Címkék

Utolsó kommentek

  • elzee: Ma kóstoltam a bort... 19 éves kora ellenére tökéletes állapotban van, talán még mindig nincs a cs... (2022.12.25. 14:32) Éljen, itt a legdrágább vörös!
  • Didier Pénine: @alföldimerlot: If you need personalised Champagne just go to sayitwithchampers.co.uk (2020.06.07. 13:28) Rizlingek az óceánon túlról
  • Szikra Feri: Én most lettem szerelmes a zweigelt-be. Itta már valaki a Balaton-felvidéki Somodi Zsolt Borászat ... (2018.11.27. 11:21) A világ legjobb zweigeltjei
  • gbsz: A lecsós kép forrása nem a linkelt URL, hanem ez: www.gabojsza.hu/2007/07/kedvenc-lecsm.html Kéret... (2017.02.21. 16:44) Mit igyunk a lecsóhoz?
  • ecsabi: @fakanalhos: Aki pedig Angliában él és magyar borra szomjas, az lessen be ide: <a href="http://... (2016.01.31. 16:09) Villányi áttörés
  • Utolsó 20

Alkoholista Twitter

Nincs megjeleníthető elem

Alkoholista a Facebookon

Repülőrajt után

2011.04.28. 12:00 - palack

Szabó Zoltán hozzám először a Pécsi Borozósok jóvoltából úszott be a képbe, mégpedig egészen kivételes száraz rajnaijával 2006-ból, ami számomra talán azóta is a legjobb magyar rajnai volt, amit valaha ittam. Jött aztán folytatás is: egyik és másik borbemutatón újra összefutottunk: a rajnait, illetve annak igazi utódját azonban még nem sikerült megtalálnom a rendkívül magasra tett léc után. Most a Pinceáron webshoptól szereztem be két újabb jelöltet: egy cirfandlit és egy kadarkát: tetszettek, nem csalódtam bennük, az újabb nagy durranás azonban még nem jött sajnos el.

Szabó Pince Pécsi Cirfandli 2009

Intenzív, édes karakterű, mégsem igazán hízelgő, kedveskedő illat. Kövek, levágott réti virágok, körtekompót metaxával. Kóstolva sűrű, olajos, krémes és meglehetősen nagytestű. Íze szépen harmonizál az illatával: édes, aszalt gyümölcsös, töppedt jegyek és határozott, sós ásványosság jellemzik. Savai nehéz helyzetben vannak, de kivágják a rezet: nem roppannak össze a feladat és a masszív test súlya alatt. Tartják az ívet, nem hagyják ellaposodni a történetet, az igazán nagy izgalomhoz azonban több kraft és több erő kellene nekik. Ennek hatására csúnyán ki is bújt belőlem a kisördög: vajon milyen lenne mondjuk egy somlói cirfandli? Aztán ezzel a lendülettel el is hesegettem magamtól az eretnek gondolatot és visszatértem az igazi boromhoz. Érezni, hogy nem kevés az alkohol benne (16%), mégsem lóg ki belőle, mert van mibe kapaszkodnia. A korty vége és a lecsengés még erőteljesebb, mint a korty közepe. Tulajdonképpen egy száraz édes borral van dolgunk, épp ezért igen megosztó lehet: még engem is megosztott, hol jobban, hol kevésbé szerettem. Nagyon ízgazdag, ha mellette struktúrában is ilyen kvalitásokat tudna mutatni, bizony akkor lennék érte oda igazán. Így most megálltunk valahol 5 és 6 pont között, ami egyáltalán nem kevés, picit több, mint két éve. (2190 Ft)

Szabó Pince Pécsi Kadarka 2009

Mondták, hogy kell neki a levegő és tényleg. Kezdetben zárkózott, órákkal bontás után mutatja meg igazán szép arcát. Kadarkásan izgalmas fűszeresség a megszokottnál kevesebb vegetális jeggyel viszont több, édes gyümölcsösséggel, délies karakterrel, érett mosolygós málnával minden lekvárosság nélkül. Vonzó és finom illattal mutatkozik tehát be. Kóstolva közepes testű, ami a fajtán belül már inkább nagynak számít. Jó savak, érintésnyi tannin. Struktúrája stabil és nagyjából arányos, azért csak nagyjából, mert egy kis alkohol hangsúlyt azért érezni véltem benne. Ez messze nem zavaró és ugye nem ő az egyetlen kadarka, akinél ilyesmit tapasztalhatunk. Íze összecseng az illat ígéretével: érett, finom gyümölcsösség, játékos, kedves fűszerességgel meghintve. A korty második felében jön egy kis likőrös, tüzes, keserédes íz, ami a közepesen hosszú lecsengésre is marad. Önmagában is nagyon jól esett és a chilis mézes sült oldalas mellé is remekül passzolt. Ismét 5 és 6 pont között vagyunk, ebben az esetben egy cseppet közelebb az utóbbihoz. Kétezerért ez best buy. (1990 Ft)

Címkék: pécs kóstolás vörös kadarka fehér hatpontos ötpontos best buy cirfandli szabó zoltán

3 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://alkoholista.blog.hu/api/trackback/id/tr802857847

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

mossberg operator 2011.04.28. 20:15:43

Hello!

Bocs, de a masodik fenykepen eleg nehezen lathato a cimke a hatter hasonlo szine miatt...szvsz.
Talan egy masik hatter jobb valasztas lett volna. Csak konstruktiv kritikanak szanom.

felvetés 2011.04.29. 09:40:51

És nekem még van abból a bizonyos 2006-os rajnaiból. :)
süti beállítások módosítása