Címkék

Utolsó kommentek

  • elzee: Ma kóstoltam a bort... 19 éves kora ellenére tökéletes állapotban van, talán még mindig nincs a cs... (2022.12.25. 14:32) Éljen, itt a legdrágább vörös!
  • Didier Pénine: @alföldimerlot: If you need personalised Champagne just go to sayitwithchampers.co.uk (2020.06.07. 13:28) Rizlingek az óceánon túlról
  • Szikra Feri: Én most lettem szerelmes a zweigelt-be. Itta már valaki a Balaton-felvidéki Somodi Zsolt Borászat ... (2018.11.27. 11:21) A világ legjobb zweigeltjei
  • gbsz: A lecsós kép forrása nem a linkelt URL, hanem ez: www.gabojsza.hu/2007/07/kedvenc-lecsm.html Kéret... (2017.02.21. 16:44) Mit igyunk a lecsóhoz?
  • ecsabi: @fakanalhos: Aki pedig Angliában él és magyar borra szomjas, az lessen be ide: <a href="http://... (2016.01.31. 16:09) Villányi áttörés
  • Utolsó 20

Alkoholista Twitter

Nincs megjeleníthető elem

Alkoholista a Facebookon

Partinektár

Csavarzáras zseb-sauternes

2009.08.05. 10:15 - alföldi merlot

Tokaj legújabbkori útkeresése világosan tükrözi, hogy mennyire nehéz a természetes édesborból üzletet csinálni. A Tokaj legnagyobb riválisaként számon tartott, és nemzetközileg sokkal inkább bejáratott sauternes-i édesek piaca is rendkívül szűk, hiába röpködnek a 90+ pontok és a földöntúli élményről beszámoló kóstolási jegyzetek, a fogyasztó másra költi a pénzét. Most egy magasan jegyzett sauternes-i pince kétségbeesett kitörési kísérletre szánta el magát: a birtok második borát 100ml-es csavarzáras kémcsőszerű kiszerelésben dobja piacra, a célközönség az éjszakázó ifjúság. A Perle d'Arche premierjére szeptemberben kerül sor Bordeaux-ban és Szingapúrban.
A Grand Cru Classé birtok igazgatója, Jérôme Cosson a következőket nyilatkozta a Decanternek: „Sok fiatal nem tudja, hogy mi az a sauternes, vagy azt hiszik, hogy túl drága, de amikor megkóstolják, akkor nagyon is ízlik nekik. Az éjszakai szórakozóhelyekkel együttműködve új alternatívát akarunk kínálni: vodka az uraknak, sauternes a hölgyeknek. Az az elképzelésünk, hogy jó sokat tegyenek ki belőle a pultra nagy jégvödrökben.”
Szepsy István vagy Demeter Zoltán valószínűleg másként látja a kitörési pontokat, de a Kerház mondjuk rámozdulhatna az ötletre (reklámcsaj: Szűcs Judith). (A kémcsöves-diszkós marketingcselen túl figyelemreméltó apróság, hogy a birtok honlapja háromnyelvű: francia, angol és orosz.)

Címkék: szemle híradó tokaj decanter sauternes édesbor

14 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://alkoholista.blog.hu/api/trackback/id/tr481289837

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

szomorutojas · http://tojas.blog.hu 2009.08.05. 16:26:52

Argentínában aludobozos 2,5 decis borokat árulnak borokat ugyanazon pincészetek, amiknek az üveges ára még a pincészetben is 20 euronál kezdôdik. A cél szintén a fiatalság ellátása.

No meg sorban dobják piacra az enyhén szénsavas borokat, üvegben dobozban egyaránt.

szomorutojas · http://tojas.blog.hu 2009.08.05. 16:27:39

@szomorutojas: a második "borokat" nem annyira érdekes...

RAMBO · http://szolo.blog.hu 2009.08.05. 16:43:34

Állítólag a Bridget Jones film hatására megnőtt az angol lányok körében a borfogyasztás. Engem a moncsicsi-láz óta mindig meglep, hogy milyen dolgok indítanak be egy-egy terméket.

apuska · http://kocsma.blog.hu 2009.08.05. 16:50:02

Ez a beszéd, ügyes, előre proletárok, hajrá direkt marketing!

Rui Blaaz 2009.08.05. 18:00:09

@RAMBO: Rám a Ditmár Klodó-láz volt nagy hatással.

Rui Blaaz 2009.08.05. 18:01:33

@apuska: lehetne Dubaiban locsolókocsiba tölteni. Az mekkora fless lenne, neeem?

rakpartiróka 2009.08.05. 18:04:29

Édesbor. Jut' eszembe. Kóstoltátok a románok tengerparti borát? lacrima lui ovidiu

rakpartiróka 2009.08.05. 18:23:32

Most látom, hogy releváns a bor, hiszen tenger-partinektár. hehe

nick: 2009.08.05. 20:19:14

ez már nekem is eszembe jutott
sztem szuper ötlet
:-)

egy 2009.08.05. 22:08:33

Kis ragszallaggal lehetne a csőhöz rögzíteni egy kis kapszulát, melynek ha elreszeljük és letörjük a tetejét, akkor egy kis kocka libamájat lelünk benne. Esetleg jó lenne hozza a Stliton por is, melyet a képcsőbe kell szórni és összerázni.

Michelin to go!

Fűrészpor 2009.08.06. 14:03:08

Rá kell írni az ampullára, hogy h1n1 védőoltás:)
süti beállítások módosítása