mellé. Mindezek folyományaként a körbe bevont objektumokban pohárba is lehetett kérni a bort, kérték is.

Az akció zajlik vagy két hónapja, Tálos Attiláék tapasztalatai szerint némely éttermekben nagy volt a pörgés, másutt kevésbé, Zwack Izabella meg konkréten a Dobogó termékeinek palackszámban mérhető népszerűsödéséről is be tudott számolni.

A magam részéről tehát egészen határozottan úgy gondolom, ez az egész nemcsak az érintett kereskedőknek és borászatoknak hasznos. Sokkal inkább mindannyiunknak, mert bővül a rajongótábor, és mert híre megy annak, ami megérdemli. Kár, hogy december 31-én vége az egésznek. Muszáj lesz kitalalálni folytatást.

És ezen a ponton szeretném megemlíteni, hogy megkóstoltam a Gróf Degenfeld 2004-es édes szamorodniját én is, és el vagyok ragadtatva. A részletekbe nem mennék bele, mert minek. Olvassák el ezt, ha még nem tették.

Címkék: esszéjellegű tokaj degenfeld zwack bortársaság

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://alkoholista.blog.hu/api/trackback/id/tr34253166

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

koccintós 2007.12.07. 09:15:46

Most már csakugyan rápróbálok erre a Degenfeld szamorodnira! Pont a Bortársaság akciózza, úgyhogy a házi feladat adott, mindenkinek.
süti beállítások módosítása