Címkék

Utolsó kommentek

  • elzee: Ma kóstoltam a bort... 19 éves kora ellenére tökéletes állapotban van, talán még mindig nincs a cs... (2022.12.25. 14:32) Éljen, itt a legdrágább vörös!
  • Didier Pénine: @alföldimerlot: If you need personalised Champagne just go to sayitwithchampers.co.uk (2020.06.07. 13:28) Rizlingek az óceánon túlról
  • Szikra Feri: Én most lettem szerelmes a zweigelt-be. Itta már valaki a Balaton-felvidéki Somodi Zsolt Borászat ... (2018.11.27. 11:21) A világ legjobb zweigeltjei
  • gbsz: A lecsós kép forrása nem a linkelt URL, hanem ez: www.gabojsza.hu/2007/07/kedvenc-lecsm.html Kéret... (2017.02.21. 16:44) Mit igyunk a lecsóhoz?
  • ecsabi: @fakanalhos: Aki pedig Angliában él és magyar borra szomjas, az lessen be ide: <a href="http://... (2016.01.31. 16:09) Villányi áttörés
  • Utolsó 20

Alkoholista Twitter

Nincs megjeleníthető elem

Alkoholista a Facebookon

Másfél óra alatt

Hilltop Neszmély Villányi Cabernet Franc 2001

2007.02.25. 19:21 - Albert gazda

Sokkal kevesebbet kóstolok hiperből, mint szeretnék, pedig nincs annál vidámabb, mint amikor egy bugyelláriskímélő borról kiderül, bőven megérte megvenni. Így aztán ritkán kerül szóba itten a Nyakas, a Liszt, a Szőlőskert vagy a Hilltop. Ezen most változtatok kicsit.

Kamocsay Ákosék 2001-es franc-ját – Hilltop borcsalád – mindazonáltal nem vettem, hanem kaptam, így nem is tudom pontosan, mennyiért virít a polcokon, ha hatéves létére egyáltalán megtalálható még a kiskerforgalomban. Egy forrást találtam online, ott 1799 forintért kínálják, ami nem kevés, de végső soron nem is sok. Kétezer alatt villányi cabernet-hez jutni ugyanis nem nagyon lehet napjainkban. Vannak ugyan kivételek, de minek.

Pihent nálam néhány hónapot ez a bor, valahogy nem sok bizalodalmam volt hozzá. Mégiscsak benne van a korban, ráadásul 2001-es szegény, és azt finoman szólva sem tekintjük legendás évjáratnak. Ám a minap úgy döntöttem, mégiscsak megnézem, mi szorult a palackba. Legfeljebb elintézem gyorsan, gondoltam. És tényleg, de másképpen. Hogy hogyan, az jön.

Csillogó rubinvörös, öregedésnek semmi jele. Ez érdekes. Első illatával érkezik a második meglepetés: fűszeres, friss gyümölcsös, meggyes, élénk. Fiatalos, hogy mást ne mondjak. Tipikus cabernet franc – bármit is jelentsen ez –, bár nyilván nem a nehézsúlyúak közül. Közepes test, egészséges szekezet, kellemes savak, elegendő cser. Semmiből sincs benne túl sok – alkoholból pláne, az mindössze tizenkettes hivatalosan –, ezért aztán csúszik lefele dinamikusan. Majdnem elfogyott másfél óra alatt. Érett, kiegyensúlyozott, készen van, és messze jár attól, hogy megbillenjen. Lecsengése tanninosan száraz. Nagyon kellemes úgy, ahogyan van. Jókedvemben adtam neki 5 pontot hirtelen.

Címkék: kóstolás borok a hiperből vörös ötpontos best buy villány cabernet franc 2001 hilltop

2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://alkoholista.blog.hu/api/trackback/id/tr4638274

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

dalton1 2007.02.25. 22:13:55

Egyszer ittam a '97-es vagy '98-as Hilltop cab. sauvignonjából de az dúrván kiábrándított. Asszem már ti is írtatok róla. Savbomba és vékony mint a szűzlány dereka...1500 körül volt a Corában, talán még mostanában is láttam.
De ettől függetlenül lehet hogy a franc jó mert a Hilltop-tól sok jót ittam már!

etna 2007.07.08. 22:58:38

A Hilltop fehérek többnyire korrekt ipari termékek, (volt kivétel is, például néhány korán öregedett Királyleányka) a vörösök eddig minden alkalommal csalódást okoztak.
süti beállítások módosítása