Címkék

Utolsó kommentek

  • elzee: Ma kóstoltam a bort... 19 éves kora ellenére tökéletes állapotban van, talán még mindig nincs a cs... (2022.12.25. 14:32) Éljen, itt a legdrágább vörös!
  • Didier Pénine: @alföldimerlot: If you need personalised Champagne just go to sayitwithchampers.co.uk (2020.06.07. 13:28) Rizlingek az óceánon túlról
  • Szikra Feri: Én most lettem szerelmes a zweigelt-be. Itta már valaki a Balaton-felvidéki Somodi Zsolt Borászat ... (2018.11.27. 11:21) A világ legjobb zweigeltjei
  • gbsz: A lecsós kép forrása nem a linkelt URL, hanem ez: www.gabojsza.hu/2007/07/kedvenc-lecsm.html Kéret... (2017.02.21. 16:44) Mit igyunk a lecsóhoz?
  • ecsabi: @fakanalhos: Aki pedig Angliában él és magyar borra szomjas, az lessen be ide: <a href="http://... (2016.01.31. 16:09) Villányi áttörés
  • Utolsó 20

Alkoholista Twitter

Nincs megjeleníthető elem

Alkoholista a Facebookon

Ki lesz az idén az év labdarúgója?

Frittmann, Garamvári, Légli, Lőrincz, Szöllősi

2006.12.08. 11:36 - Albert gazda

Gondolták volna: elkerülhetetlen, hogy 2006-ban is kiválassza a Magyar Bor Akadémia az év bortermelőjét. Most jutott eszünkbe, hogy tavaly ilyenkor már minden titkot tudtunk: Vincze Béla dicsőségéről december 7-én hullt le a lepel. Ezért tüstént érdeklődtünk a Magyar Borok Házánál, amely az ilyen eredményhirdetések gazdája, és elmondták nekünk, hogy ezúttal december 15. péntekig kell várni a megvilágosodásig. Már csak hetet kell aludni tehát.

A nyájas olvasó addig is kicsemegézheti kedvencét a jelöltek közül. Akik névről névre ugyanazok, akik egy évvel ezelőtt is kandidátusok voltak. Akkor hat versenyző versengett a végső etapban, most pedig öt, mert Vincze értelemszerűen hiányzik közülük. Frittmann János két testvér egyikeként az Alföldön igyekszik sikerre vergődni, Garamvári Vencelt a St. Donatusból és a Chateau Vincent révén ismerjük, Légli Ottó nem más, mint Légli Ottó, Lőrincz St. Andrea Györgyöt nem ragozzuk, Szöllősi Mihály pedig Neszmélyen virágoztatta fel a reduktív borászkodást. Tippelgessenek, ha van hozzá kedvük.

Címkék: híradó st. andrea vincze légli frittmann szöllősi garamvári év bortermelője

46 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://alkoholista.blog.hu/api/trackback/id/tr4721686

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

elzee 2006.12.08. 12:22:57

Frittmann vagy Lőrincz. szerintem...

Malbex 2006.12.08. 12:48:47

Az a baj, hogy mikozben leginkabb Lorincz Gyuri erdemelne meg, miutan tavaly is Egerbe vandorolt a serleg, iden biztosan nem ot valasztjak. Mint ahogy tavaly se. Akkor legyen inkabb Frittmann Janos.

Bor Béla 2006.12.08. 13:28:13

Jó, akkor lécci soroljatok fel tíz nagyon jó Frittmann-bort ! Nem megy ? És tíz St. Andrea ? ... A fogyasztók nem kérdés, hogy kire adnák a szavazatukat, ha valaki megkérdezné őket ... De nem kérdezi meg senki. Vagyis: Frittmann lesz az év borásza. (Sajnos.)

Bor Béla 2006.12.08. 13:29:29

Ja, és jellemző, hogy Frittmannt, Szőllősit és Garamvárit el kell magyarázni, hogy kik is valójában ...

Türkménbasi 2006.12.08. 13:51:10

Ha engem kérdeznének akkor LŐRINCZ!!!!
(de persze nem kérdeznek:)

Bor Ivó 2006.12.08. 13:56:15

Nem tudom, olyan termelők, mint mondjuk Mészáros Pál, miért nem jutnak még a jelölés közelébe sem?
A Frittmannéinál sokkalta jobbak a borai.

Nekem mondjuk a St. Andrea-borok nem jönnek be, de az egriek-gyöngyösiek úgy általában nem (nem rosszak, csak nem az én ízlésvilágom, persze ha nincs más, megiszom :-).

HPali 2006.12.08. 13:58:13

Frittman lelkesedését és elkötelezettségét díjazom és akadnak jó borai (fajtajelleges, a területből adódóan a könnyű, zamatos, gyümölcsös, de nem vékony borok), de pl. nem tudom, mit akar a barikkolt sorozatától azon kívül, hogy ilyen felirattal drágábban el lehet adni. (Erre a Várban is utaltunk neki.) Ha nem is 10, de olyan 6 bora biztosan van, amelyikkel érdemes foglalkozni: Ezerjó, Sauvignon Blanc, Kadarka, CS, Merlot, Kékfrankos (szigorúan a sima).

Természetesen ebből a körből azért Lőrincz Gyurit választanám, de speciel Léglivel sem lennék nagyon csalódott. Amúgy nyugodtan lehetne megint egri az év borásza, ez a legerőteljesebben fejlődő borvidékünk jelenleg - nem utolsó sorban pont Lőrincz Gyuri hatására. Persze tudom, ez inkább politika... (Ha nem az lenne, a jelölt-lista sem ez lenne...) Mondjuk az is furcsa, hogy nincs rajta tokaji borász...

Octopus 2006.12.08. 14:25:21

Csak nehogy Garamvári. A Vinárium borokat bojkottálni kéne, bezúzni, mint a hamisCDket szokás. Akit érdekel, hogy lehet 1000 forintért _nem iható_ lőrét kínálni (2002-ből Szekszárdról), az próbálja ki a kékfrankosukat (nem nagy elvárásokkal nyitottam ki). A kocsis bora címre nem méltó. A kócsagos címkés vinárium vörösborokat pedig a legelvetemültebb lőrévadászoknak sem ajánlanám. És ezek "minőségi" borok.

tf1 2006.12.08. 17:51:10

"soroljatok fel tíz nagyon jó Frittmann-bort"

Okt. 8-án volt szerencsém nyitott pince alkalmával meglátogatni őket és végig kóstolni az összes borukat. Mind nagyon jó.
Éppen ideje hogy a "Frittman lelkesedését és elkötelezettségét" díjazzák.
A sznob borbuzik meg tehetnek egy szívességet.

lacibor 2006.12.08. 19:09:23

-Régen érik már.

Borboszi 2006.12.08. 20:06:21

ááááh, itt ülök és most döntöttem úgy, hogy nem írom le a véleményemet az "Év Bortermelője" cím odaadományozásáról, és annak valódi menetéről... csak ideges leszek, hogy egyes nevek mi a csudát keresnek ott, egyesek meg évek óta hogy nem kerülnek be az első ötbe? És a szakma szavaz! Na és bizony sajna igaz lehet az is, ahogy malbex mondta fentebb "tavaj egerbe vándololt"... hát kár, hogy feltételezhetjük, hogy ennek bármi köze is van (lehet) az idei győztes kiválasztásakor... márpedig feltételezhetjük... sajnos... ennyi... előre is gratula annak, aki az idei cím birtokosa lesz... garantáltan lesz egy baromi elfoglalt és túlzsúfolt éve...

egri 2006.12.08. 20:58:28

Annyit tennék a témához hogy a Frittmann nagyon is megérdemli ezt a díjat és nem csak azért mert jók a borai (ahogy azt HPali felsorolta de én még a rosét is hozzátenném amely ebben az évben is az egyik legjobb lett) hanem azért is mert ezt nem egerben, villányban érte el hanem az alföldön, egy olyan helyen amelyet mindenki lenéz főleg a borsznobok és az a bej h mindenki mondhatja h vakteszt meg iylenek de elsőkézből tudom h mindenki tudja majdnem h kinek a bora jön és vannak előitéletek fajtákkal, borászatokkal szemben, és ők is ezekhez tartoznak sajnos.
Én már régóta nagy tisztelőjük vagyok és még nem csalódtam.
további sok sikert kivánok nekik!

nemjo 2006.12.08. 22:07:46

tőlem aztán választhatnak bárkit az év borászának - nem fog változtatni a borfogyasztási szokásaimon !

franki 2006.12.08. 22:08:09

Miről szól a szavazás... Nincs különösebb elve, hisz egy jobb adottságokkal rendelkező borvidéken könnyű.../Minden évben nekik , vagy ugyanazoknak kellene adni a díjat, ha vörösbordivat ennek, ha fehér annak.../de egy rossz adottságúnál nehezebb borászkodni..tehát ki az év borásza? Aki a visszahúzások ellenére történelmet csinál egy adott környezetben - ami előrevisz...Lehet ez életműdij, stb.De számomra az adott közösség előtti példamutatás a döntő ... Ezért mindenképpen Frittmann...És mi lenne, ha ennek a palinak a Kopár, Spern-steiner, Frettner,vagy Sinai dülőkben lenne a szőlője?

Krisztina (törölt) 2006.12.08. 22:20:14

Franki, gondolom ismered a mondast, ha Mari neninek f***a lett volna, o lett volna Jozsi bacsi. Hogy mi lenne, ha az ove lenne a Kopar, azt akkor tudnank meg, ha ove lenne a Kopar. Az ev borasza az kell legyen, aki a legjobb borokat alkotja, fuggetlenul az "adottsagoktol". Nem realiv a legjobbakat, hanem abszolut a legjobbakat. Igy aztan nalam Lorincz a befuto.

Műtannin · http://amuva.hu 2006.12.08. 22:42:47

Az egesz evboraszosdinak semmi jelentosege, nyilvan. Max. egy kis marketing. Nagyon kicsi. Csodalkozom hat ezen a borsznobozos szenvedelyen. (ezen az alapon az egesz, kabe ezer eves magyar borhagyomany es boraszat sotet sznob borbuzi, ti. mindig is a hegyek kornyeken sejtette a nagy bort, nem az alfold tengersik videkin.) tehat hiaba evboraszoznak (en mar a tavalyit is viccesnek gondoltam), ez olyan mufaj raadasul, ahol a kozonseg nap mint nap a penztarcajaval szavaz. es meg abbol sem lehet sok kovetkeztetest levonni, ugye.

MalbecNC 2006.12.09. 03:13:18

Én Léglire szavazok....

Jenyei 2006.12.09. 06:44:09

Ahogy van értelme az év sportolójának, menedzserének, stb., ugyanúgy van ennek is értelme. Máshol is közrejátszanak olyan dolgok, ami miatt ha nagyon akarjuk, komolytalannak lehet mondani az összehasonlítást. Egy focistát egy tájfutóval hogy lehet összehasonlítani? Az egyik ugye síkon futkározik, a másik meg a hegyen... Az értelme az lehet, hogy egyrészt ha rövid időre is, de ráirányítja a szélesebb közönség figyelmét valamire ami értékes, és valakikre, akik ezt az értéket megteremtik, hegyen, síkon, ahol megadatott nekik. Másrészt pedig magán a szakmán belül is segíthet kialakítani a komoly, valódi értéket teremtő borászok körét, és elválasztani a lőrét produkálóktól. Erre a jelek szerint egyelőre a VPOP meg az OBI alkalmatlan. Kell ez a fórum, kellenek a szakújságok, és kellhet egy ilyen megmérettetés is.
Vagy csak én nézem egyre szomorúbban apósomat, akinek szép lassan eszi meg az agyát az a mosogatólé, amit fröccs gyanánt a falusi kocsmában mérnek?

Pincesor 2006.12.09. 10:45:58

Az Év borásza legyen: Frittmann! Mert megérdemli! Már régóta küszködik a kunsági borok hírnevének javításán, nála tisztábban és korrektebben nem sokan csinálják!
Nem kell tíz bort felsorolni!! Csak néhány a legjobbak közül:
Évek óta verhetetelen a Cserszegiben, kiváló az Ezerjó és az Irsai, nagy meglepetés volt a 2005-ös Sauvignon, a 2003-as kadarkája még mindig remek állapotban, siller is kerek és zamatos!

Én a Frittmannra szavazok!

Metzger 2006.12.09. 12:00:20

Vállalom a savas köpködést,mert egri létemre igy voksolnék:LÉGLI...mert aki olyan chardonnayt tud csinálni!
Vagy úgy voksolnék,hogy Mészáros Pali,akinél leganyált lédigben olyan csoda rosekat vettem,amit csak a Ludányi Józsi 2006-os roseja képes felülmulni.
Lehetne-ha kérdeznének-,a Szőllősi Miska,mert az az Irsai Olivér valami csoda,mintha a mennyországból pottyant volna a hűtőmbe-általam a pincéjéből.
A Takler megkoronázása óta nem érdekel ki is lesz az aktuális műisten.A dolog szerintem teljesen leírta magát a minusz végtelembe.
A Lőrinczet meg eztán is elkerülöm,nyalják mások a seggét,én Kerecsendnél jobbra fordulok.

Bor Ivó 2006.12.09. 15:12:00

Metzger:
Ha Kerecsendnél jobbra fordulsz, az árokban kötsz ki :-)

Más.
Frittmanról meg annyit, hogy lehet, hogy jó borász, de ez kb. olyan, mintha azt mondanánk, hogy legyen az aranylabdás Lipcsei Peti, mert ő is kurva jó, csak hát mennyivel rosszabb körülmények között kell neki játszania, mint Cannavarónak, akinek a Realnál (meg előtte az Olasz klubjainál) kinyalják a seggét, kiváló a pálya, és a játékostársak is klasszisokkal jobbak, mint mondjuk a Fradi focistái.
Azért azt el kell ismerni, hogy ha a végeredményt nézzük, akkor a Frittman-borok csak max. erős közepesek a magyar mezőnyben (a Cserszegije is). Nem kétséges, hogy ehhez hozzájárul az is, hogy hol készíti a borokat, mert az Alföld nem igazán ideális a szőőtermesztéshez, de az év baracktermelője sem lehet valaki a Himalája 7000 méteres lejtőin, mivel ott nem él meg a barack.
És azért van nekünk egy pár nagyon jó borvidékünk is, ahol tényleg kiváló borokat lehet készíteni, és készítenek is.
Mondjuk a fentebb általam említett és nem túl ismert szexárdi Mészáros Pálon kívül pl. olyanok is, mint a somlói (somlai?) Fekete Béla bácsi (rosszul tudom, hogy a somlói borvidékről még nem nyert senki?), akinek a juhfarkja az egyik legjobb magyar fehérbor szerintem, vagy - labanc, nem labanc - Franz Weninger Sopronban (ha jól tudom, soproni sem nyert még).

lacibor 2006.12.09. 18:13:01

Műtannin:-Kicsivel több mint mondod.

py 2006.12.09. 20:41:39

Légli lesz. Tuti. Borvidéki alapon.

bloeger (törölt) 2006.12.09. 20:59:17

Tokaji lössssz! Áts Áts Károly .

Bacchus 2006.12.09. 22:03:53

A Légli tényleg megérdemelné, talán a Frittmann testvérek is. De ez (elvileg) nem egy jótékonysági mozgalom, hanem egy verseny ahol a legjobbnak kell (kéne) nyernie. Próbáljuk meg objektíven megközelíteni az 5 versenyző borait és akkor könnyen láthatjuk, hogy a St. Andrea fényévekkel a másik 4 előtt jár (egyébként az utóbbi év borászait is veri, szerintem).
Merengő Cabernet Franc 2000, Mythos Merlot 2002, Kovászó Chardonnay 2003, Tóbérc Kékfrankos 2003, Kis Eged Zweigelt 2003, Szóláti Olaszrizling 2004, Magyalos Kadarka 2005, Pinot Gris 2005 = ez csak néhány példa arra, hogy amilyen fajtába a St. Andrea pincészet belefog (lassan több mint 10 ilyen fajta van), nagyon hamar a legjobbak közé kerül(vagy egyszerűen a legjobb lesz), és akkor még ott vannak a fantasztikus minőségű cuvée boraik ( Nap bor, Áldás bikavér, Merengő stb.)!!!
Mit lehet ennél többet tenni, hogy valaki év borásza legyen? 'Fiatal és egri' mondják rá ellen érvként sokan…. És kit érdekel? Jelen pillanatban ők a legjobbak! Azt sem szabad elfelejteni, hogy szegény Gál Tibort leszámítva nem volt még olyan év borásza, aki fehér és vörös borban is kiemelkedőt alkotott, ráadásul most már évek óta folyamatosan!
Az szerintem is rossz, hogy Tokajból senki sincs bent az 5-ben, Gergely Vince Úrnak vagy a Demeter Zolinak már rég ott lenne a helye.... lehet, hogy a bíráló bizottságnak is szüksége lenne egy kis megújulásra, fiatalos lendületre??? Nem baj, majd csak egyszer jönnek végre a fiatalok például Tokajból Bodó Judit vagy Homonna Attila. Akkor lesz itt szép boros világ!!!
Addig is Hajrá Eger, Hajrá Lőrincz Gyuri!!!

m4rc1 2006.12.10. 09:47:00

Sajnos én már tudom ki lesz a befutó. És nagyon csalódott vagyok. Az egész év borász dolog...kell kell elismerem, de nem így. Győztest kellene csak hirdetni, a helyezettek között nem kellene sorrend. Hogy életműdíj, ám legyen. Szerintem Légli Ottó vagy Lőrincz György érdemelte volna meg. sokan nem nyertek még. biztos sorrakerülnek majd. egyszer...de onnantól hogy az MBH keze van a dologban - ami önmagában egy szégyenfolt - szerintem ne is várjunk többet.

Metzger 2006.12.10. 11:19:01

Bor Ivónak!
Szives tudomásodra hozom:életemben több százszor foordultam Kerecsendnél jobbra,mindig Egerbe jutottam.Az lenne az árok...

hegyaljai 2006.12.10. 17:02:51

Kedves Metzger! Gratulálok, rámutattál, hogy nem csak Budapest létezik, mert Kassa vagy Nyíregyháza felől érkezve Kerecsendnél tényleg jobbra kell fordulni, hogy Egerbe érjünk. Az Év Bortermelője valójában nem egy objektív értékrend, hanem egy lobbi és marketing katyvasz eredménye. Az előző hozzászólóktól eltérően én sem a cím értékét leszólni, sem odaitélésének módját megváltoztatni nem javaslom. Ezt indokolja, hogy a cím hatása a magyar nemzeti bor imázs növelése szempontjából elhanyagolható, a fogyasztók befolyásolására vonatkozó felmérésről sem tudok. Akkor meg a következő 200 évben csak megkapja minden olyan borászat ezt az ingyen reklám lehetőséget, ami iható borokat állít elő. Ami kiverné a biztosítékot nálam, ha a címet másodszor is odaitélnék valakinak. Akkor tényleg kéne a bírálattal valamit csinálni.

Bor Ivó 2006.12.10. 17:59:38

Metzger:
Na most emeld fel a jobb kezed! :-)

hegyaljai:
Aki Kassa vagy Nyíregyháza felől jön, az nem megy el Kerecsendig, hanem vagy Mezőkövesdnél vagy (a tapasztalatlanabbja) Füzesabonynál elfordul Eger felé, mire Kerecsendre érne, már rég Egerben van.
Kerecsend és Füzesabony között meg nincs semmi, csak a régi 3-as út, települések nélkül, tehát onnan nem jöhet, lásd fent.

Metzger 2006.12.10. 19:18:17

Bor Ivókám,nekem Te ne tartsál itt földraz órát.Ha az M3 felől cuccolsz,merre fordulsz?Vagy jobban tudsz hozzá hol lakik az anyám?Dugulni!

Malbex 2006.12.10. 19:58:09

Nem akarnek itten belepofazni, de a fizikanak vannak bizonyos alaptorvenyei, peldaul hogy amit egyik iranybol jobbra latsz, azt pont szembol balra fogod. Az M3-nal is attol fugg, melyik iranybol kozelitesz Kerecsend fele, Miskolc vagy Budapest felol. Lezarhatjuk akkor ezt a vitat? :)

eF 2006.12.10. 21:40:15

OFF:
Na, most akkor kiderül, hogy ki is egri, és ki nem.
Ha Ludasnál (és nem Kálnál, mert ott tolatásveszély van a sorompónál) jössz le Pest felől az M3-asról, akkor balra kell kanyarodni.
Ha azonban Fabonyig mész, akkor is érdemes Kerecsend felé menni a régi 3-ason és a 25-ösön, hogy elkerüld a megahosszú Andornaktályát, meg az esetleges sorompót Makláron. Ebben az esetben tehát jobbra kell fordulni Keresenden. De ahhoz, hogy eljussunk Lőrincz Gyurihoz, érdemes egyből Egerszalók felé menni, nem pedig kerülni egy nagyot Eger felé.
Ezeket a dolgokat relativizálja, ha az ember kelet felől érkezik. Ekkor dilemmás a dolog, én inkább Fabonyban jönnék le (ha Egerszalókra mennék), ha pedig Egerbe, akkor pedig Kövesdnél.
Remélem, most már mindenki számára világos minden, ha mégse, akkor: www.viamichelin.com
ON:
Remélem LGy kapja a díjat, bár (a birtok viszonylag rövid múltja miatt) én nem neki adnám még. Hanem Léglinek, akinek bár nem annyira kiemelkedők a borai, mint LGy-nak, de már tizenikszéve hozza a magas színvonalat.
Bár ez csak egyfajta okfejtés. Ha azt nézzük, ki a legjobb borász az öt közül, a döntés egyértelmű: LŐRINCZ GYÖRGY.

hegyaljai 2006.12.11. 10:54:42

Kedves m4rc1!
Akkor ki nem kapja?

m4rc1 2006.12.11. 12:37:24

már csak 4 nap van, nem ugratnám ki a nyuszititkot a bokorból, de ha küldesz egy mailt vagy privit megmondom.

Bor Ivó 2006.12.11. 15:44:22

Metzger:
Pedig ahogy látom, rád fér az a földrajzóra.
Ugyanis ha az M3 felől jössz, akkor ha Budapest felől érkezel, akkor (normális embert véve alapul) Kálnál fordulsz le, mert úgy jóval rövidebb, és akkor Kerecsendnél balra kell fordulni, ha meg Miskolc felől, akkor Mezőkövesdnél, mert úgy sokkal rövidebb, és akkor Kerecsendet nem is érinted.

Metzger 2006.12.11. 21:29:27

Kedves Borivó!
igen szives stílusodban eléggé elmerengve arra gondoltam,amikor legközelebb haza megyek, felhívlak telefonon hogyan is találom meg négy emberöltönyi szülőházam Egerben.Még azt kérdezném,a Thummerer Vili pincéjéből a Várállomás vasúti átjáróbában a Szarvas tér vagy a Kalló malom utca felé forduljak, hogy az Arany János u.-ba érjek.Úgy nagy szereretteljesen Kistehénnel!

Bor Ivó 2006.12.11. 21:49:35

Metzger:
Ha már stílus, talán olvass utána magadnak... Aztán kérj nyugodtan bocsánatot.
Amúgy meg nem arról volt szó, hogy hogyan lehet eljutni Egerben A helyről B helyre, hanem arról, hogy hogyan lehet eljutni az M3-ról Egerbe.
Nem lenne egyszerűbb bevallani, hogy elírtad az elején az irányt?

tg 2006.12.12. 11:37:00

Sziasztok!
Meg tudja mondani valaki, hogy PONTOSAN MI A MENETE ennek a választásnak? Kik, hányan, mikor, hol szavaznak?
Sokat hallottam már "Az Év borásza" mozgalomról, de nem tudom mi van mögötte. Elolvasható ez valahol?
Tudom, hogy a Magyar Borakadémia választ, de kik ők és hogy választanak? Ha ez nem átlátható akkor inog az alap...

hegyaljai 2006.12.12. 12:28:51

Kedves tg!

Javaslom, hogy fordulj a Magyar Borok Házához.
Ők mindent tudnak.

Metzger 2006.12.12. 16:18:22

Kedves Bor Ivó!
Ha tévedtem volna,én belátnám.Elmesélem okulás gyanánt merre és hol szoktam fordulni.Az M3-ról Füzesabonynál jövök le Kál helyett,mely lehet hogy messzebb,de gyorsabb.Aztán Eger felé veszem az irányt oly módon,hogy a régi 3-s körforgalmában Bp.-célzom meg és eljövök Kerecsendig.A falu centrumában van egy úkereszteződés .Ott JOBBRA mutat a tábla,hogy Eger!
Még valami: önhibámon kívül mindig Bp.-ről jövök csodálatos városomba.
Baráti üdvözlettel:Metzger

Albert gazda 2006.12.12. 16:41:23

Metzger, Bor Ivó,

nem lehet, hogy mindkettőtöknek igazatok van? Nem csak egy út van, ugye. (Persze nem akarok erőszakkal békíteni.)

kalapocska 2006.12.13. 17:38:48

Na tessek egriek mutassatok meg kicsiben mi a magyar virtus es tepjetek szet egymast...
ahhelyett hogy orulnetek mennyien vagytok(unk) itt.
Amugy jot mulattam. Kerecsendnel (Pest felol) en is balra fordulasra emlekszem de viszonylag regen jartam odahaza es ki tudja melyik keresztezodesre gondoltok. jo lenne arra jarni es ellenorizni..((-:
igyatok jo borokat es oruljetek Egernek...

görög 2006.12.14. 17:05:30

Szerintem akkor lesz igazán értékes ez a cím,ha újra megkapja az,akinek már van egy!
süti beállítások módosítása